Hava Durumu

TV’de maç izlerken yarım kilo alınıyor

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2014 09:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 09:15
Futbola meraklı olan ve evinde TV karşısında maçları heyecan içinde izleyenleri bekleyen bir tehlike var.
Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak’tan gelen bir iletiyi tüm sporseverlerin dikkatine sunuyor ve mutlu bir pazar tatili diliyorum:  
****
Tuttuğunuz takımın fanatik bir seyircisi misiniz?. 
Ve hiçbir maçı kaçırmıyor musunuz?. 

Arkadaşlarınızla bir araya gelip hem yemek yemek hem de maçı izleyip, takımınızı desteklemek sizin için ayrı bir zevkse ‘aman dikkat’!..  
Uzman diyetisyen Gamze Şanlı Ak’ın uyarıları şöyle devam ediyor:
“Gençler ve yetişkinler, arkadaş grubuyla beraber yemek yediğinde besin tüketim miktarları da ciddi oranda artıyor. 
Yani sosyal çevreniz ve iştahlı arkadaşlarınız kilo almada oldukça önemli rol oynuyorlar. 
Televizyon karşısında futbol maçı izlerken genellikle yüksek kalorili ve besleyici değeri olmayan yiyecekler tüketiliyor. 
90 dakika süren maçta pizza, patates kızartması, cips, patlamış mısır, kuru yemiş, 1-2 şişe bira ya da gazlı içecekler tüketilebiliyor.. 
Yani bu süreç içinde yaklaşık 3000-3500 kalori alınıyor. 
Fazladan alınan her 7000 kalori 1 kg. yağ almak demek.. Böylece izlediğiniz her 90 dakikalık maç boyunca yarım kilo almanız söz konusu oluyor. 
Yapılan araştırma sonuçlarına göre kalabalık bir masada yemek yediğimizde, yalnız yiyeceğimize oranla yüzde 44 daha fazla yemek tüketiyoruz. Eğer iki kişiysek tek başımıza olduğumuza oranla yüzde 33 daha fazla yemek yiyoruz. Eğer 3 kişiysek bu oran yüzde 47’ye çıkıyor. 
Öyle ki eğer 7 kişiden fazlaysak tek başımıza yiyeceğimize oranla yüzde 96 daha fazla yiyoruz.”

*** 

BEKLENEN KONSER SALI GECESİ

Sağlığı döneminde kendi adını verdiği bir okul yaptırıp Milli Eğitim’e bağışlayan  hayırsever Doktor rahmetli Ayten Bozkaya’nın adı verilen Spastik Çocuklar Derneği yararına salı gecesi güzel bir sanat etkinliği var.
Büyükşehir Belediyesi himayesinde ve şef Hilmi Bozdemir’in yönetimindeki Uludağ Türk Sanat Müziği konserinden elde edilecek gelir spastik çocukların ihtiyaçlarında kullanılacak.
Uzun süredir bu konser için çalışmalarını sürdüren dernek koristleri yılın en beğenilen eserlerinden oluşan bir repertuar hazırladılar.
Konser Tayyare Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak.

***

PAZAR NEŞESİ

KÜÇÜK YARAMAZ:Okula yeni başlayan küçük çocuk akşam eve dönünce annesi hemen sormuş:
“Beğendin mi okulunu oğlum?. Memnun kaldın mı?”
Çocuk biraz düşünmüş ve bilginç bir tavırla yanıtlamış:
“Kalmadım annecim.. Yarın yine gel,dediler..”
***
TEMEL:Temel mahkemede cinayetten yargılanırken ‘ben suçsuzum’ diye direniyor.
Hakim soruyor:
“İyi ama bu cinayeti işlerken seni gören bir şahit var.”
Temel bozuntuya vermeden hakime:
“Görmeyen de birçok insan var, onlara niye sormeysun?”
(Teşekkürler İrep UĞURKAYA)

***

ÜNLÜ YILDIZLAR TKM'DEKİ GALADA


“Karagöz Sinema Atölyesi, Türk Sineması’nın 100. yılı nedeniyle usta sanatçıların katılımıyla bugün coşkulu bir galaya ev sahipliği yapacak. Program, saat 19.30’da Tayyare Kültür Merke-zi’nde gerçekleştirilecek.
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, 2012’den bu yana sinemaya gönül verenleri bir araya getiren Karagöz Sinema Atölyesi, yeni dönem öncesindeki muhteşem galada ilginç bir etkinlik organize etti. 
Türk Sineması’nın 100. yılında, usta sanatçıların katılımıyla coşkulu bir galayı gerçekleştirecek olan Karagöz Sinema Atölyesi, bugün TKM’de sinemaseverleri bir araya getirirken sinemamızın 100. yılı nedeniyle hazırlanan ‘Türk Film Afişleri’ sergisinin de açılışı yapılacak ve Atölye 3. dönem kursiyerlerinin filmleri izlenecek.
Gala, Yeşilçam film müziklerinin unutulmaz sesi ünlü sanatçı Belkıs Özener’in Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Bölümü’yle vereceği muhteşem konseri ile sona erecek. Ünlü sanatçılar Eşref Kolçak, Yusuf Sezgin, Selda Alkor, Yılmaz Köksal, Selma Güneri, Yavuz Karakaş, Yusuf Atala, Melih Çardak, Ali Yaylı, Ali Tutal, Muhlis Asan, Aydın Ayman, Cankat Ergin, Metin Devrim, Muharrem Özabat ve Kadir Özübek de geceye katılacak.

***

YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

‘SEVİYORUM HAKİM BEY’:Can Yayınları kitapları arasında piyasaya yeni çıkan ‘Seviyorum Hakim Bey’isimli ilginç bir eser var.
Süleyman Bulut’un yazdığı kitapta son yıllarda sayıları bir hayli artan kadın cinayetleri olaylarına neden olan ilginç durumlar akıcı bir dille kaleme alınmış.
***
‘SERAFİNA’:Altın Bilek Yayınları tarafından hazırlanıp piyasaya verilen ‘Serafina’ isimli kitap Rus topraklarından kaçıp Osmanlı’ya sığınan meczup bir kişinin öyküsünü anlatıyor. Usta yazar Mine Duran’ın kaleme aldığı kitapta çektiği acılardan kurtulup zihninde yeni bir kişilik yaratan şahsın ilginç öyküsü dile getiriliyor.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.