Hava Durumu

Trafik ve bozuk yollar için özel bir fotoroman

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2017 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2017 07:26

Peyzaj mimarı okurum sayın Abdurrahman KARYEL'den gelen uzunca bir mail ve son derece net fotoğrafların konusu Bursa'da içinden çıkılamaz duruma gelen trafik ve asfalt zeminlerde dikkat çeken bozukluklar.
Bursa trafiğine öneriler ve zemin bozuklukları adeta bir fotoroman gibi. Yazı ve Nilüfer ilçesinde çekilen fotoğrafların bir kısmını bugün, devamını da yarın yayınlayacağım.

Önce trafik ve öneriler:

"Erdal Bey, öncelikle vatandaşın sesi olduğunuz için teşekkürler.Daha önce birkaç kez size bazı konularda yazdım. Sağ olasınız köşenizde, bizim gördüğümüz sıkıntıları dile getirdiniz. En son Yalova yolunun, hafif raylı sistem yapılması nedeni ile daraltılmasının yanlışlığını belirtmiştim ancak sonrasında başka yerlerdeki uygulamalarda da aynı sıkıntılı mantıkla hareket edildiğini, Bursa'nın trafiğinde genel anlamda bir ulaşılmazlık olduğunu görüyoruz.

Karayolları Bölge Md. Büyükşehir Bld. ve Emniyet Md.nün ortak çalışması ile Bursa ulaşımına acilen, kalıcı bir çözüm getirilmesi gerekiyor..

Aksi halde bundan 5 yıl sonra Bursa yaşanılmaz bir yer olacak. Özellikle şehrin ortasından geçen Ankara-İzmir yoluna alternatif yol açılmalı, yakın çevre yolunun sonunda gelip Acemler'e bağlanması yoğunluğu çözmüyor, tam tersi daha da artırıyor.

Bu yolun direkt olarak Hürriyet arkasından Hamitler, Emek ve Ata Bulvarı veya Taner Kışlalı Bulvarı'na bağlanması daha doğru olur.


Aynı şekilde Ankara yolunun üst tarafından kamulaştırma yapılarak, şehrin doğu ile batısını kesintisiz şekilde bağlayan bir ana arter de yapılmalı. (DEVAMI YARIN)

Kestel'de su çilesi

"Kestel'de BUSKİ ilginç çalışmalar yapıyor. Örneğin kanalın içinden araba bile geçirdi. Ama evlere su hizmetini yeterli derecede veremiyor. Defalarca şikayet edilmesine rağmen 4 aydır hiçbir işlem yapılmıyor. musluklarımızdan incecik ip gibi sular akıyor.
BUSKİ'nin dikkatine sunarım." Ferhat ŞENYURT

Bitkisel çitlere ne oldu acaba?..

"Nilüfer ilçesi Beşevler Cephanelik bölgesinde geçtiğimiz haftalarda bir annenin köşenizde yayınlanan talebiyle spor aletlerinin olduğu bölgeye Nilüfer Belediyesi'nce bitkisel çit uygulaması kararını okudum...

Ancak bu zaman dilimi içinde henüz söz konusu bitkisel çitler dikilmedi. Mevsimi geçebilir endişesiyle konuyu yetkililere bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. İhmal edilmemesini rica ederiz.
Saygılarımızla." Çevre sakinleri

İnegöllü folklorcular ülkemizi temsil edecek

TÜRKSOY'ca düzenlenen Türk Dünyası Kültür Başkenti uygulaması kapsamında Kazakistan, Kırgızistan ve Türkistan'daki etkinliklerde İnegöl Bld. Halk Dansları Topluluğu da yer alacak. İnegöl Bld. ekibi, organizasyona ülkemizden katılan tek temsilci.
Halk Dansları Topluluğu, organizasyon öncesi Bld. Bşk. Alinur Aktaş'ı ziyaret etti. Halk dansları ekibi ile birlikte İnegöl Bld. Kültür ve Sosyal İşler Md. Ensar Macit ile Gençlik Merkezi Md. ve ekibin sorumlu folklor hocası Recep Erdoğan'ın katıldığı ziyarette Bşk. Aktaş ekibe başarılar diledi.


Bşk. Aktaş İnegöl'ün hızla gelişip büyüdüğünü ve güzelleştiğini kaydederek "İnegöl aynı zamanda ticaretiyle, ekonomisiyle ve ihracatıyla gelişip büyüyor. Bu manada İnegöl'ün sosyokültürel yapısının, İnegöl'deki sosyal ve kültürel faaliyetlerin zenginliğinden her zaman söz ediyoruz. Fakat bunu sadece İnegöl içerisinde bırakmayıp yurtdışında da tanıtmak gerektiğini özellikle her ortamda vurguluyoruz" dedi.
Aktaş, çocukların yurtdışına çıkmasının da onların kişisel gelişimi açısından önemli olduğunu dile getirdi.
Folklorcularımıza üstün başarılar..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.