Hava Durumu

Üstgeçit asansörü süs için mi yapıldı?

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2016 07:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 07:11
“Ülkemizde sosyal hizmet anlayışının hakim kılındığı belediye-
lerde belediyecilik anlayışının olumlu yönde farklı olduğunu, bu belediyelerin hizmet götürdüğü alanlarda vatandaşların vergilerinin karşılığını almalarının iç huzuru ile yaşadıklarını biliriz.
Hal böyle iken bizim Nilüfer ilçemizde belediyemizi yakinen ilgilendiren ve vatandaşlarımızın mağduriyetine sebebiyet veren bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Daha önce de dilekçe ile konuyu bizzat ilgili belediyeye iletmiş olmamıza rağmen müspet bir adım atılmadığını görünce sorunu fotoğraflayıp Bursa kamuoyuna aktarıyoruz.
Fotoğraflardaki İzmir karayolu üzerindeki Karaman yaya üstgeçidinin iki asansörü de aylardır çalışmıyor. Ya arızalı ya da çalıştırılmıyor. 



Asansörler çalışmayınca karşı yöne geçmek isteyenler bebek arabalarını zorluklar içinde elde taşıyor. Engelli vatandaşlarımız, yaşlılarımız, hastalarımız üstgeçidi kullanmaktan ya vazgeçiyorlar ya da Orhaneli yolu başlangıcındaki trafik ışıklarına kadar yürümek zorunda kalıyor.
Vatandaşlarımız için büyük, belediyemiz için küçük olan soruna, çözüm odaklı yaklaşacağına inandığım duyarlı ve konuya hakim yetkili kişiler içinde başta Nilüfer İlçe Belediye Başkanı Sn. Mustafa Bozbey olmak üzere tüm belediye çalışanlarının dikkatine sunarım. Yaya üstgeçitlerindeki asansörler herhalde süs için yaptırılmamıştır.
Saygı ile..” 
Emrah TEPE/ Sosyolog

Yıldırım Belediyesi ve emlak vergisi


“Yıldırım Belediyesi’nden gönderilen ve 12 Nisan’da elimize ulaşan tebligatta emlak vergisi ödememiz istendi. Bu bizim için bir beklenmedik bir şeydi.. 
Çünkü yıllar önce belirlenmiş bulunan ve günümüzde halâ geçerli olan yasalarımıza göre, ben şahsen emlak vergisi ödemek zorunda dyan bir kişi değilim.. 
Çünkü bazı şartlara haiz kişiler emlak vergisinden muaftır. Ben de bunlardan biriyim. Örneğin emekliler,  özürlüler, bir tek evi olanlar, şehit yakınları, dul ve yetimler...       
Dilerim önümüzdeki senede de bu hataya düşülmez. 
Belediyeniz çalışanlarından bazı kişilerin dikkatsizlikleri sonucu insanlar günlük işlerini, güçlerini bırakıp yapılan bu önemli hatayı ve uygulamayı düzeltmekle uğraşmazlar.
Saygılarımla..”
H.B

‘Çanakkale içinde vurdular beni’


Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Türk Halk Müziği Topluluğu bu gece Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhagazi Salonu’nda ‘Çanakkale İçinde Vurdular Beni’ isimli müzikli bir anlatı sergileyecek.
Çanakkale Zaferimiz ve şehitlerimizi anma konulu ilginç program saat 20.30’da başlayacak.

İlhan İrem’den büyük sürpriz


Kent sorunlarının yanı sıra birkaç da sanat haberi: “Ünlü besteci ve yorumcu İlhan İrem doğduğu kentimizde uzun yıllar sonra büyük bir sürprize hazırlanıyor.
Bursalı müzikseverlerle hasret giderecek olan İrem’in  sürprizi hayranlarına önümüzdeki günlerde açıklanacak..

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.