Hava Durumu

Üstatlardan en güzel makamlar ve yorumlar

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2016 09:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2016 09:33
Öz müziğimize birbirinden ünlü ses, saz sanatçıları, besteciler yetiştiren Bursa’da birçok koro da Türk sanat müziğimizin gelişmesi için büyük katkılar sağlıyor.
Bu arada Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı da  uzman hocalarıyla bu katkıya farklı boyutlar ekliyorlar. 
Bu bağlamda Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Ana Sanat Dalı öğretim üyelerinden oluşan ‘Uludağ Makam Topluluğu’, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Devlet Klâsik Türk Müziği Korosu ile yeni yılın ilk konserini geçenlerde Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu’nda gerçekleştirdi. 



 Konserin ilk bölümünde şef Hakan Özlev’in yönetimindeki Bursa Devlet Klâsik Türk Müziği Korosu nev’eser makamında eserleri seslendirdi. 
İkinci bölümde sahne alan UÜ Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Ana Sanat Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Tohumcu, Al Kaan Kaplan, Yrd. Doç. Ersen Varlı, Yrd. Doç. Güniz Alkaç, Öğr. Gör. Kenan Yıldırım, Mahmut Cemal Sari, Öğr. Gör. Ozan Sari ve Doç. Dr. Özlem Doğuş Varlı’dan oluşan toplulukta sırasıyla; Tekeler Zeybeği, Aşağıdan Gelen Telli Durnalar, Acemkürdi Peşrev, Acemkürdi Saz Semaisi, Bülbülüm Altın Kafeste, Altın Tasta Gül Kuruttum, Bana Bir Ziya Ver, Beni Eller Gibi Görme, Rüzgâr Uyumuş Ay Dalıyor, Cici Pabucum Cici, Yağcılar Zeybeği, Hicazkâr Medhal, Ben Kendimi Gülün Dibinde Buldum, Hicazkâr Sirto, Mani Oluyor Halimi Takrire Hicabım, Hicazkâr Saz Eseri, Bulut Bulutun Üstüne, Çözmek Elimde Değil Gönlümü, Gül Kuruttum, Araban Güzel, Gül Dalında Öten Bülbülün Olsam ve Arpa Buğday Daneler adlı eserleri büyük bir başarıyla seslendirdi ve konseri izleyen müzikseverler öğretim üyelerinden oluşan topluluğu dakikalarca alkışladı.
Tüm sanatçılarımızı yürekten kutlarım..

Yeni çıkan bir kitap

‘BEYOĞLU’NDA BÜYÜLÜ GECELER’: Ünlü yazar Salah Birsel İstanbul’da geçmiş yıllardaki yaşamı kendine özgü bir dille anlatan kikaplarıyla ünlüydü. Örneğin ‘Boğaziçi Şıngır Mıngır’ adlı kitabında İstanbul Boğazı’nın her iki yakasındaki tarihi konakları, yalıları o mekanlardaki ilginç yaşamı akıcı bir dille okurlarına sunmuştu.
    Bu kez de 1950’li yıllarda Beyoğlu’nun ünlü sinemalarında gösterime giren filmlerle ilgili olarak yazdığı çeşitli gazetelerdeki kritikleri Agora Kitap tarafından bir araya getirildi.
 İstanbul’da o yıllarda seyredilen dünya sinemasının unutulmaz filmleriyle ilgili kritikler, sinemaseverlerin de ilgi duyacağı bir derleme.

Güzel sözler

“Çaresiz kaldığınızda bilin ki tek çare yine kendinizsiniz.” 
"İlerlediğiniz yolda hiç bir zorlukla karşılaşmıyorsanız, bilinki o yol asla sizi doğruya ulaştırmaz.” 
“Ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan daha çok onur vericidir.” 
“Kelimelerin gücünü bilmiyorsan insanların kuvvetini tahmin bile edemezsin.” 
(Teşekkürler Gürhan ATAKAN)

Pazar neşesi

KARNE: “Okularda karne günüydü. Küçük oğlan okuldan evine döner dönmez annesi merakla:     
‘Karnen nerede oğlum’ diye sordu?. 
Çocuk umursamaz bir halde güldü: 
 ‘Arkadaşıma ödünç verdim anneciğim. Babasını korkutmak istedi de!.”     
(Teşkekkürler Şermin TÜRE)  



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.