Hava Durumu

Torino’dan Bursa trafiği için öneri

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2015 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2015 08:29
“Erdal Abi, 
Geçen pazartesi günkü kö-
şenizde Bursa’daki trafik sorunlarına çare olarak bir okurunuzun İstanbul’da başlanan mobil elektronik denetleme (mobil EDS) sisteminin Bursa’da da uygulanması önerilmişti. 
Bunu okuyunca bir öneride de ben bulunmak istedim. Köşenizde yer verirseniz sevinirim.
Bir süre önce iş amaçlı olarak ilk kez gittiğim İtalya’nın Torino şehrinde ilk kez araç kiralamama rağmen araç parkıyla ilgili kurallara uymam konusunda beni ciddi şekilde uyardılar. 
Çünkü kurallar çok kesinmiş. Hata yapınca kesinlikle çok ağır cezalar uygulanıyormuş. Şehrin tüm sokak, cadde ve parklarında otoparklar farklı renklerde boyanmış.



Fotoğraftaki gibi mavi ile gösterilmiş alanlarda serbestçe park edebildim. Ama diğer 
renklerde kısa süreli veya ücret karşılığı park yapabildim. 
Bir de günün her saati kesinlikle park edilemez yerler vardı. Oralara da hiç park etmedim. Apartman otopark giriş-çıkışları, köşe dönüşler hep park edilemez alanlardı ve herkesin anlayacağı şekilde işaretlenmişti. 
Kurallara uyulduğu için trafikte hiç sıkışma yaşanmıyor. Türkiye’de çok yaygın olan kaldırıma parklama ise orada hiç yoktu. Umarım birgün Bursa’da da benzer uygulamalar yaygın olarak uygulanır. Ne trafik sıkışır ne de yayalar anayola çıkıp yürümek zorunda kalmaz. Saygıyla.” 
Estetik Kalite Uzmanı Turan ÇIRAKOĞLU

İntizam otoparkı çok intizamsız!..

“Osmangazi Bld.’nin Selimiye Mah.’nde yaptırdığı kapalı otopark çok bakımsız. İlgisizlik nedeniyle çöplük ve pislikten geçilmiyor. Kaderine terk edilmiş gibi. 
Otoparkta görevli özel güvenlik görevlileri hiçbir şeye karışmayıp ilgilenmiyor. Araçlarımızı otoparka bıraktıktan sonra çöp ve pisliklerin ü-
zerinden geçip gidiyoruz. 
Ayrıca yine bu mahallede çöp konteynerleri ağzına kadar çöple dolup taşıyor, yerlere saçılıyor. Çevre kokudan geçilmiyor. Buradaki temizlik görevlileri yine duyarsız. Çöp kamyonları dolup taşan çöp konteynerlerini boşaltmıyor. 
Osmangazi Bld. Selimiye Mah.’ndeki bu çirkin görüntü ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla kontrol elemanları göndermeli. Saygılar.”
E. GÜLDEN

TEŞEKKÜR PANOSU

BUSKİ’nin duyarlılığı


“15 Aralık’ta köşenizde çıkan uyarımda BUSKİ’ye seslenmiş ve Ataevler Dört Mevsim Parkı köşesindeki Ata Çeşmesi’nin musluklarından birinin koptuğunu ve bu güzel çeşmeye de hiç yakışmadığını belirtmiştim.
BUSKİ duruma el atmış ve hemen yeni bir musluk takılmış. Teşekkürler.”
Şermin BELEN

Hava çok kirli önüne geçilmeli

“Yıldırım, Yeşilyayla Mah. sakinleriyiz.
Son zamanlarda oturduğumuz bölgemizde hava kirliliği had safhada. Ailemde bir büyüğümüz astım hastası. Sokağa çıkamıyor. Bizler de evden işe işten eve gelirken hava kirliliği yüzünden nefes aldığımızda boğazlarımız yanıyor.
Bu seneye kadar hiç bu kadar hava kirliliğiyle karşılaşmamıştık. İnanın lodos  çıksın diye dua ediyoruz.
Sayın yetkililerin duruma acilen el atıp gerekli tedbirleri almalarını rica ediyoruz.
Saygılarımızla.”
 Bir kısım bölge sakini

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.