Hava Durumu

Üç Şehit Mehmet kabri vardı şimdi ikisi kaldı

Yazının Giriş Tarihi: 17.09.2014 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 08:26
“Yüksek müsaadenizle gazetenizdeki değerli köşenizden sayın ilgililere şehitlerimizle ilgili iki önemli hususu hatırlatacak ve kendilerinden malumat bekleyeceğim. 
1 - Hürriyet semti Ziraat eski Okulu bahçesi önünde yakın zamana kadar İstiklal Savaşı’nda canını vermiş Şehit Mehmetimiz’in mezarı vardı. Üzerindeki mermer mezar taşı ve kabir bakımlı, tertemizdi. 
Ama bu şehit kabri yok oldu.. Büyükşehir Bld. bu yol üzerinde bir çalışma yaparken şehit mezarını kaldırdı, üzerinden yeni bir düzenleme ile yürüyüş yolu geçirildi.


Birinci sorum:
Şehidimizin mezarı oradan kaldırılıp 4-5 metre daha geriye doğru alınamaz mıydı?.
Ayrıca aynı semtimizde iki tane daha Şehit Mehmet mezarı vardır. O rahmetliler de İstiklal Savaşı’nda canlarını bu vatan için vermişlerdir. Mezarlardan biri Tunaboylular Derneği karşısında. O da bakımlı, temizdir. Üçüncü Şehit Mehmet mezarı da yine aynı bölgede Yıldırım Market arkasında bulunur. Semt sakinlerimiz her ikisine de sahip çıkar, temizler, ruhlarına fatiha okurlar.
Yani semtimizdeki üç Şehit Mehmet mezarı maalesef şimdi ikiye düştü. Bu çok üzücü bir hadisedir. 
İkinci sorum:
Tophane semtimizde Osmangazi Türbesi yanındaki Şehitler Anıtı, Bursa Yunanlılar’dan kurtarılırken 11 Eylül 1922’de şehit olan 14 asker için dikilmiş. Anıt kaidesinde mermi şeklinde bir mermer kolon vardı.. 
Kaidede açıklama ve mukaddes ruhlarına ‘bir Fatiha’ diye de yazı vardı. Anıt civarında şehit kabirleri bulunuyordu. 11 Eylül Bursa’nın Kurtuluş Bayramı törenlerinde bir manga asker şehitlik önünde tazim atışıyla saygı duruşu yapardı.
Alınan bir karar mucibince bu şehitlik bir süre önce kaldırıldı. Olabilir, buna bir 
şey söylemek yersiz. 
Ama o günlerde şehitliğin Ankara Yolu üzerinde kahraman askerlerimizin şehit düştüğü yere nakledileceği ifade edilmiş idi.. Fakat aradan onca zaman geçti, unutuldu gitti. Bunun için hiçbir yetkili merciden ses çıkmadı.
Şehit mezarlarımızın bu durumu ile alakalı üzüntülerimiz için elbet söylenecek çok şey var. Ama ben sadece bunları hatırlatıyor ve alakadar mercilerin aydınlatıcı malumatını yine köşenizde okuyacağımı umuyorum. 
Lutfedeceklerdir.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

***

OTOBÜSLERE BİNEMEDİK


“Geçen 15 Eylül Pazartesi günü okulların açıldığı ilk gün Millet Mahallesi sakinleri olarak çocuklarımızı okullarına götürürken binbir müşkülat çektik.
Semtimizden geçen BOİ ve halk otobüsleri tıka basa ağzına kadar dolu idi.. Buradan geçen minibüsler de aynı bu şekildeydi. Binmeye imkan yoktu.. Dakikalarca boş bir araç gelsin diye bekledik. Çocuklarımızı okullarına geç ulaştırabildik.
Burulaş’tan ricamız; ne olur, mesai saatleri başladığı ve bitiş saatlerine yakın zamanlarda bu hat üzerindeki otobüs seferlerini sıklaştırın. Araçlar hiç kafi gelmiyor. 
Yarın öbür gün kış kıyamet başlayacak. Çoluk çocuk bu okullarına gidiş gelişlerinde perişanlıklar yaşamasın.”
Erol KESKİN

***

ÇOK CİDDİ BİR GÖÇÜK


“Osmangazi ilçesindeki, Dikkaldırım Caddesi civarında Çekirge Devlet Hastanesi Belediye Otobüs Durağı yanındaki kaldırımda çok ciddi bir göçük var..

Önemli bir sağlık kuruluşu durağı olması nedeniyle yaya trafiğinin gününün hemen her saati epeyce yoğun olan bu durak yanındaki göçüğün altı da boş üstelik.
Pek çok semtte kaldırımlarımız yenilenip duruyor ama bu kadarına kadar güçsüz mü yapılıyor. İşte gönderdiğim fotoğraf da bunun bir örneği..  
Bu çalışmaları yapanlar, yaptıran ilgili belediyeler tarafından hiç mi denetlenmiyor?..
Bu nasıl izah edilebilir?.. Anlayan varsa beri gelsin..”
Şevket YAMAN

***

ÇOÇUK PARKIMIZ NE ZAMAN OLACAK


“Osmangazi Bld.’mize sesleniyorum. Hürriyet Caddesi, Esentepe kavşağı yakınlarında olan Salon 16 adlı düğün salonuna gelenler salon karşısında bulunan bahçemizi çöp içinde bırakıyor. Bahçemiz, kırık şişeler, pislikler, idrar kokuları vs. ile dolu.
Zabıta da ilgilenmiyor. 
Ayrıca Barış 2. Sokak’ta sahibince belediyeye bırakılan bir arsaya da çocuk parkı yapılacaktı. Söz verildi. Aradan iki yıl geçti, gelen giden yok.
Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ın dikkatine sunarım.”
Mehmet UYSAL

***

TEŞEKKÜR PANOSU

BAŞKAN ELİNDEN GELENİ YAPTI


“Geçenlerde gerçekten çözümlenmesi çok zor bir sorunum olmuştu..
Bunun için Nilüfer ilçemizin güler yüzlü Belediye Başkanı Sn. Mustafa Bozbey’den ricada bulundum. Bana ‘elimden geleni yaparım’ diye söz verdi ve sözünü de tuttu. sorunum şu an hallolmuş durumda.  Benden desteğini esirgemeyen Sn. Bşk. Bozbey’e, Özel Kalem Md. Sn. Pınar Hanım ve belediyede görevli saygıdeğer büyüğüm Sn. Mutlu Esendemir’e verdikleri desteklerinden ve yardımseverliklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi köşeniz aracılığıyla iletmek istiyorum.. İşte yöneticilik bu. 
Değerli büyüklerime mutlu ve sağlıklı yarınlar diliyorum..” 
Erdem ATEŞ/ Pınarbaşı
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.