Hava Durumu

‘Yanıyor mu Çukurköşk’ün lambası?!.'

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2012 09:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2012 09:10
Allah uzun ömürler versin; Müzeyyen Senar buğulu sesiyle pek güzel okurdu 'Yanıyor mu yeşil köşkün lambası' türküsünü..
Bursa'da 'köşk'lü bir semtimiz var malum. Çukurköşk. Bu semtin aynı adı taşıyan BOİ durağında da lambalara hayat veren elektrik kablolarında elektrik kaçağı yapıyor. Tehlike çok.
Bir sakatlık olmadan işe el atılması şart!
Okurum Muhammet Kösle tehlikeyi kontrol kalemiyle de saptamış. Demir ve kablo uçlarına değdiği an nar gibi kızarmış kalemdeki minik lamba.
O da bu tehlikeyi duyarlı bir vatandaş olarak köşemize iletiyor:

"UEDAŞ'ın kazancı bizi ilgilendirmez elbet. Allah daha çok versin. Ancak sunulan hizmet veya satışı yapılan ürünün tüketiciye sorunsuz sunulması gerekmez mi, böyle bir yasal zorunluluk yok mu?. Elbet var.
'Verilen hizmette risk unsuru var mı?' Özellikle kurumlar bunlara aşırı dikkat eder. Çünkü konu insan hayatı. Ancak fotoğrafını gönderdiğim Çukurköşk BOİ durağının sağ ve solu hemen yanında da Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu ile komşusu olan Çekirge Dershanesi gibi kalabalık mekanlar var. Tabii evler apartmanlar da.
Akşam, direklere elektrik enerjisi verildiğinde kablo uçları ve demirler adeta zehir gibi elektrik kusuyor. Yani kaçak var. Bunu kontrol kalemiyle saptadım. Bu gibi tehlikeler karşısında vatandaş hizmet amacı aydınlatmak olan UEDAŞ'a 'hayatımızı kararttı' dedirtmez inşallah. Saygıyla.
- Muhammet KÖSLE


Sırat köprüsünden ben de şikayetçiyim
"Trafik yoğunluğu nedeniyle Çekirge'den As Merkez'deki işyerime alternatif olan Yunuseli, Çeltik, Yeniceabat yoluyla gidip geliyorum.
21 Mayıs Pazartesi günü yayınladığınız bir okurunuza ait 'Sırat köprüsünde bile bile lades' başlıklı şikayette vurgulanan As Merkez arkasındaki köprünün uçlarına çok sık dikilen ve köprüye sağdan girişlerde sürücülerin görüşlerini tamamen engelleyen süs ağaçlarından ben de şikayetçiyim, okurunuzla aynı görüşü paylaşıyorum.
Köprüye ne kadar dikkatli giriş yapsam yine de karşıdan gelen araçlarla karşı karşıya gelme tehlikesi atlatıyorum.
Süs ağaçlarını köprü uçlarına kadar dikenler acaba büyük tehlike yaratan durumu hiç mi düşünmedi?. Bu ne duyarsızlık?
Lütfen bu seslere kulak verilsin."
Adının açıklanmasını istemeyen bir hanım okur


Benzincinin pis ve yağlı suları

"Demirtaş yolunda İsmetiye Köyü-Sanayi kavşağındaki bir benzin istasyonunda kanalizasyon yok. 3 kuyu açmışlar. Yıkanan araçların yağlı pis suları kuyuya akıyor. Geceleri de suları ana yola bırakıyorlar. Pis ve yağlı sular Yeşilşehir'e kadar olan yola yayılıyor, asfalt bozuluyor, tehlike artıyor. Buna dur denilmeli."
Fatih ÖZGERİŞ


Ne yıkabiliyor ne ev yapabiliyor!..

Aşağıdaki okur şikayetini okuyunca 'bu ne perhiz bu ne lahana turşusu' demekten kendimi alamadım.
Söz konusu bölge koruma amaçlı imar planına alınmış. Ama vatandaşın evi ha göçtü ha göçecek. Ama ne yıktırabiliyor ne de müteahhide verip yeni bir yuva yaptıramıyor kendisine. Ve 'al o zaman kamulaştır' diyor. Aldığı yanıt ' 2015'e kadar kamulaştırma yok' oluyor.
Sözü uzatmadan okurum Mehmet Öksüzler'in iddialarına geçelim:

***

Büyükşehir Belediyesi'nden gelen yazıda evimin bulunduğu alanın 'Muradiye koruma amaçlı imar planı' kapsamına girdiği bildirildi.
Osmangazi Belediyesi İmar ve Planlama Müdürlüğü'ne verdiğim dilekçede bulunduğum evin 'kamulaştırılmasını' talep ettim.
Osmangazi Belediyesi'nden gelen cevapta 'Belediyemiz 2011-2015 yılları arası 5 yıllık kamulaştırma planında bulunmamakta' yazıyor.
Oturduğum evin koruma amaçlı imar alanında olması ile ilgili olarak mağduriyetim var. Evim çok eski ve başka bir eve çıkacak durumum da yok. Belediye'nin bu alanı kamulaştırmasını ve yer bedelini vererek mağduriyetimi gidermesini istiyorum.
Yer, imar korumalı alan olduğu için ne bir müteahhit ev yapabiliyor, ne de ben yıkıp başka bir ev yapabiliyorum.
Belediyeden bir an önce söz konusu yeri kamulaştırmasını rica etmekteyim,
Saygılarımla."
Mehmet ÖKSÜZLER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.