Hava Durumu

Ya ovamızı sel basarsa!..

Yazının Giriş Tarihi: 28.06.2016 04:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 04:36
“23.6.2016 köşenizde bir okurunuzun Alman Kanalı ismiyle tanınan bölgedeki yol çalışmalarında Hürriyet’e dönülen köprü bitimindeki yol kenarının göçtüğü ve tehlikeli olduğu belirtildi. Ben de yazmak istedim.
Ben DOSAB’daki bir işyerinde teknisyenim. İşe giderken Yunuseli yolunu kullanıyorum. Alman Kanalı denilen yolda bir türlü anlam veremediğim bir çalışma yapılıyor. İşler uzadıkça uzuyor.
Alman Kanalı yolu dere yatağından 3-4 m. kadar yukarıdaydı. Önce bu yolu baştan sona kazdılar, içine BUSKİ’ye ait büyük, geniş, siyah borular yerleştirdiler.
Kısa süre sonra döşenen onca boru yerlerinden tekrar çıkarıldı. Bu defa 3-4 m. yükseklikteki yolda kazı başladı.
Çalışmalar günlerce sürdü ve 3-4 m.’lik yükseltili yol sıfıra indirildi.



Şimdilerde çalışmalar durdu gibi. Yani iş yine uzuyor.
Şaşırdığım şey; döşenen onca su borusu sonra tekrar neden yerlerinden çıkarıldı ve kanal üstü yol seviyesi neden sıfıra indirildi?. Madem bu yapılacaktı, o borular neden döşendi?. Bu işlerde planlama yapılmıyor mu?
 Daha da ciddi bir durum var ki sanırım o da hiç hesaba alınmadı?.
Bu dere kenarında Almanlar tarafından yıllar önce yaptırılan kanal, ova köylerini sel baskınından korumak için inşa edilmiş. Ova köylerini sel baskınlarından kurtarmış. Şimdi temenni etmem ama ya şiddetli yağış ve büyük bir sel felaketi olursa kanal kenarları da sıfıra indirildiği için bölgedeki ova köylerini sel suları basarsa ne olacak?.
Değerli yöneticilerin herhalde bir bildikleri var. Vatandaşları bu soruları cevaplayıp aydınlatmaları da görevleri olmalı. Lütfedeceklerdir. 
Saygılar.”  
Edip K.

BUSKİ mesaiye burada başladı


“24 Haziran’da yer alan uyarı mesajmızda DOSAB Bölgesi’ndeki iftar çadırı karşısında derin ve araçlar hem de yayalar için büyük tehlike yaratan bir çukurdan söz etmiştik. 
Çukur, kanalizasyon çalışmasında açılmıştı. Geniş ve derin çukurun üzerine ağır ve büyük bir beton kapak konmuştu. Ama bir TIR’ın çarpması sonucu kapak yerinden çıkmış ve uzakça bir yere ulaşmıştı. Telefon başvurularımız sonuçsuz kalınca çevre sakinleri olarak ağır beton bloku ittirip tekrar yerine koymaya çalıştık ama beceremedik. Bunun üzerine köşenizden durumu duyurduk.
Uyarımızın yayınlandığı hemen o günün (24 Haziran) sabahı BUSKİ ekipleri gerekli araçlarıyla gelip sabah mesaisine sanki burada başladılar ve beton kapak tekrar yerine oturtulup gerekli önlemler de alındı.
Size, gazetenize ve soruna hemen eğilen BUSKİ yönetici ve ekiplerine sonsuz teşekkürler.”
Çevre sakinleri

Mahmudiye bölgesi mahrumiyet bölgesi


“Karacabey, Mahmudiye bölgesindeki beş ayrı sokağımız çok bakımsız. Her taraf toz toprak, taş parçaları ile dolu. 
Sokaklarımızın asfaltlanmasını istiyoruz. Mahmudiye bölgemiz mahrumiyet bölgesi. Toz topraktan kurtulalım artık.  
Bu mesele hakkında dört-beş yıldan beri yaptığımız başvurulara nedense hiç ilgi gösterilmiyor. Üzülüp duruyoruz.
Karacabey Bld. yetkililerinin dikkatine sunarız.”
Metin ÇINGILOĞLU
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.