Hava Durumu

UKOME, MKPaşa kavşağına dikkat!..

Yazının Giriş Tarihi: 25.08.2016 04:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 04:36
“Geçen Ramazan Bayramı Ege’ye gitmiştik. Gidiş ve dönüşte birçok kavşakta görevli memurlar sinyalizasyonlarda trafiği yönlendirerek sıkışıklıkları önlüyordu. 
Ama 7 Temmuz Perşembe günü İzmir’den dönen hem bir arkadaşım, ve 10 Temmuz Pazar günü de ben, MKPaşa kavşağındaki sinyalizasyonda kilometrelerce araç kuyruğu oluştuğu için burayı 1 saate yakın zamanda geçtik. 
Yolda 45 dakika kazanmak için ulusuma kazandırılan Marmara Orhangazi Köprüsü’nü düşününce burada boş yere kaybedilen zamanın önemi çok daha iyi anlaşılır.     



Önerilerim:
1. Bayram dönüşü veya pazar günleri burada trafik ekiplerinin görevlendirilip trafik sıkşıklığının önlenmesi (Trafiği akıcı hale getirmek adına Ege sahillerinde bazı kavşakların geçici olarak kapatıldığını bile gördüm.)
2. MKPaşa girişine köprülü kavşak yapılmıştı. Bu kavşağın trafiği bölen kısımlarının kapatılarak trafik sinyalizasyonunun kaldırılmasıyla trafik 365 gün akıcı hale getirilebilir. Konunun UKOME’nin gündemine alarak karara bağlanmasını rica ederim. Saygıyla. “
İsmini vermek istemeyen bir okur

UÜ hakkında bir ‘iddia’

“UÜ’nün lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) giriş sınavlarıyla ilgili yıllardır pekçok şikayet var. Sınavlar maalesef objektif değil. Aday girmesin veya arzu edilen aday girsin diye, bazılarına mülakatta 20-30 gibi puanlar verilip taban puanın altına düşmesi sağlanıyor. Adayın ALES vb. diğer puanları böylece göz ardı ediliyor. Mülakat için bir kriter yok. Kamera kaydı da yok. Jürideki hocalar 2-3 dakika da nasıl kanaat ediniyor bilemiyorum. 
Bugün pekçok meslek sahibi kendini geliştirmek için lisansüstü eğitime devam etmek istiyor. Yeni mezun başvuranlar da var. Jürideki hoca belki o alanla ilgili bir gün bile bir işyerinde çalışmamış, karşısındaki aday  mesleki tecrübe sahibi, jürideki hoca adaya sesini yükseltiyor, hakaret ediyor, şevkini kırmaya çalışıyor.     
Bunu birkaç kişiden duydum. Her bilim dalı kendi bilim dalını çok önemsiyor, farklı disiplinlerden gelen adayları ya başvurtmuyorlar ya da mülakatda eliyorlar.      
Durum bu olunca rektörlerin adayken ve görevdeyken kullandığı ifadelerin içi boş oluyor. Anadolu Üniversitesi ise hiç mülakat yapmıyor. 
Demek ki mülakat olmadan da olabiliyor. Gerekirse mülakat da yapılabilir ama objektif ve kriterlere dayalı olursa tabii. Umarım UÜ gerekli iyileştirmeleri yapar.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Vakıfbank’ın dikkatine!

“Emekli maaşımı almak için 19 Ağustos’ta sabah saat 09.30 sularında Ataevler Magazin Outlet yanındaki ATM’ye gittim. Ancak elim boş döndüm. Çünkü ATM ekranında para olmadığı yazısı çıktı.
Bu ATM’de zaman zaman bu durumla karşılaştığım için aynı bankanın Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki ATM’sine belediye otobüsüyle gidip paramı alıyordum. 
Ama bankanın buradaki ATM’si de kaldırıldı. Şimdi en yakın ATM Ata Bulvarı’nda bir yerdeymiş. Oraya da ulaşmak için bir toplu taşım aracı yok.
Banka yöneticilerinin dikkatine sunuyor ve emekli maaşı için adeta gün sayan emeklilere duyarlı davranmalarını rica ediyorum.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.