Hava Durumu

UEDAŞ bu işe ne diyecek?

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2017 04:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2017 04:43

"Osmangazi ilçesi, Güneştepe Mahallemizdeki 1.Seç Sokak'taki bir elektrik panosu ile ilgili olarak bir okurunuza ait fotoğraflı yakınmayı geçenlerde köşenizden okudum.
Bu paraleldeki sorunlar yeni bir yerleşim bölgesi olan Osmangazi Güneştepe Mahallesi'nin birçok sokağında da mevcut. Gönderdiğimiz fotoğraflardan ikisi de bunun somut birer belgesi.
Sokaklardaki elektrik panolardan sonra kaldırımlar yapıldığı için bu panolara ait elektrik kutularının hemen hemen yarısı toprak altında kalmış durumda. Bu da pano kapaklarının gerektiği zamanlarda açılamayacağına işaret ediyor.

Okurunuzun üzerinde önemle durduğu gibi bizler de aynı konuya eğiliyor ve soruyoruz:
Kaldırımları ve taşeron firmayı denetleyen yetkili yok mu?. Fen İşleri ne iş yapıyor, paramız nerelere harcanıyor?. Şirket kaldırım bile döşemeden 'döşedim' dese demek ki parasını alacak.

Çünkü belediyeden kimsenin kontrol etmediği kesin. Ya da belediye görevlisine göre yarısı toprak altında kalan pano çok normal.
Burada bir elektrik sorunu yaşanacak olursa pano kapağı nasıl açılacak?. Yeni yapılan kaldırımları tekrar kırmak, perişan etmek mi gerek?.
Ve bir sorumuz da UEDAŞ'ın sayın yetkililerine. Bu sorumsuzca işlere ne diyorsunuz Sayın UEDAŞ'çılar?. Toprak altında kalan elektrik panoları normal mi, değil mi?.. Öğrenmek istiyoruz.." Çevre sakinleri

Caddeler hangi akla hizmet daraltıldı?..

"Yıldırım ilçemizdeki Beyazıt ve Yavuz Selim caddeleri üçer şerit halindeydi. Ve üçer şeritli caddelerde trafik sorunu da hiç yaşanmıyordu.
Fakat hangi akla hizmet bilemiyoruz; bu caddeler çok daraltıldı. Cadde kenarlarındaki yaya kaldırımları 16 buçuk metreye çıkarıldı. Üç şeritli caddelerimiz tek şeride indirildi. Şimdi böylesine geniş yaya kaldırımları bazı esnaf tarafından 2-3 sıra park yeri haline getiriliyor.
Trafiğin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde ise daracık caddeden geçmeye çalışan araçlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Trafik tıkanıyor, akmıyor.
Yıldırım Belediyesi'nden üç şeritli caddeleri daraltarak tek şeride indirmesinin amacını açıklamasını bekliyoruz.
Saygılarımızla.."
Semt sakinleri adına Mehmet Emin SAATÇİ

Yıldırım BUSKİ'ye BUSKİ Yıldırım'a

"Musababa Mahallesi 3 Reis inşaat, Manolya Apt. Narlı Sokak No:5'te bulunan apartmanın kanalizasyonu yaklaşık iki aydan bu yana Özan Apartmanı bahçesinden yola akıp duruyor.
Gerekli yerlere müracaat etmemize rağmen hiç kimse bu sorunun çözümü için önlem almıyor.
Yıldırım Belediye Zabıtası konuyu BUSKİ'ye yönlendiriyor.. BUSKİ ise Yıldırım Zabıtası'na havale ediyor. Kimse de sorunu kabullenmek istemiyor. Havaların ısınmaya başladığı bugünlerde semtimizi pis ve ağır kokular şimdiden sarmaya başladı. Yetkililerin artık bu işe bir dur demeleri gerekiyor."
Bölge sakinleri

Yeşil seyahat!..

Nilüfer Bld. özel bir firmanın inşaat alanında kalan asırlık 2 zeytin ağacını, zarar vermeden başka yere nakletti. Ekipler, 410 ve 325 yaşındaki iki zeytin ağacının, yeni yerlerine uyum sağlaması için çalışmalarını sürdürüyor.
Örnek olay, asırlık zeytin ağaçlarının inşaat alanında kaldığını gören Kurtuluş Mah. sakinlerinin Nilüfer Bld.'ne başvurusuyla başladı. İnşaat firmasının da zeytin ağaçlarının korunması konusunda maddi ve manevi destek vermesiyle iki ağacın vatandaş-belediye-özel firma işbirliğiyle taşınarak örnek bir çalışma yapıldı. Asırlık zeytin ağaçları Kurtuluş Mah. Muhtarlığı bahçesine dikildi.

Kahvaltı bahane sohbet şahane

Değerli Müzik Dostları; Nisan ayı DMD geleneksel pazar kahvaltımızda bu kez Burfaş Tesisleri'nin en yenilerinden Mihraplı Restoran'da buluşuyoruz.
Mihraplı Restoran güzel manzarası, özenli servisi ve 15 çeşit serpme kahvaltısı ve sınırsız çay servisi ile sabah saat 10:00'dan itibaren koro üyelerimizi ve ailelerini, ayrıca tüm müzikseverleri bekliyor olacak. Nefis bir ortamda mor ve pembe sümbüller, kırmızı laleler arasında sabah yürüyüşü yapmak isteyenler yürüyüş ayakkabılarını giymeyi de unutmasınla. Kişi başı 15 TL. (sahanda yumurta veya omlet + 5 TL, sucuklu yumurta veya tavada hellim peyniri + 8 TL)
Lütfen rezervasyon için 7 Nisan Cuma akşamına dek sayı bildirmenizi önemle rica ediyorum. Hoşça kalın ama müziksiz kalmayın. Saygılarımla."
Dünya Müziği Derneği Yönetim Kurulu adına Sezan KAYA

'Şarkılardan fal tuttum'

Bursa Türk Sanat Müziği Sevenler Derneği'nin beklenen geleneksel 'Bahar Konseri' bu gece Nilüfer, Ataevler'deki Basın Kültür Sarayı Kat:2 Uğur Mumcu Sahnesi'nde.
Korist, solist ve saz sanatçılarının bir süredir hazırlıklar yaptığı konser geniş bir repertuara sahip. Konseri şef Ömer Faruk Özkan yönetecek.
Ve konserin sürpriz solisti ise Çekirge Mahallesi'nin eski muhtarı Mehmet Taşkeser olacak.
Taşkeser 'Şarkılardan fal tuttum, ikimize kaç kere' isimli eseri seslendirecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.