Hava Durumu

Trafik sorununa gözlem ve uyarılar

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2014 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2014 07:24
Kent içindeki trafik akışında yaşanan sorunların önüne geçilebilmesi için okurum Hasan Yavuz birtakım gözlemleri ve önerilerini tek tek yazmış..
Sayın Yavuz’a teşekkürler.
Mail aynen şöyle:
......... 
“Osmangazi yönünden Nilüfer ilçesi, Beşevler Caddesi’ne ulaşmak için kullandığım güzergahta her gün trafik biraz daha sıkışıyor. 
Ulaşıma belediye gelirlerinin 2/3’ünü harcayarak çözümler üretmeye çalışan Büyükşehir Belediyemiz’in dikkatine az bir masrafla büyük faydalar getirebilecek birkaç gözlem ve önerimi arz etmek istiyorum.
1.- İzmir yolundan Orhaneli Caddesi’ne dönüş için kullandığımız kavşağa çok fazla araç giriyor. Burası iki şerit olduğu için kavşağa girmeye çalışan araçlar nedeniyle İzmir yolu ancak tek şerit olarak akabiliyor. 
Nilpark önünde en az bir şerit daha açılması ve İhsaniye semti tarafına dönecekler için yanar söner kırmızı ışık ile kontrollü ve sürekli dönüş için şerit açılması gerektiğini düşünüyorum.
2.- Orhaneli Caddesi, Beşevler lambalarına kadar olan böge üç şerit olmasına rağmen bir şeridi kamyon ve araç park yeri olarak kullanılıyor. 
Sürekli giriş-çıkış yapan araçlar nedeniyle zaman zaman tek şeride düştüğünden cadde, Carrefour kavşağına kadar tıkanabiliyor. 
Odunluk semti yönüne dönüşler çok fazla olduğundan Beşevler kavşağı şiştiği için arkaya doğru trafiğin tıkandığını düşünüyorum. 
Burada da Yıldırım Caddesi’ne yanar söner kırmızı ışıklı ve sürekli bir dönüş için gerekli dönüş ve hızlanma şeridi düzenlemeleri yapılırsa ve cadde boyunca araç parklamaları kameralı sistemlerle veya görevlendirilecek trafik polisleri tarafından denetlenerek engellenebilirse trafik oldukça rahatlayabilir görüşündeyim.
3. - Yıldırım ve Beşevler caddelerinin kesiştiği kavşak çevresinde de çok fazla araç parklanmaları oluyor. Bu durumun önüne bir türlü geçilemiyor. 
Bu nedenle günün yoğun saatlerinde çok fazla araç kavşakta birikim yapıyor. Bu kavşakta da şerit çoğaltma ve fasılalı ışıklandırma gibi düzenlemeler yapılabilir ve araçların park etmeleri kesinlikle engellenebilirse trafiğin çok daha hızlı akacağını ve yaşanan sorunların ortadan kaldırılabileceğini düşünüyorum.
İlgili düzenlemeler konusunda sayın ilgililerin dikkatlerine sunuyor, faydalı olacağını bir kez daha vurguluyorum.
Saygılarımla..”
Hasan YAVUZ



SAYGI DURUŞU

“Cumhuriyetimiz’in kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüz’ün yaşama veda ettiği her yılki 10.Kasım tarihlerinin ne kadar büyük önem taşıdığını ilkokullardan beri hepimize öğrettiler.. 
Hiç değilse 10 Kasım gibi bu anlamlı günde Atamız’a saat 09.05’te bir dakikalık saygı duruşunda bulunmalıyız. O gün, randevularımıza veya işyerlerimize beş dakika geç gitsek olabilir. 
‘Unuttuk’ diyenler belki olabilir. Ama televizyonlarda gösterilen dizi filmlerin ve maçların saatleri hiç unutulmuyor.. 
Saygılarımla..” 
Mehmet ÜNLÜGÜZEL

***


PİS SULAR BIKTIRDI

“Çekirge, Mustafa Sokak’taki 7 no’lu evin kapısının dibinden sokağımıza tam bir yıldan bu yana pis sular sızıyor, akıyor. Bu yüzden sokağımız çok pis kokuyor. Defalarca ilgili makamlara durumu yazdık, telefon ettik, mail attık. Muhtarımız da bizim yanımızdan Zabıta’ya, Çevre Sağlık Müdürlüğü ve ilgili her makama bunu bildirdiği halde hiçbir ilgili sorumluluğu üstüne alarak gerekli işlemi yapmıyor, yaptırmıyor.  
Semt sakinleri olarak yaşadığımız konu ile ilgili olarak hukuki girişimler yapmayı düşünüyoruz.. 
Pis sulara basmaktan ve çevreye yayılan ağır kokusunu çekmekten bıktık, usandık.
Sorunumuzu bir kez de gazetenizdeki köşenizden sayın ilgililere aktarıyor ve gerekli çalışmaların yapılmasını önemle ve acilen rica ediyoruz.
Saygılarımızla..”
Sokak sakinleri

***


BURULAŞ’IN DİKKATİNE

“35/B hatlı Büyükşehir Belediyesi’ne ait BOİ otobüsünün hareket ettiği Haşim İşcan Durağı’ndan hemen her gece saat 21.00 seferi yapan ve göğüs no’su 264 olan araç, son zamanlarda 21.30 seferini nedense atlatıyor.
Durağına 15-20 dakika geç gelen aracın şoförü bu konuda kendisine yönelttiğimiz sorularımızı da cevaplamıyor. Gözümüzün içine baka baka sigarasını yakıyor, araca binip oturuyor. Ve bir sonraki sefere kadar öylece duruyor, vatandaşlarla da haksız yere tartışıyor..
Otobüs hatlarında bir görevlinin bu gibi sorunları denetlemesi, otobüs şoförlerinin de sefer saatlerine büyük bir titizlikle uymasını rica ediyoruz..”
Ali KOVAÇ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.