Hava Durumu

Uludağ Türk Sanat Müziği Korosu’ndan muhteşem gece

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2014 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2014 08:39
“Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı rahmetli doktor Ayten Bozkaya, bu kentin unutulmaz yardımsever kişilerinden biridir.
Sağlığı döneminde yaptırıp Milli Eğitim’e armağan ettiği okulu birçok hayırsevere de örnek olmuştur.
 Geçenlerde Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir konserde Dr.Bozkaya rahmetle anıldı. 
O gece Uludağ Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu, Dr.Ayten Bozkaya Spastik Engelli Çocuklar yararına verdiği konserle büyük bir beğeni topladı..
Konserde Dr.Ayten Bozkaya Spastik Engelleri Çocuklar Derneği Başkanı İdris Göz açılış konuşmasında derneğin faaliyetlerinden bahsetti.

Bursa Devlet Korosu sanatçısı Şef Hilmi Bozdemir yönetimindeki Uludağ TSM Korosu kürdilihicazkar ve hicaz eserleri başarı ile seslendirdi.
Toplam ondört saz sanatçısı, ellibir korist ve konserde solist olarak görev alan Nazan Sezenler, Veli Kaynar, Zübeyde Aydın, Hikmet Bekioğlu, Nilüfer Sarı, Metin Sarı, Dilek Tüzem, Serhat Akbulut, Rasim Öztürk, Mehmet Tanış, Metin Ataygül, Özlem Günyeli, Sermin Kavalcı, Muzaffer Mert, Abdülkerim Özözen, Kamer Yamanel ve Ahmet Özkan birbirinden güzel şarkıları seslendirirken başarılı performansları ile seyirciden dakikalarca alkış aldılar.
Hele, üstat Zekai Tunca’nın unutulmaz bestesi ‘Yıldızlara baktırdım, fallarda çıkmıyorsun’ adlı kürdilihicazkar makamındaki eser, adeta rahmetli Dr. Ayten Bozkaya gibi hayırsever kişilerin artık günümüzde çok az görülebildiğini vurguluyordu.

***

BİLGİSAYAR YANINA BİR SAKSI KAKTÜS

Hergün bilgisayar başında saatlerce oturup çalışmak zorunda olanların dikkatine:
Osmangazi Belediyesi’nin yayını olan Gülpembe dergisinin son sayısından küçük ama önemli bir uyarıyı paylaşmak istiyorum.
Uyarı şöyle:
“Kaktüs güzelliği kadar sağlığa da yararlı bir bitki.. Bir diğer önemli özelliği de bilgisayarların çevreye yaydığı radyasyonu tamamıyla emiyor olması..

Bu yüzden büyük nükleer santralların çevresindeki hektarlarca genişlikteki alanlara kaktüsler dikiliyor.
Ayrıca ciltte iyileşmeyen yara ve lekeler, lozyonlar varsa bir kaktüs kesip dikensiz bir dilimini o yara, bere veya lezyon üzerine koymayı deneyin ve mucizeyi ve olumlu gelişmeleri çok kısa zamanda görün..”

***

YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

MEYHANE ANILARI: Gazeteci yazar Ufuk Kaan Altın’ın yazdığı son kitabı ‘Meyhanedeyiz Yine Bu Gece’ okurlar tarafından büyük ilgi görüyor. Esen Kitap yayınları arasında hazırlanan eserde usta yazar Altın, okurlarını kendi anıları ve hikayelerinin eşliğinde güzel bir geziye çıkarıyor.
OBAMA:Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ile ilgili yeni bir kitap yayınlandı.. Obama’nın biyografisini içeren kitap ABD’li gazeteci David Mendell tarafından kaleme alındı.
‘Obama: Vaatten İktidara’ isimli eser Koton Kitap etiketiyle piyasada

***  

PAZAR NEŞESİ

TEMEL:Dursun Amerika’da çalışıyor. Bir gün Trabzon’da bulunan arkadaşı Temel’e telefon edip arıyor:
‘Oğlum Temel, hemen Amerika’ya gel, buranın taşı toprağı altın, çok iş var, çok zengin memleket’ diye onu çağırıyor.
Temel düşünüyor taşınıyor ve sonunda Amerika’ya gitmeye karar veriyor. Uçaktan iniyor havaalanında çıkışta bir bakıyor yerde 100 dolar var. Tam almak için eğiliyor ama sonra aniden vazgeçiyor ve içinden diyor ki:
‘Ula boşver daha ilk günden çalışmaya başlama daa..’
***
DURSUN:Dursun hayvanat bahçesine gezmeye gitmiş. Dolaşırken merak etmiş ve aslanın olduğu kafes kapısının kilidini açıp içeri dalmış.
Onu görenler ‘dur, ne yapıyorsun? Orası aslan kafesi... Seni parçalar’ diye bağırarak uyarmışlar
Dursun oralı olmamış ve kızarak: 
‘Sankim aslaninizu yeduk, bir bakalum dedik. Ne var bunda’ demiş..
(Teşekkürler Burhan DEMİRAY)

***

YENİ YILA ‘MERHABA’ KONSERİ!.


Acı ve tatlı anılarıyla 2014 yılına artık veda etmek üzereyiz.
2015’e beş var!.
Ve yeni yılı karşılarken Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası, yeni yıla merhaba konseri ile 30 Aralık Salı günü saat 20.00’de Merinos Atatürk Kültür Kongre Merkezi’nde bulunan Osmangazi Salonu’nda vatandaşlarla bir araya gelecek.
Konserde bandonun yanı sıra, Türk sanat müziği ve Türk halk müziği bölümlerinin korist ve solistlerinin oluşturduğu icra toplulukları ile Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası elemanları seçme eserlerle müzikseverlere renkli ve keyifli bir program sunacak.
Geniş bir repertuarla hazırlanan konserle konuklar neşe ve coşku içinde yeni yıla ‘merhaba’ diyecekler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.