Hava Durumu

Ulucami'de sabah namazı trafiği

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2015 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2015 08:07
"Özellikle cuma, cumartesi ve pazar günleri özel araçları ile Ulucami'ye sabah namazını kılmak için gelen vatandaşlar gerekli otopark yeri olmadığından anayolda  Atatürk Caddesi üzerinde Çakırhamam'dan Heykel'e kadar olan caddenin tamamına ikişer-üçer sırayla park edip gidiyorlar. 
Sonra da hiç umursamadan rahatça Ulucami'ye namaza giriyorlar.  
Allah namazlarını kabul etsin ama sabah saat 06:00’dan saat 07:30’a kadar bu süreç içinde anayolda bu yüzden trafik çok aksıyor, akmıyor, tıkanıyor, sorunlar ortaya çıkıyor.. 

Hatta tramvay yolu ve yaya kaldırımları dahi araçlarla dolup taşıyor. Sosyal yaşam ve mesai başladığı zaman belediyeye ait bütün otobüsler, tramvay ve işine gitmek isteyen diğer özel araç sahipleri Ulucami'ye gelen insanların araçlarını yoldan kaldırmasını mecburen beklemek zorunda kalıyorlar. 
Ayrıca bu saat dilimi içinde göreve giden itfaiye araçları, ambulanslar buradan geçmeye çalışsalar acil olaya ulaşamaz ve çok büyük üzücü felaketler de yaşanabilir. 
Ulucami'de görevli bazı duyarlı imamlar bu sorunun farkına vararak sabah namazının bitiminde cemaati hemen uyararak araçlarının başına gitmelerini ana caddenin trafiğe açılması için önemle uyarıyor. 
Ama bu uyarı yetmez. 
Buna paralel olarak trafik polisleri daha önceden buraya gelip Atatürk Caddesi üzerine park etmek isteyen araç sürücülerini engellemeli. 
Kurallara uymayanlara da para cezası kesilmesi lazım. Yoksa bu gidişle hiçbir zaman bu sorunun üzerinden gelinemez.." 
Erdoğan EVCAN

BUSKİ'nin  dikkatine!


"Altı ay önce Muradiye Devlet Hastanesi arkasında bulunan Alaattin Mahallesi, Zindankapı Caddesi No:6'daki evimizin bozulan kanalizasyonu için gereken onarımı yaptırdım..
Bu çalışma sırasında asfalt yolda mecburen bir kazı yapıldı. İş bittikten sonra da açılan çukurlar gelişigüzel kapatıldı. 
Açılan asfalt zemine tekrar asfalt onarımı için BUSKİ'ye 350 TL. 'onarım parası' yatırdım.
Fakat aradan altı ay gibi oldukça uzun bir zaman geçtiği halde gereken asfalt onarımı için çalışma halen yapılmış değil.
BUSKİ acaba bu işi unuttu mu?. Sayın BUSKİ'deki ilgili yöneticilerin dikkatine sunar, çalışmanın bir an önce yapılmasını saygılarımla rica ederim.."
İbrahim DURSUN

TEŞEKKÜR PANOSU


Hiçbir sorun yaşamadık...

"Nilüfer ilçesi, Konak Mahallesi'ndeki Karnur-/Torun apartmanı inşaatımızı zamanında ve hiç eksiksiz tamamlayan, çalışmalar müddetince büyük duyarlılık gösteren ve tüm isteklerimizi aksatmadan, hemen yerine getiren Karnur İnşaat firması Yönetim Kurulu Bşk. Sayın İsrafil Bey'e, kardeşi Sayın Mikail Bey'e, titiz denetimler yapan Mühendis Sayın İbrahim Bey ve Halkla İlişkiler birimi sorumlusu Sayın Seda Hanım'la firmanın tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında da kendilerine üstün başarılar ve kolaylıklar diliyoruz."
N.TORUN


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.