Hava Durumu

Timsah Arenamız çirkinleşmesin!..

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2016 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 07:34
“Her gün işime BursaRay ile gidip geliyorum.
Vagonlar, yeni yaptırılan Timsah Arena Stadı’nın önünden geçerken çok üzülüyorum. 
Bunun sebebi; BursaRay hattını oluşturan raylar ile stat arasında kalan boş alanın adeta bir çöplük haline getirilmiş olması.
Akla gelebilen her tür inşaat atıkları, çöpler, sanıyorum hurdaya çıkartılmış kamyonet tipi iki araç ve buna benzer bazı şeyler buraya atılmış, bırakılmış. Sanki stadımızı çirkinleştirmek için çalışılmış!.. 
Ki bunların tümü de İzmir karayolu gibi önemli bir güzergahta ve her gün binlerce aracın gelip geçtiği, yerli - yabancı turistlerin tanık oldukları bir garip ve üzücü manzarayı oluşturuyor..



Timsah Arena Stadımızda bir çok eksik, tamamlanmmış yerin olduğu söyleniyor. Bunlar herhalde tamamlanacaktır. Esiklerin yapımının gerçekleştirilmesi için de uzun bir zaman gerekebilir. 
Ama dikkat çekmek istediğim şey; mezbelelik halindeki duruma kısa zaman içinde gerekli temizlik yaptırılarak bir son verilebilir.
Bu arada yeni stadımızın adına da büyük önderimiz Atatürk’ün isminin eklenmesi pek tabii ki en büyük dileğimdir. 
Konuyu sorumlu makamların saygıyla dikkatine sunuyor ve gerekli çalışmanın acilen yapılmasını rica ediyorum.” - Adının açıklanmsını istemeyen bir okur 

Kent Mezarlığı’na lütfen biraz ilgi

“Hamitler’deki Kent Mezarlığı’nın içinin tamamen asfaltı gerekiyor. Yağmur yağdığında ydllar bataklık oluyor. Kaldırımlar çukur içinde. Yakınımızı defnetmeye gitdince karşılaşılan manzara kafalara soru işareti bırakıyor... 
O kadar yollar yapılıyor, binalar yıkılıp kamulaştırılıyor, şehre bir şeyler kazandırılırken Kent Mezarlığı’na önem verilmiyor. 
Özellikle Bursa gibi maneviyatı yüksek şehirde Kent Mezarlığı kötü bir görüntüde. Mezarlık içinin asfaltının yanında yeşillendirilmesi gerek. Avrupa da böyle mi? Her yer tertemiz, yemyeşil ve yollar asfalt. Mezarlığa bakınca şehrin ne kadar güzel olduğunu anlarsınız. İyi çalışmalar.”Selçuk ALİM

Tapu binasında olası tehlike!..

“Ankara Yolu üzerinde bulunan Duaçınarı semtindeki yeni Tapu binasına bir işim icabı gidip işlemler için sıra numarası aldım. 
Sıramın çok olduğunu görünce dışarı hava almaya çıktım. Binanın dış duvarlarına bakınca dikkatimi bir şey çekti. Tapu binasının dış kaplama malzemeleri büyük mermer ve taşlarla örülmüş. Kaplama malzemeler eğer sadece çimento ve benzeri madde ile yapıştırıldıysa tehlike çok büyük olabilir. 
Şu an bina yeni. Ancak yıllar sonra yağmur, kar fırtına gibi doğa olaylarından etkilenirse ve bina yapı malzemeleri eskiyip yıprandıktan sonra kopup aşağı düşebilir. Düşen parçalar buraya gelen insanların üzerlerine denk gelirse ağır yaralanmalar, hatta ölümlere sebebiyet verebilir. Böyle olası tehlikeler söz konusuyken yetkililer derhal bir önlem almalı. Yaşanabilecek üzücü olaylara meydan verilmemeli. 
Sonra vakit çoktan geçmiş olabilir. Saygılarımla.” Erdoğan EVCAN 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.