Hava Durumu

UÜ’nün yeni başarısı: Avrupa Şampiyonluğu...

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2015 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2015 08:30
Kentimizin gözbebeği olan Uludağ Üniversitesi’nin hemen her konudaki üstün başarıları devam ediyor.
Üniversitemiz geçenlerde tarihine bir de Avrupa Şampiyonluğu’nu yazdırdı.
Uludağ Üniversitesi’nin Badminton Takımı, ‘tenise yakın bir dal) Polonya’da yapılan Üniversitelerarası Avrupa Badminton Şampiyonası’nda elde ettiği ‘Avrupa Şampiyonluğu’na bireysel başarılar da ekledi. 
UÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Aygül Akça’nın antrenörlüğündeki  badminton takımı, süper lig takımlarının katıldığı karşılaşmalarda takım şampiyonluğunun yanı sıra bireysel başarılara da imza atıp gönüllerde taht kurdu.
Büyük bir heyecanla geçen karşılaşmalarda sporculardan Neslihan Yiğit ve Özge Bayrak çift bayanlarda, Özge Bayrak tek bayanlarda Avrupa Şampiyonu oldu. 
Neslihan Yiğit tek bayanlarda ise Avrupa ikinciliğini alırken, Sinan Zorlu da tek erkeklerde Avrupa ikinciliğini elde etti.



Yeni çıkan kitaplar

-’PALYAÇO BALIĞI PALYA’:- Yazar Nursel Erdoğan okulların açılmasına az bir zaman kala çocuklar için çok güzel bir öykü kitabı yayınladı.. Dilek Yöndem Ceylan’ın başarılı çizgileriyle süslediği kitapta mercan kayalıklarında yaşayan balıklar kandilerini devamlı güldüren Palyaço Balığı Palyo’nun bir gün anlattıklarıyla hüzne büründüklerini dile getiriyor. Kitap YKY yayınları arasında okurlarıyla buluşuyor...

- ‘SON GÖÇ’: Tekin Yayınevi tarafından hazırlanıp kitapçı vitrinlerinde yerini alan ‘Son Göç’ isimli kitap yazar Muhammet Güzel imzasını taşıyor.
Yörüklerin konargöçer yaşamlarını, içi çe oldukları doğa sevgisini ve dostluklarını özenli satırlarla okuyucuya sunan ‘Son Göç’ isimli eser titiz bir araştırmanın ürünü.. 

Güzel  sözler

- Herkeste yeterli sevgi stoku vardır. Ama onu eyleme geçirmek gerekir. İnsanların içinde adeta gömülü kalmış olan sevgi hiç kimyese yaramaz..” - E. GÜRÇAY
- “Sevgiler geçici olabilir. Aşklar da olumlu.. Olumsuz olan tek şey ise dostluklardır. Çünkü bazı insanlar dostlarını kendi çıkarları doğrultusunda çok rahat satabiliyorlar..”
- “Arkadaş, kış ortasında sımsıcak bir yaz getiren, dost ise çöl ortasında buz gibi suyunu paylaşan insandır.”
- “Ruhumdan başka dostum olmadı. Derdimi dinleyen ise sadece gönlümdü..”
(Teşekkürler Saim ÇELİK)

Cumartesi  neşesi

“Bir kasabanın mezarlığında bekçilik yapmaya başlayan Temel bir gün aldığı yıldırım telgrafta köyünde oturan çok sevdiği eski bir arkadaşının aniden vefat ettiğini öğrenmiş..
Temel, telgraftaki acı haberi okur okumaz büyük bir üzüntüye kapılmış.. Ve yola çıkmak için heyecan ve üzüntü içinde telaşla hazırlanmaya başlamış.
Ve mezarlığın kapısına da şu yazıyı yazıp asmış:
Cenazemiz var. Bu yüzden bugün kapalıyız!.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.