Hava Durumu

Yüreklerimiz yanarken havai fişek gösterisi

Yazının Giriş Tarihi: 13.08.2015 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.08.2015 08:15
Terör olaylarının arttığı şu günlerde okurum Özcan Tarzan duyarlı bir davranışta bulunarak önemli bir dileğini yansıtıyor:
*** 
“Evimiz yüksek konumdaki bir semtte ve Bursa ovasına panoramik bir yerde.
Özellikle cumartesi ve pazar geceleri balkona çıktığımızda Bursa ovasındaki çeşitli noktalarda düzenlenen düğün, nişan gibi törenlerde gecenin bir vakti yüzlerce havai fişeğin patlatıldığını görünce inanın yüreğimiz yanıyor.
Çünkü son zamanlarda yurdumuzda maalesef büyük bir artış gösteren terör olaylarında verdiğimiz onlarca şehidimiz var.
Bizleri üzen de böyle bir üzücü ortamda havai fişeklerle şenlik yapılması.
Evet; düğünler, dernekler yapılsın yapılmasına ama hiç olmazsa hergün şehitler verdiğimiz bir ortamda biraz hassas davranalım, şenliği, neşeyi gökyüzüne tırmandırmayalım. Böylesi tantana gerçekten çok yersiz.
Unutmayalım lütfen, o şehitler, hepimizin evladı sayılır.
Umarım bu uyarım vatandaşlarımızca biraz dikkate alınır ve gerekli olan hassasiyet gösterilir.. “ - Özcan TARZAN


Hastane otoparkı

“Muradiye Devlet Hastanesi’ne ne zaman arabamla gitsem otoparkta yer bulamıyorum.  Hasta ve hasta yakınlarına ait otopark çok küçük. Takriben 30 araç alabilir. 
Ama hastane personeline ait otopark bölümü daha büyük ve 100’den fazla araç alabilecek kapasitede.
Bence ya o bölüm hasta ve hasta yakınlarına ayrılmalı ya da otopark büyütülmeli.
Aracıma parkyeri bulamam endişesiyle ne zaman hastaneye gitsem dolmuş veya belediye otobüsüyle ulaşıyorum.”           Hüseyin ACAR

Alo, burası Büyükşehir

GÜZELYALI:-
“30/7/2015 tarihli Bursa Hakimiyet gazetesindeki köşenizde yer verdiğiniz ‘Sahiller temizlenirken çok şaşırtan bir durum’ başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Güzelyalı sahiline açılan Çiftlik Deresi deşarjındaki baksın önünde biriken teressübat temizlenerek sorun giderilmiştir.”  


FSM BULVARI:- “31/7/2015’de yayınlanan ‘FSM bulvarı ve sorunlar’ başlıklı okur uyarısı incelenmiştir.

Yakınmaya konu olan adresteki kırılan baca kapağı etraflarındaki betonların tamiratı programa alınmış olup, program dahilinde onarılacaktır. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.” Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şb. Md. 

Araçların iç dezenfektesi

“Geçmiş yıllarda Kayhan semtinde belediyenin ilaçlama birimi vardı. Aynı zamanda şehir ambulansları da burada bekler ve acil olaylara kalkardı.
Bu birimde belirli ay ve günlerde araçlar zorunlu olarak iç kısmı vs. mikroplara karşı ilaçlanırdı. Şimdi, nüfus ve toplu taşım aracı sayısı her yıl artıyor. Ama bu araçların dezenfekte edildiğini ne duyuyor, ne görüyoruz. Acaba neden?.
Toplu taşıma vb. araçlarının içlerinin dezenfekte edilmesine ait talebime belediye ve diğer yasal kuruluşlardan bir yanıt alamıyorum.
Oysa günümüzde bu çok daha önemli..
Ayrıca özel halk otobüslerinin bazılarında koltuk ve kenarları kırık, dökük,pas içinde. Egzozlarından da simsiyah, zehirli dumanlar çıkıyor. Bunlar da dikkate alınmalıdır.”
Kemal BAŞEREN

Temenyeri’ne biraz dikkat!

“Geçen pazar İstanbullu arkadaşlarımızı ağırlamak ve Bursa manzarası izlemek için Temenyeri üstündeki Hünkar Köşkü’ne gittik. Saat 22.00’de çıkıp bir saat oturduk. Herşey çok güzeldi. Girişte aracımıza parkyeri bulamadığımız için biraz aşağıya bıraktık. 
Saat 23’te aracımıza dönerken Hünkar Köşkü’nün alt kesimlerinde bazı kişiler içki içip eğleniyordu. Rahatsız edilmedik ama tam aracımıza geldiğimiz an karanlık bir yerden kendini kaybedecek kadar biri çıkıp geçti. Bu gibi görüntülerin olması çok üzücü. 
İlgililerin dikkatine sunarım.”
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir okur



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.