Hava Durumu

Yemyeşil ortamda yirmi baraka bomboş duruyor!

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2016 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 07:57
“Acemler bölgesinden başlayıp Yeni Yalova Yolu’na çıkılan Yakın Çevre Yolu’nun ortasından bilindiği gibi Nilüfer Çayı geçiyor.
Büyükşehir Bld. eski Başkanı rahmetli Hikmet Şahin döneminde yapılan kapsamlı bir çalışma ile Nilüfer Çayı’nın her iki yanı da baştan sona düzenlendi, ağaçlandırıldı, çiçeklendirildi, çimlendirildi, yürüyüş yollarıyla şahane bir park haline getirildi. 
Hatırladığım kadarıyla bu çalışmalar sonrası bölgeye ‘Avrupa Konseyi Bulvarı’ adı verilmişti.
Söz konusu bulvardan ne zaman geçsem şehrimize güzel bir şey kazandıran merhum Bşk. Şahin’i rahmetle anıyorum. O çalışmalar sırasında Nilüfer Çayı’nın her iki tarafındaki yeşil alanlara özenle yaptırılan fakat o zamandan beri bomboş duran, çürümeye terk edilmiş ve bazı tehlikeli noktalar olmaya aday tam 20 baraka bulunuyor..
Bu barakalardan sadece birinin üzerinde bir spor kulübünün tabelası var. Birisi de bölgede bakım yapanların malzeme koydukları yer sanırım. 
Barakaların pencereleri kir pas, kırık içinde, sağlam camlardan bakacak olursanız içerisini göremezsiniz. 
Şimdi bir vatandaş olarak avuç parası büyük paralar ödenen bu barakalar niye yaptırıldı, niye bomboş duruyor, niye kaderine terkedildi gibi sorularım var?. Barakalar burada çürümeden daha farklı yerlere vatandaş hizmetine faydalı amaçlar için nakledilemez mi?. Yazık, günah değil mi yapılan onca masrafa?. 
Unutulmasın; saçı bitmedik yetim hakkı bu barakalarda da var.Büyükşehir’den yanıt bekliyorum. Saygılarımla.” 
 Ali Tuğrul ÖZDEMİR

O kulübe oradan kaldırılmalı

“Ulucami ile Orhan Camii arasındaki havuzlu meydanda yeni düzenleme yapılıyor. Aslında geç kalınmış bir çalışma bu..



Şimdi yaratılacak bu güzelliklerin gölgelenmemesi, perdelenmemesi için meydanda bulunan Turizm Enformasyon Kulübesi’nin de bulunduğu yerden kaldırılarak çay bahçesinin köşesinde uygun bir yere nakledilmesi çok yerinde olacaktır. Dikkate alınırsa sevinirim..” İpek ÖZCAN       

Ağacı kestiler masayı kurdular

“Mavi Köşe semtinde Nasuhpaşa Hamamı giriş köşesinden Heykel’e kadar olan cadde kaldırımlarındaki ağaçların bazı kişilerce katli sürüyor. Çok üzücü. Son olarak da tam bu köşede bulunan genç ve sağlam bir ağaç kesildi. 
Çevrdeki ‘bazı’ kişiler kesilen ağacın yerine masayı koydular. Güzel havalarda oturup sohbet ediyorlar.
Yakınındaki Zabıta Bürosu’na gidip uyardım. ‘O ağaç kurumuştu’ deyip geçiştirdiler. Oysa ağaç sağlam, sağlıklı ve çok diriydi. Bu ne iş?. Bu ne vicdansızlık?..”  Özcan TARZAN

BUSKİ mi İSKİ mi?

“Mollaarap ve Umurbey caddeleri üzerinde bulunan rögar kapaklarının pek çoğunda İSKİ; yani İstnbul Su Kanalizasyon İşletmesi’ne ait amblemler var.
8 ay önce bu konudaki bir uyarımıza BUSKİ’den verilen yanıtta  ‘gerekli düzenleme yapılacak, şeklinde bir yaklaşım olmuştu. Herhalde unutuldu ki bizim semt hala İSKİ!..” Bölge sakini bir okur
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.