Hava Durumu

Yeşil cennet için iddialar!

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2016 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 07:24
Değerli okurum Volkan Topalak’tan ‘yeşil cennetimiz Uludağ ve çevresi’ ile ilgili bazı ilginç ‘iddiaların’ yer aldığı uzun bir mail ve fotoğraflar aldım. Özetleyerek köşeme alıyor ve ilgililerin dikkatine sunuyorum:

“Bir süre önce Keles-Kocayayla’da yüzlerce ağacın kesilmesini köşenize aktarmıştım. Orası golf sahası olacakmış. Doğayı korumamız gerekirken tahrip ediliyor. Ata yadigarı yaylaya nasıl kıyılır?. Uludağ gibi Kocayayla da halkındır. Herkes yayarlanmalı. Sadece golf meraklıları değil.



Ayrıca Soğukpınar’ın Ketenli Yaylası’na volfram madeni için hazırlık yapıldığını duyduk. Bu yayla Uludağ’ın güneyinde. Hemen üzerinde de Aras Şelalesi Nilüfer Çayı’nın doğum yeri. Bölgedeki sayısız su kaynağı Nilüfer ve Doğancı barajlarını besliyor. Yani söz konusu bölge Bursa’nın can damarlarından biri. Şimdi hangi akla hizmet burada maden işletmesi kurulacak? Bu; şehrimizin can damarını kesmektir. Birçok su firması çektikleri borularla yeşil cennetimiz Uludağ’ın adeta kanını emiyor zaten.



Uludağ ve çevresine lütfen dokunmayın. Bursa’nın varlığı Uludağ’a bağlıdır. Uludağ ve çevresi bizlere mirastır. Bizler Uludağımızı çocuklarımıza, torunlarımıza tüm güzellikleriyle bırakmak zorundayız. Onu tüketmeyelim. Zarar vermeyelim. Kimsenin böyle bir hakkı yoktur.” - Volkan TOPALAK

Ertuğrul Sağlam tabelada kalmasın!

“Bursaspor Kulübü futbol takımını şampiyon yapan değerli spor adamımız Sayın Ertuğrul Sağlam’ın adının verildiği ve Hürriyet semtinde Osmangazi Belediyesi tarafından büyük harcamalarla yaptırılan spor tesisi dıştan görüldüğü kadarıyla tamamıyla bitmiş durumda.
Ama bugüne kadar bu tesislerde hiçbir spor karşılaşması veya sportif etkinlikler, çalışmalar yapılmadı.
Tesis eğer tamamıyla bitmediyse bir an önce bu çalışmaların tamamlanması gerekir.
Ertuğrul Sağlam’ın adı sadece tabela olarak kalmamalı..
Saygılarımızla..”
Bölge sakinleri
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.