Hava Durumu

Yılbaşı kabak tatlısız olmaz

Yazının Giriş Tarihi: 31.12.2015 09:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.12.2015 09:08
 Koskoca bir yılı daha acısıyla, tatlısıyla bugün geride bırakıyoruz sevgili okurlarım..
    2016 yılının tüm okurlarıma sağlık, mutluluk ve başarılar getirmesini diliyor, barış dolu günlerde her şey gönlünüzce olsun diyorum.
  Geçenlerde ekranıma ilginç bir yazı düştü. Konu balkabağı idi.
   Malum; yılbaşı gecelerinin geleneksel tatlısı da balkabağıdır. Kıvamında pişmiş, üzerine bol ceviz serpilmiş kabak tatlısı sadece ağızları tatlandırmakla kalmıyor, sağlık konusunda da tüm hastalıklara karşı adeta savaş veriyormuş.



 Beslenme ve diyet uzmanı Sn.Ece Köprülü’nün yazısını özetliyorum:

 “Havaların soğumasıyla beraber hastalıklar da kendini göstermeye başlıyor. Hastalıklardan korunmak için doğru bir beslenme planı uygulamak gerekiyor. 

   Balkabağı, brokoli, kırmızı tatlı biber, mantar, domates, ıspanak, portakal, mandalina, greyfurt, kamkat, limon, nar gibi meyve ve sebzeler içerdikleri vitamin ve minerallerle vücutta enfeksiyonu önleyip, bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı oluyor. Kış aylarında beslenme planının doğru yapılarak pek çok hastalığa karşı korunmak mümkün.
  Kış döneminde havaların soğumasıyla birlikte beslenme düzeninin de değiştirilmesi gerekiyor. Kış ayları boyunca beslenmeye dikkat ederek bu dönemde yaygınlaşan salgın hastalıklara karşı vücudumuzu korumak mümkün. 
    C vitamininin kış aylarında bağışıklığı kuvvetlendirmesi çok önemli. Bu dönemde antioksidan yani hücre yenileyici özelliği bulunan meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerekiyor. Antioksidan açısından zengin besinleri sıralamak gerekirse balkabağı, brokoli, kırmızı tatlı biber, mantar, domates ve ıspanak, meyvelerden portakal, mandalina, greyfurt, kamkat, limon ve narda yoğunlukla var. Bu meyve ve sebzeler içerdikleri E vitamini, kalsiyum ve magnezyum gibi önemli minerallerle de vücutta enfeksiyonu önleyip, bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı oluyor.” Nice sağlıklı günlere, nice sağlıklı yıllara değerli okurlarım.

‘Yeni Yıla Merhaba’ sergisi... 

Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu’nca bu yıl 5. kez açılan ‘Yeni Yıla Merhaba’ adlı resim sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Bursa Kent Konseyi G Fuaye Alanı’ndaki serginin açılışına Bursa Kent Konseyi Bşk. Hasan Çepni, Bşk. yardımcıları Mehmet Necati Şahin ve Lütfi Taşcı, Ressamlar Çalışma Grubu temsilcisi Ümran Topsakal, üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı. 



Bursa’nın kültür hayatına yön veren çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çepni, Ressamlar Çalışma Grubu’nun, Bursa Kent Konseyi’nin en aktif çalışma grubu olduğunu söyledi. 27 sanatçıya ait 33 eserin yer aldığı sergi 1 hafta boyunca izlenime açık kalacak. Güzel eserlerle dolu sergiyi izlemenizi öneririm.                                            


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.