Hava Durumu

Yaz tatili ve “Kayahan bile burada yaşıyor ama!”

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2015 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2015 08:12
Ünlü besteci ve yorumcu Kayahan’ın vefatı müzikseverler arasında büyük üzüntü yarattı. 
Kayahan’la ilgili anıların yer aldığı müzik programları art arda devam ediyor
Sanatçı yıllar önce Balıkesir, Gömeç’teki İnta Sevgi Köyü’nde beş villayı birleştirip ev, stüdyo ve misafirhane yapmış adını da Gönül Köşkü koymuştu.. Sitedeki sokakların hepsi adlarını Kayahan şarkılarından alıyor.. Kendi köşkü ise Mavilim Caddesi ile Geceler Caddesi’nin kesiştiği Güzel Hülyam Çıkmazı’nda.
Site sakinleri değerli komşuları Kayahan için hafta içinde mevlit okutmuşlar ve onu saygıyla anmışlar.
Ve aynı bölgeden bir anıyı da okurum Seren Muyan yansıtıyor:  

“Yıllar önce zaman çok yavaş akardı. 
Kafamı kaldırıp duvarda asılı saate bakardım. Oturduğum yerde, bir saat vakit geçirdiğimi sandığımda maksimum beş dakikanın geçtiğini görünce sıkıntıdan ciğer dolusu bir ‘of’ çekerdim.
Yıllar öncesinden bahsediyorum.. 
İnternetin çok yaygın olmadığı, akıllı telefonların hayal bile edilemediği, televizyonda karıncalı görüntü izlenmesin diye balkondaki dandik antenin sağa - sola çevrilip ‘Oldu mu?’ diye aşağıya bağırıldığı, en net çeken kanalın Yunan kanalı olması nedeniyle neredeyse Yunanca’yı sökecek kıvama gelindiği, kasetçalarlı radyonun bir bölümünde CD çaları da varsa ‘havalı’ ve ‘teknolojik’ sayıldığı yıllardı.. 
Ayvalık’ta dediğim ama aslında Burhaniye ile Ayvalık arasında, Karaağaç’taki yazlığımızda doğal ötesi bir hayat sürüyordum. Bir de beni kurallara boğan ve evden dışarı yalnız başıma çıkarmayan bir babaya sahiptim. 
Al bakalım sana yaz tatili ve geçmeyen dakikalar!..
Ne denizin mavisi, ne o zamanlar betonlaşmanın gerçekleşmediği yemyeşil karşı kıyılar, ne organik peynir ve zeytinle dolu zengin kahvaltılar, ne de nefes aldığımda ciğerimi şenlendiren yumuşacık hava benim Karaağaç’ı sevmeme yaramıyordu.
Tüm arkadaşlarım hep birlikte denize giderken, ben babamla gitmek zorundaydım. Şezlong da yoktu. Saatlerce güneşin alnında sıkılarak yat. Kitap okumak istesen, boynunu kaldırıp rahatça da okuyamıyorsun yattığın yerden.
Gece dışarı çıkmam yasaktı. Evde oturup terleyerek kitap üstüne kitap okuyup bitiriyordum. 
Artık öyle sıkılmış ve bunalmıştım ki, odamın duvarlarına yazılar yazmaya başlamıştım. 
Ne zaman isyan edecek gibi olsam, babam ‘Sen buranın kıymetini bilmiyorsun. Kayahan bile burada sağlığına kavuştu. Gömeç’te yaşıyor biliyor musun?’ derdi. 
Kayahan yaşardı tabii.. Alırdı gitarını eline, bestelerini yapardı sevgiyle. Zaten sevgi adamıydı. Ama işte o cennet gibi yer bana cehennem gibi geliyordu o zamanlar.
Bir gün radyoda Kayahan’ın Gömeç için bestelediği şarkıyı duymuştum. 
“Ateşe düştüm Ya Rab,
Gönül harap, ben harap,
İsmi dudaklarımda
Gömeç Sokakları’nda”
Şarkıyı dinledikten sonra ‘Bir de buraya şarkı mı bestelemiş!’ demiştim. Ve her isyanımda ‘Kayahan burada yaşıyor ama’ sözünü duymaktan gına gelmişti!
Yıllar sonra yazlığımıza gittiğimde farklı gördüm orayı. İnsanın cenneti de içindeydi demek ki. Belki de özgürlüktü bizi mutlu eden. Özgürlüğümü hissettikçe burnum daha önce almadığı denizin tuzlu kokusunu aldı. Özgürlüğümü hissettikçe sabah kahvaltısındaki keçi peynirinin tadı damağımı şenlendirdi. Özgürlüğümü hissettikçe içtiğim bir yudum suya, yıldızların parıl parıl parlamasını izlemeye doyamadım.
Gömeç deyince Kayahan ve isyanım gelmiyordu artık aklıma. O, geçmişte kalmış bir anıydı. Artık Kayahan’a bu cennet yer için beste yapması nedeniyle hak veriyordum.
Büyük ustanın vefat haberini alınca, isyanım ve ilk gençlik zamanlarım gözümün önüne geldi. O’nun anısı bende ne derinmiş meğer..
Işıklar içinde uyu Kayahan..” - (Teşekkürler Seren MUYAN)

Güzel sözler

l”İnsanlar onlar için ne yaptığınızı anlamaz. Siz yapmayı bırakana kadar.”
l”Sıkıntı yok efendiler. Dert insana yol gösterir.” - Hz. Mevlana
l “Ey kör! Bu yer, gök, bu yıldızlar hoştur hoş. Bu dünyada alacağın bir nefestir. O da boştur boş!.”
(Teşekkürler Ülkü Üst SARPKAN)

Yeni çıkan kitaplar

SEVGİLİ YALNIZLIK

Nilüfer Altunkaya ‘Sevgili Yalnızlık’ adını verdiği kitabında birbirinden ilginç öykülerini toplamış. 
Geçmişteki akraba ilişkileri, eski dostlara büyük özlem ve anıları yansıtan eser Alakarga Yayınları’ndan kitapçı vitrinlerinde.

Cumartesi neşesi

VAH ERKEKLER VAH

“Fransa’da bir sos firmasının yaptırdığı ankete katılan kadınların yüzde 60’ı erkeklerin evde yüksek yerlerde ağ ören örümcekleri yok etmek, sıkı kavanoz kapaklarını açmak ve perde asma işine yaradığını belirtmiş.
Ankete katılan bin kadının yüzde 56’sı ise erkeklerin barbeküde çok güzel et pişirmede becerikli olduğunu, yüzde 73’ünün ise otomobillerinin lastiklerini değiştirmekte yaradığını söylemiş.. Vah biz erkekler vah!.
(Teşekkürer 
Armağan SAKA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.