Hava Durumu

Ulaşım zammı yeni bir yük

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2016 00:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 00:41
“BOİ otobüsleri ve Bursaray ücretleri son düzenlemeyle zamlanırken Bursalılar’ın sırtına yeni bir yük daha bindirildi.
Her gün toplu ulaşım araçlarıyla yolculuk yapanlar için bu ciddi bir maliyet demektir. 
Bursaray’ın durumu mâlum; sık sık arıza, sarkan sefer saatleri, balık istifi vagonlar. BOİ işletmesi otobüsleri de böyle. 
Bir uçtan bir uca hafta içi her gün Bursaray kullanan bir yolcu günde 5.20 TL’den hesaplarsak ayda 100 TL’den fazla yol parası ödemek durumunda kalacak. Bu asgari ücretin % 8’idir. 
Beş durağa kadar Bursaray’la yolculuk yapan vatandaşa sadece 35 kuruş iade ediliyor. Bu çok gülünç, komik bir rakam. 
Organize Sanayi’den binip, Esentepe, Karaman istasyonlarında inen yolcunun 3-4 km için ödeyeceği rakam 2.25 TL.



Bunda ciddi bir çarpıklık ve adaletsizlik var. yani Büyükşehir Bld. maliyet artışlarını sistematik olarak vatandaşın sırtına yüklüyor.
Nilüfer ilçesinden kalkıp Heykel’e gitmek artık bir lüks oldu.  Çoğu kişi için özel aracını kullanmak toplu ulaşımdan daha kârlı olmaya başladı. Zamlardan sonra bu daha da artacak. 
Bursa’da yaşam artık zor. Aldığımız maaşı BuKart’a yükleyeceğiz böyle giderse. Türkiye’de son bir yılda onlarca terör olayı ve bir darbe girişimi yaşandı. İstasyonlarda bekleme alanlarında güvenlik görevlisine rastlayamıyoruz. Sadece turnikelerde güvenlik var onlar da sadece kart basıp basmadığınızı kontrol ediyor. Belediye güvensiz, konforsuz ve pahalı bir toplu ulaşım politikası güdüyor. Olan vatandaşa oluyor. 
Volkan TOPALAK

Bursa’da ilk kez

“Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası bu gece vereceği konserde, Franz Schubert ‘in “Rosamunde” uvertürünü Bursa’da ilk kez seslendirecek. Edward Greıg’in piyano konçertosu ile devam edecek konser, Felix Mendelsohn’un “Reformasyon” başlıklı 5.senfonisi ile sona erecek.
Bursa’ya ilk kez gelecek olan, Dijon Bourgogne Orkestrası müzik direktörü ve Savaria Senfoni Orkestrası’nın (Macaristan) şefi Gergely Madaras’ın yöneteceği konserin solisti uluslararası birçok piyano yarışmasında dereceleri bulunan ve Berlin Filarmoni Orkestrası üyeleri ile periyodik konserler veren piyanist Özgür Aydın.
Müzikseverlerin ilgisine, bilgisine..

Setbaşı’na ilgisizlik

“Setbaşı semti ve Köprüsü ile Yeşil Caddesi yerli ve yabancı turistlerin gelip geçtiği ve Bursamız için en önemli bölgelerimizden biri..
Çünkü bu bölgeden tarihi Yeşil Camii, Yeşil Türbe, Türk-İslam Eserleri Müzesi ve Emirsultan Camii ile Türbesi’ne ve Teleferik İstasyonu’na ulaşılıyor.
Fakat bu derece önemli bir arterde nedendir bilinmez genel bir ilgisizlik hüküm sürüyor.
Özellikle trafik akışı bakımından bölgemiz ve Setbaşı kavşağı genelde maalesef çoğu zaman arapsaçına dönüyor.
Setbaşı kavşağı ve ana yol genel bir inceleme ve değerlendirilmeye tabi tutularak yeni düzenlemeler yapılmalı ve artık gerekli olan tüm önlemler alınmalıdır.
Saygılarımla..” 
Fatih KAPUCU
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.