Hava Durumu

Yunus balıklarını gördük çok sevindik

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2014 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 08:20
“Marmara Denizimiz sanırım artık temizleniyor.

Bundan galiba on-oniki yıl önce Küçükkumla açıklarında topluca yüzen yunus balıklarını görmüştüm. 
Aradan uzun zaman geçti. Bu sene temmuz ayı sonlarında Küçükkumla sakinleriyle birlikte açıkta yüzen yunus balıklarını yine gördük, çok sevindik. 
Bu sene yaz sezonu başlamadan az evvel de Marmara Denizi’nde yılan balıkları görülmüştü. Yılan balıkları sadece temiz denizlerde yaşayabilirlermiş. 
Şunu belirtmek isterim; bu balık, yılana çok benzediği için o adla tanınır. Ama zehirli ve zararlı falan değil. 
Bundan sonra, gelecek günlerde Marmara denizi’nde bir de deniz atı diye tanınan varlıklar görülebilirse denizimiz tamamen temizlenmiş sayılacak. 
Ancak deniz diplerine bazı duyarsız insanların attığı demir, plastik parçaları, paslı çapalar, araç lastikleri ve buna benzer daha niceleri var.
Zeytin hasadı sonrasında bu ürünün siyah suları derelere, oradan da denizlerimize iniyor.
Zeytinlerin siyah suyu deniz ürünlerimiz için çok zararlı. Zeytinin siyah sularını toprağa dökerseniz toprağı yakıyor, çürütüyor ve bir daha da oradan ürün alınamıyor.
Bunlara da dikkat edilmesi gerekir.
Kumla’ya arıtma tesisleri yapılacağı söylenmişti. Fakat ne zaman gerçekleşir bilemiyoruz. Kısa zamanda arıtma tesisi yapılırsa bu sadece Gemlik körfezi ve sahilleri için değil tüm Marmara Denizimiz’in hayrına olacak. Saygılar.”  H.B

Gece pat patları kesildi

“Geçen 29 Ağustos tarihinde köşenize yansıttığımız bir sorunda Çekirge Caddesi üzerinde gece geç saatlerde bazı motosiklet ve özel araçların aşırı hızla seyretmeleriyle hem tehlike saçtıklarını, ayrıca değiştirilmiş egzozlarıyla büyük gürültüler yaptıklarını, egzoz patlama sesleri yüzünden geceleri yataklarımızdan fırladığımızı belirtmiş ve önlem alınmasını rica etmiştik.
Bu şikayetimin üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra gazetenizde yer alan bir haberde Şehiriçi Trafik Denetleme Şubesi ekiplerinin bu konuda ciddi bir çalışma yaptıklarını, anormal şekilde egzoz gürültüsü çıkaran pek çok motosiklet ve araç sürücüsü tespit edilerek ceza yazıldığını okuyunca çok sevindik.
O günden sonra da ‘gece pat patları’nı duymaz olduk.
Şehiriçi Trafik Denetleme Şubesi ekibinde görevli tüm memur kardeşlerimize teşekkür ediyor ve bu konuda yapılan çalışmaların devamıyla kendilerine kolaylıklar diliyoruz..”
Bölge sakinleri  adına Orhan TÜNAY

Ata Bulvarı’na kaldırım gerek

“İzmir karayolu üzerinden Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşılan Ata Bulvarı üzerinde hiç yaya kaldırımı yok.
Burasını sadece motorlu araçlar kullanmıyor. Caddenin sağ ve solunda mahalleler de  var. Yani yayalar da bu bulvarı kullanıyor.
Yakında yağışlar başlayacak. Bulvarın bazı kesimlerinde sel sularıyla geniş ve derin gölcükler oluşuyor. Burada gölcüklere girmemek için mecburen cadde ortasına  yürüyoruz. O anda bir aracın çarpma tehlikesi var.
Birçok semtte sapasağlam kaldırımlar yıkılıp yeni kaldırım yaptırılırken Ata Bulvarı’nın bundan nasibini alamamasının sebebi nedir?
Dikkatlere saygıyla sunarım.”

Refii VURAL

Beşevler’de köpek sürüleri

“Beşevler, Kültür Mah. sakinleriyiz ve başıboş köpek sürülerinden çok korkuyor, çocuklarımızı sokağa çıkarmaya çekiniyoruz. Üstümüzdeki Cephanelik Parkı’ndan sık sık köpek ulumaları geliyor. Birkaç hafta önce mahallemizde gece yarısı 8-9 köpekten oluşan bir sürünün ortasında kaldık. Aracımızın içinde olmamıza rağmen özellikle çocuklar çok korktu. 
Geçen hafta da yürüyüş yapmaya Beşevler Karafatma’daki bölge parkına gittim. Sabah erken saatlerde 4-5 köpek bir aradaydı. İçeri girmeye çekindim. Üzücü olayların yaşanmaması için bu köpeklerin barınaklarda bakılması gerektiğine inanıyorum. Zira şehir merkezlerinden toplanan köpeklerin kent dışına bırakıldığını ama bir süre sonra aynı yere döndüklerini gazetelerden okuyoruz. Önlemini rica ederiz.”

Yavuz AİLESİ

Yol ortasındaki trafolar kalkacak

“5.9.2014 tarihli köşenizde yer alan ‘Yol ortası trafoları sekiz aydır bekliyor’ başlığıyla hizmet alanımıza giren bir şikayette Yıldırım ilçesine bağlı Sıracevizler Mah.’nde sekiz ay önce yol genişleme çalışması yapıldığı ve çalışmanın sonunda Aziziye Sk.’taki trafonun yol ortasında kaldığı belirtilmişti. Bu yakınma üzerine Yıldırım İşletme Md’ne bağlı teknik ekiplerin incelemesinde  Sıracevizler Mah. Gündoğdu ve Aziziye Sk’ta yol ortasında kalan box panoların belediyenin yeni imar planı doğrultusunda binaların çekme mesafesinde yapımından kaynaklandığı saptanmıştır. 
Yolda kalan iki box pano ve bir aydınlatma direğinin uygun olan yerlere 15 gün içinde alınması sağlanacaktır. 
UEDAŞ olarak halkımızın problemlerini bize ulaştırdığınız için size, problemin saptanmasında yardımcı okurlarınıza teşekkür ederiz. Halkımızın sesine kulak vermeye devam edeceğiz.”

UEDAŞ A.Ş.
Kurumsal 
İletişim Md.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.