Hava Durumu

Testi kırılmadan ilgililere uyarı

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2015 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 07:34
“Cilimboz Deresi yanından Muradiye semtine ve oradan da Altıparmak semtine inen bir yol var.
Eski Bursalılar, bu yolu çok sık inşa edilmiş eski binalar ve oluşan loş atmosferden dolayı ‘Gece Mahallesi’ diye isimlendirmiş. 
Cadde, dik bir rampa. Çok yukarısında Yıldız Kahve bölgesi, Muradiye Memleket  Hastanesi ve yakın çevresinde de park ve Osmangazi Bld. Zabıta Karakolu var.

‘Gece Mahallesi’ isimli çevre, sözde tarihi bir semt. Konak türü eski yapılar var. İmkanı olanlar bunları yıktırıp yerlerine apartman yaptırmış. 
Oldukça eski, konak tipi yapıların bazılarına makyaj türü yenilemeler yapılmış. Ama tam onarılmamış. Oturulmayan evlerden bazıları da resmen kendi kaderine terk edilmiş, yıkılması bekleniyor gibi.
Söz konusu rampa cadde çok dar. Devamlı araç trafiği ve yoğun şekilde yaya trafiği var. 
Ancak göçecek gibi duran ve tehlike yarattığı çok net belli olan bazı evlerin kerpiç duvarları her an yıkılabilir gibi bir görüntüye sahip.
Burada beklenmedik feci bir olay meydana gelirse hem buradan geçen yayalar, hem de araçlar çok zarar görebilir? 
Fotolarını da çektim ve köşenize gönderiyorum. Amacım, testi kırılmadan yol göstermek ve ilgilileri uyarmak. Saygılar.”
Kemal BAŞEREN

***

O VİRAJ NEDEN GENİŞLETİLMEZ


“Hürriyet Caddesi’nde BUSKİ kazıları nedeniyle bu yolu kullanan sürücüler ve özellikle de servis ve BOİ otobüslerinin şoförleri resmen çile çekiyor.
Ziraat eski Okulu ve Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri önünden geçip Adalet Mh.’ne ulaştıran ana cadde bazı noktalarda çok dar.
Örneğin, bu caddede bulunan Kardelen kestane şekeri fabrikası önündeki daracık viraj..
Oysa bu virajı genişletebilme imkanı var ve çok basit. Caddenin genişletilebileceği yerin arka tarafı Ziraat eski Okulu’nun kullanılmayan bahçesi.
Bahçe duvarı yıkılarak viraj rahatça genişletilebilir..
Bu virajda sık sık karşılaşan belediye otobüsleri, kamyonlar ve servis otobüsleri
birbirlerine yol verebilmek için ileri geri manevralar yapıyor. Bu sırada geçebilmek için virajda kuyruk olan diğer araçlar da otobüsün geri manevralarını önlüyor. Bazen de BOİ otobüsleri daracık kaldırımın üzerine zorlukla çıkmaya çalışırken saçı bitmemiş yetim hakkının olduğu yepyeni otobüsler harap oluyor.
Bursa’nın dört bir yanında yeni yollar, caddeler açan Büyükşehir Bld. bunları nasıl görmüyor ve tedbir almıyor.
Büyükşehir Bld.Bşk.Sn. Recep Altepe’nin dikkatlerine sunarım.”
Asım ÇELİKSOY

***

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR


HAMZABEY ve ULAŞIM:“8/6/2015 tarihli köşenizde yer alan ‘E/2 ve 5/A niye yolcu almıyor?’ başlıklı okur uyarısı ilgililerce incelenmiştir.
E/2 hattı, D0141 Hamzabey Cami Durağı’ndan başlayarak, Muradiye Devlet Hastanesi-Heykel-Uluyol-Devlet Hastanesi- Beşikçiler Cad.’nden tekrar Hamzabey’e dönen ring hattıdır. 
5/A hattı ise,  1.Meşe Cd. D4118 Armutlu Cami durağından kalkarak, Adalet Cd.-Kent Meydanı-Devlet Hastanesi-Beşikçiler Cad.nden Hamzabey’e ulaşır ve dönüşte Hamzabey’den başlayarak, Muradiye-Heykel-Uluyol-Adalet Cad. D0141 Armutlu Cami durağında son bulur.
Bu nedenle, Beşikçiler Cad.’nden E/2 veya 5/A hatları kullanılarak son durak olan D0141 Hamzabey Cami Durağı’na kadar ulaşılmaktadır. Beşikçiler Cad’nden Heykel’e ulaşım için Yaycılar durağı kullanılabilir. 
Bu durağı kullanmak istemeyen yolcular E/2 veya 5/A hatlarını kullanıp D0141 Hamzabey Cami Durağı’na geldikten sonra aktarma yaparak Heykel yönüne giden diğer araçla ulaşım sağlayabilirler.”
YENİŞEHİR YOLU:“1/6/2015 köşenizde yer verdiğiniz ‘Yenişehir yoluna kim sahip çıkacak? başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Şikayet konusu bölgede kanalizasyon hattı ve asfalt çalışmaları ilgili birimlerimizce tamamlanmıştır. 
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.  
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlişk. Şb. Md. 
 


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.