Hava Durumu

Trafik sorununa güzel bir öneri

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2015 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2015 07:52
“Geçenlerde ulusal medyada İstanbul Büyükşehir Bld. mühendislerinin hayata geçirdiği mobil elektronik denetleme (mobil EDS) sistemiyle ilgili haberler dikkatimi çekti. 
Haberde kentin 400’den fazla noktasındaki her türlü park, duraklama, emniyet şeridi ve hız ihlallerinin artık mobil olarak denetleneceği bildiriliyordu.

Gazetenizde son zamanlarda sık sık Bursa’daki trafik problemleri gündeme taşınıyor ve bir vatandaş olarak ben de hayata geçirilen birçok projeye rağmen Bursa’daki trafiğin her geçen gün daha çok zamanımızı yollarda yitirmemize neden olduğunu gözlemliyorum. 
Olur olmaz yerlere park eden veya son sürat zikzak yaparak trafikte seyreden araçlar trafik güvenliğini riske ettiği gibi, kaldırıma park eden araç sürücüleri de yaya trafiğini zora sokuyor. 
Son yıllarda birçok konuda Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren, dünyanın en modern stadını kendi kaynaklarıyla gerçekleştiren, Türkiye’nin ilk yerli tramvayını yapan, en büyük parkını Bursalılar’a kazandıran dinamik, vizyoner ve çağdaş belediyemizin bu hizmeti İstanbul Büyükşehir Bld.’den önce Bursamız’a kazandırmasını ve Bursa’nın diğer illere yalnız ekonomisi veya doğal güzellikleri ve tarihi mirası ile değil modernliği ve Avrupa’da olduğu gibi trafik kurallarının sıkı sıkıya uygulandığı çağdaş bir şehir olarak da örnek olmasını çok arzu ederdim. 
Özetle, İBB ile görüşülerek bu uygulamanın ivedilikle Bursa’ya kazandırılması ve etkin şekilde kullanılarak tüm Türkiye’ye liderlik yapılması konusunda Bursa Büyükşehir Bld.’mizin acil bir çalışma başlatmasını arzu ediyorum.
Saygılarımla..”
D.K.

Podyum Park için kavşak


“Nilüfer ilçesinde kısa bir süre önce açılan Podyum Park tesislerine giriş yapılan kavşağa yeni bir düzenleme yapılması gerekiyor.
Trafik ışıklarını geçtikten sonraki Fethiye Mh.’ne çıkılan rampa başındaki üç yönlü kavşak çok tehlikeli.
Podyum Park’a buradan kontrolsüz şekilde aniden dönerek giriş veya çıkış yapmak isteyen, ayrıca her iki yönden gelen araçlarla Fethiye Mh.’nden inen araçlar bu noktada ciddi tehlikelerle karşılaşıyor.
Sorunun ele alınarak gerekli yeni düzenlemenin bir an önce yapılmasını önemle rica ederim. Saygılarımla.”
Bölge sakinleri  adına Sezin ARI

100. Yıl’dan açıklama


Geçen perşembe köşemizde yayınlanan ve 100.Yıl Mh.ndeki bazı sorunları gündeme getiren bir okurumuza ait yakınmalara bölgede bulunan Arena AVM’nin yöneticisi Fatma Öztürk bir açıklama yaptı.
Öztürk şunları söyledi:
 “AVM’mizin bir otoparkı var. Ancak bazı çevre sakinleri sabah erkenden araçlarını getirip buraya bırakıyor, sonra metroyla kente gidiyor. Araçlar uzun süre parkta kaldığından dolu oluyor. Burada sarıya boyalı aktif engelli parkı da var. Ama oraya da araç bırakılıyor. Düğün salonu ise 7 yıldır var. Ses izolasyonu ve raporu da mevcut..
Nilüfer Bld. semte gömme çöp bidonları oluşturmuştu. Ama bidonları boşaltan kamyonların çok ses yapma şikayeti üzerine belediye bunları iptal etti.”         
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.