Hava Durumu

Trafik sıkışıklığı için bir öneri var

Yazının Giriş Tarihi: 08.09.2015 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.09.2015 07:12
“Geçenlerde Carrefour yönünde İzmir Cad.’ne girdik. Akşama yakındı. Trafik çok yoğun. Kavşağın içi de dahil İzmir yönünde Cad.’de hiçbir trafik sıkışıklığı yok. Şaşırdık. Ve kavşakta bunun nedenini anladık. 
İhsaniye ve Carrefour yönüne sürekli dönüş verilmiş. Bu nedenle kavşakta sıkışıklık yok. İzmir Cad.’de Acemler’e dek açık. Bu güzel uygulamayı düşünenlerin eline sağlık. 

Görüşüm: İzmir Cad. Bursa yönünde günün her saati şişiyor. Nedeni Acemler’deki sıkışıklık. Acemler’de Metro’ya yakın araçların dur kalk yapması, yolcu indirip bindirmesi bir yana asıl sıkışıklık kaynağı Çekirge’den gelen araçlar İzmir Cad.’ne dönmeye çalışırken ve aynı zamanda İzmir Cad.’nden çevre yoluna girmeye çalışan araçlar tek şerit halinde Çekirge’den gelen yola bağlanmaya çalışıyor. 
İzmir yönüne dönüş yapmaya çalışan araçlar nedeniyle aslında burada trafik 0,5 araç hızında ilerliyor. 
Önerim; İzmir Cad.’nden gelen araçlar Çevre Yolu’na dönüş için Çekirge’den gelen caddeye 2 şerit girebilsin. Çekirge’den de araçlar tek şerit gelsin ve İzmir Cad.’ne dönüş kapatılsın. 
Bu araçlar da ileriden Çevre Yolu’ndan dönüşle İzmir Cad.ne giriş yapsın.  Çevre yolundan gelen araçlar ise Mezarlıklar Md. önünde yapılacak çalışma ile 2 şerit halinde İzmir Cad. dönsün. Bu az yatırımlı uygulamayla ilgili bölgedeki tüm sıkışıklık giderilir. Yetkililerin dikkatine sunarım.” 
 Alp ERSOY

***

BÜLENT ECEVİT ÇOK DARALIYOR


“Nilüfer, Altınşehir, Hipodrum, 23 Nisan, Organize Sanayi Bölgesi, Küçük Sanayi, İzmir yolu, Özlüce kesişim noktasındaki dere nihayet dolduruldu ıslah edildi. Araçlar artık dereye düşmüyor.
Fakat ne hikmetse Bülent Ecevit Caddesi buraya gelince acayip bir yol olup daralıyor. Böyle olunca iş saatleri giriş ve çıkışında burası yoğun trafik nedeniyle arap açına dönüyor. 
Tabii ki Bülent Ecevit Cad.’nin Organize Sanayi girişi de aynı şekilde.
Sanırım mutlaka çözümü vardır..” 
Yaşar ULUCAN

***

MUSTAFA DÜNDAR LÜTFEN DİKKAT!


“Osmangazi Bld.Bşk.Sn. Mustafa Dündar’dan rica:
Her sabah Muradiye Parkı’na gidip spor aletlerinde çalışıyordum. Ancak çok zamandır aletler bozuk, kırık, çalışmayanları da var.
Sadece benim için değil çevre sakini pek çok kişinin de yararlandığı spor aletlerinin bu şekilde olması üzüntü yaratıyor.
Spor aletlerimize gerekli bakım ve onarımın acilen yapılmasını rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.”
Ata UZUNSARI

***

HAFTALAR BİTMİYOR


“Çekirge Cad. asfaltı 2014 yerel seçimler öncesi Stadyum’dan başlayıp Büyükşehir Bld. Bşk. Sn. Recep Altepe’nin konutunun tam önünde bitirildi.
Karagöz Evi’nden Uludağ Cad. Selvili Cad. Hamamlar Cad. Bağlan Cad. 1.Murat Cad. ve ara sokakların asfaltı 30 yıldır yapılmadı.
Tüm sakinlerin kullandığı asfalt yollar perişan. Adeta kırk kat yama var. Ama artık bozuk yerlere yama da tutmuyor. Her hafta Büyükşehir asfalt yetkilisi asfalt çalışmasını diğer haftaya bırakıyor. Haftalar bitmiyor!.
Yepyeni Dobruca Cad. asfaltı geçenlerde yenilendi. Ama bizler hala sıramızı bekliyoruz.”
Coşkun ALINTAŞ Çekirge Muh.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.