Hava Durumu

Timsah Arena’nını yolları ve otopark

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2014 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2014 08:13
Büyükşehir Bld.Bşk.’mız Sn. Recep Altepe’nin geçenlerde gazetenizde yayımlanan müjdeli haberini okudum ve bunun üzerine köşenizden sayın ilgililere yazma gereği duydum.
Sn. Bşk.Altepe, Timsah Arena’nın önümüzdeki haziran başlarında hizmete açılacağını belirtiyor.
Yapılan bu önemli hizmet için gönül verdiğimiz Bursaspor taraftarları adına kendilerine çok teşekkürler.
Fakat önemli bir nokta var. Bu konuya da yoğunlaşılmasını rica ediyorum.

Timsah Arena Stadyumu’muz şehrimizin merkezi bir bölgesinde inşa edildi. Ayrıca bu bölgede genelde çok sayıda hastane-sağlık kuruluşları gibi önemli yerler var.
Stadyum devreye girdiğinde 45 bin küsur seyircinin de maçları izlemeye geldiğini düşünürsek bölgede yaşanacak trafik sorunu vatandaşların büyük bir çile çekmesine sebebiyet verebilir.
Bu itibarla inşaat tamamlanma aşamasındayken bir taraftan da stat çevresi ve bölgeye ulaşım yolları ile çok gerekli otoparkların ele alınmasında büyük yarar olacağı inancındayım.
Aksi halde onca insan, onca araç ve yetersiz kalabilecek yollar Bursamız’da trafik sorununa yepyeni boyutlar ekleyebilir.
Uyarımın Sn. Bşk. Altepe ve diğer yetkililerce dikkat alınır umudundayım. Saygılar.”
S.Tamer POLAT

***

OSMANGAZİ YAYA ALTGEÇİDİ ÇIKIŞI


“Şehrimizin en merkezinde bulunan tarihi Kozahan, Ulu Camii, tarihi belediye binası, Orhancamii ile Açık ve Kapalı Çarşılar’a ulaşılan Osmangazi yaya altgeçidinin Koza Han’a doğru açılan çıkış kapısı ve o kesime sayın ilgililerin gidip görmesi ve gerekli iyileştirmelerin yapılması çok yerinde olur.
Çünkü turistik açıdan büyük önem taşıyan bu altgeçidin Kozahan’a çıkış kapısı yanındaki duvarların hali berbat. 
Şehrin merkezinde bulunan en önemli tarihi değerleri gidip görmek isteyen yerli ve yabancı konuklarımıza doğrusu bu manzara biraz ayıp oluyor ve Bursamız’a kesinlikle yakışmıyor.
Saygı sunuyor ve sorunun ivedilikle ele alınmasını önemle rica ediyorum.”
Adının açıklanmasını  istemeyen bir okur

***

BUSKİ DİKKAT!


“Çekirge Meydanı, Hamam Caddesi’ndeki bina önündeki yağmursuyu ızgaraları 6 aydan bu yana tamamen tıkalıydı.
Temizlenmesi için BUSKİ’ye defalarca telefon ettik. Hatta 2-3 kez de incelemeye geldiler fakat her seferinde gerekli çalışma yapmadan geri döndüler. Neyseki geçen hafta yağmur suyu ızgaralarının içi temizlendi. 

Ama tam yağmur sularının aktığı yer, yani; caddenin köşesindekini temizlememişler. (Gönderdiğim fotoğrafta da işaretli yer). Bu bir vurdumduymazlık. 6 ay sonra kocaman bir araç ve 3-4 işçiyle gel ama yarısını temizlemeden git. Bu nasıl iş?. Akıllara durgunluk veren bir çalışma örneği desek yeri herhalde.
Dikkate alınması ricasıyla.”
Osman ÖKSÜZ

*** 


TEŞEKKÜR PANOSU

SN. DOKTOR DAYIOĞLU'NA


“Gözümdeki ani bir rahatsızlık nedeniyle 22.12.2014 Pazartesi sabahı erken saatlerde Özel Bursa Anadolu Hastanesi’ne başvurdum.
İlgililer derhal gerekli işlemi yaptı ve beni hemen Göz Hastalıkları Uzmanı Sn. Dr.Yavuz Selim Dayıoğlu’na havale etti.
Dr. Dayıoğlu büyük bir titizlikle gerekli muayenesini yaptı ve reçete yazarken yaptığı açıklamayla yaşadığım üzüntü ve endişelerimden beni kurtardı.
Hastane personeli ile Sn. Dr.Yavuz Selim Dayıoğlu’na yakın ilgi ve duyarlılıkları nedeniyle açık teşekkürlerimi sunuyor, kendilerine kutsal görevlerinde kolaylıklar diliyorum..”
Özge EMİR

***

ÖZÜR


19 Aralık 2014 tarihli köşemizde yayımlanan ‘1 Saat 15 Dakika’ başlıklı bir yakınmanın altında yeralması gereken okurumuz Sn. Halil Altın’a ait imza teknik bir hata sonucu yayımlanmamıştır.
Nilüfer Belediyesi Atatürk Kent Ormanı görevlisi Sn.Altın’dan özür dileriz.

***

ÖNCELİKLE RESMİ BİNALAR YIKILMALI

“Osmangazi Bld. Bşk.’ı Sn. Mustafa Dündar katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamaya göre tarihi Bakırcılar Çarşısı girişinin açılması için bazı binaların yıktırılacağını belirtti.
Oysa aynı bölgede ve hemen yanda birkaç resmi bina da mevcut.
Madem ki böyle bir çalışma yapılacak, öncelikle bu resmi binaların yıktırılıp diğer bina sahiplerine örnek olması gerekmez mi? Saygılar.”
Kani DARCANLI

***

TRAFİK POLİSLERİ NEDEN İLGİLENMEZ?


“Ziraat Eski Okulu-Hürriyet Cad.’nden gelip Mudanya yolundaki Esentepe kavşağına çıkan yolda sağdaki işyerleri önüne devamlı araçlar park ediyor.
Bu yetmezmiş gibi, bu araçların yanlarına sık sık ikinci araçlar da park ediyor. İkinci sıra parklanmalara hemen her zaman rastlamak mümkün. Böyle olunca oldukça dar ve dik rampada trafik akışı engelleniyor. Rampayı çıkan araçların şoförleri de zorlanıyor, araçlar sıkışıyor. 
Bugüne dek tek bir trafik polisini burada duruma müdahele ederken göremiyoruz.
İlgilenilmesi ricasıyla..”
Tahir PEKDEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.