Hava Durumu

Trafik magandalarını tanımak çok kolay!..

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2014 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2014 08:32
Mutlu pazarlar..Trafik kazaları her gün artıyor. Trafik magandaları da tabii.. İşte bu konuda ilginç bir araştırma:
***
“Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zülfikar Özkan, aynı zamanda bir beden dili uzmanı.
Şiddete başvuran kişilerin büyük çoğunluğunda şiddet eğiliminin doğuştan gelebileceği gibi çevresel faktörlerden de kaynaklanabileceğinin altını çizen  Özkan ‘bunlar ihmal edilmiş kişi’ dedi ve şiddet yöntemiyle toplumda önemsenip ‘ben de varım’ mesajı vermek istediklerini kaydederken  ana-baba şefkatinden mahrum, ihmal edilip aşağılanmış ve tacize uğramış kişiler olduklarının gözlemlendiğini ekledi.
Bu kişilerin basit gözlemlerle anlaşılabileceğini belirten beden dili uzmanı  Özkan, dikkat edilirse trafikte kişilerin magandalardan uzak kalabileceğini anımsattı.

Yrd.Doç.Dr. Zülfikar Özkan şunları ekliyor: 
“Saldırgan tipler bedenini geniş kullanır. Omuz ve kollarını yana açıp boylarını uzun göstermek için yoğun çaba harcar. Ellerini ve başını yukarıya kaldırıp konuşur. Gözler açık, eller yumruk, konuşma tehdit eder şekildedir. Göğüs ise öne doğru çıkıktır. Bu tipler genelde yalnızdır ve çok az arkadaşı vardır.
Ayrıca giyimleri tutarsızdır. Saç mo-delleri çoğu kez sıradışıdır. Karamsar tablo çizerler, uzlaşma taraftarı olmazlar.
Hayata hep olumsuzdan bakarlar.. Dünya ve çevresindekileri hep kötüler, olumsuz, korku ve kin duyguları taşırlar. Sevgi ve şefkat yoktur. Ses tonlarını sık sık yükseltirler. Olumsuz duruş, sert bakış, kullandıkları alan onları ele verir. Trafikte de rahatsız tavırlar sergiler. Gereksiz sollama yapar, araçları sıkıştırır, el kol hareketini sık kullanırlar. Trafikte de dikkat çekme, ilgi odağı olma gayretindeler. Ani hareketlerden kaçınmazlar ve trafiği tehlikeye düşürürler.
Böyle durumda gerekiyorsa araç sağa çekilip, kişinin geçmesine izin verilmeli. Uzak durulmalı, alttan alınmalı ve cevaplamaktan kaçınmalı. Aksi halde etkisiz hale getirilemez ve şiddete yönelirler. Yumuşak, güzel ses tonuyla yaklaşılmalı, bu kişiler patlamaya hazır enerjiyle dolaşırlar.’
Hadi bakalım hayırlı yolculuklar. Allah kazalardan-belalardan ve trafik magandalarından uzak tutsun herkesi..

***

TÜRKÜLERİMİZ ÖZGÜR EREN'DEN

Osmangazi Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun bu gece Tayyare Kültür Merkezi’nde güzel bir konser etkinliği var..
TRT Ankara Radyosu’nun genç ve yetenekli ses sanatçısı Özgür Eren’in konuk sanatçı olarak katılacağı halk müziği konserinin şefi Erdem Usanmaz.
Çeşitli bölgelerden derlenmiş buram buram Anadolu kokan türkülerle oluşturulan repertuar, halk müziğine gönül verenlerin ilgi odağı olacak.
Konser, saat 20.00’de başlıyor.

***

ON DİLDE ŞİİRLER

Şehrimizde çeşitli ülkelerden gelen ve eğitim gören öğrenciler bu gece farklı bir sanat etkinliğiyle sanatseverlerin karşısına çıkacaklar.
On farklı dilde gerçekleştirilecek ‘Yeryüzünün Kadim Sesi,Şiir’ isimli program Yıldırım’daki Barış Manço Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak.

***

YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

MODANIN ÖYKÜSÜ: Marnie Fogg’un Hayalperest Yayınevi tarafından basılan ‘Modanın Tüm Öyküsü’ isimli kitapta modaya meraklı olan ve modayı yakından izleyen hanımlar Babür İmparatorluğu’ndaki çeşitli saray giysilerinden günümüzün giysi modasına kadar olan gelişmeleri tüm detayları ile akıcı bir dille okuyabilecekler.
Kitapta ayrıca, mini eteğin yarattığı bazı politik sonuçlarını da keşfetme ve bu arada vatkanın kadın modasında yıllar yılı neden böylesine önem taşıyan bir hale geldiğini de öğrenebilecekler..
....
İSTANBUL ERKEĞİ: DNZ Kitap’tan hazırlanıp piyasaya sürülen ‘İstanbul Erkeği’ adlı yeni bir araştırma kitabı yazar İlker Özmestçi’nin imzasını taşıyor.
Erkeklerin kadınlara ve onlarla olan ilişkilerine bakış açılarını ve konunun önemini, ayrıca yeni arkadaşlık ilişkileri içine giren kadın-erkek beraberliklerinin inceliklerini ele alan kitap okurları tarafından büyük ilgi görüyor.

***

PAZAR NEŞESİ

SİNYAL:Temel, bir arkadaşını da yanına alıp kendi aracıyla gezmeye gidecekmiş,
Yola çıkmadan önce arkadaşına ‘arka sinyallere bir bak bakalım. Yanıyor mu, yanmıyor mu?’diye yardım istemiş..
Dursun aracın arkasına gitmiş, sinyallere bakmış ve direksiyonda oturan arkadaşı Temel’e seslenmiş:
“Bi yaniyi, bi yanmiyi, bi yaniyi bi yanmiyi!..”
....
SOHBET:Adamın biri kitap satışı da yapılan bir markete giderek tezgahtaki bayanla sohbet etme amacıyla sormuş:
“Pardon bakar mısınız? Sizde ‘Evin Reisi Erkektir’ isimli kitap var mı acaba? 
Kitap reyonunda görevli genç ve güzel kızın yanıtı şöyle olmuş: 
“Maalesef beyefendi, biz masal kitabı satmıyoruz!..” 
(Teşekkürler S. Gürkan BALCI)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.