Hava Durumu

Teşekkür Sn.Bşk. Bozbey ama aydınlatma unutuldu

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2015 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2015 08:34
Mutlu pazarlar sevgili okurlarım.
Nihayet baharı yaşıyoruz. Bu güzel günleri gönlünüzce geçirmenizi dilerim. 
Tatil yazımız bahar mevsiminin getirdiği esintiler gibi. Güzel dilekler ve uyarılar var:
Önce Nilüfer Bld.Bşk. Sn.Bozbey’e bir anımsatma:
***
ALTI AYDIR BEKLİYORUZ:
 “Baharla birlikte Bursa’nın eşsiz güzellikteki yeşil alanlarından ve parklarından tekrar dilediğimizce yaralanmaya başladık. 
Her mahalleye sayısız park kazandıran Nilüfer Bld.’nin sloganı gibi “Gülümsüyoruz. Çünkü Nilüfer’deyiz.Teşekkürler Sn.Bşk. Bozbey”. 
Beşevler Konak Mah.’ndeki Ihlamur Park’tan söz etmek istiyorum. 

Park için geceleri bazı kişiler olumsuz davranışlar sergilediğinden aydınlatma talep etmiştik 
Duyarlı Nilüfer Bld. bunu kabul edip ihale açacağını belirtmişti. 
Fakat üzerinden yaklaşık altı ay geçti. İş yoğunluğu içinde bizim için büyük ama Nilüfer Bld. için göreceli olarak küçük denilebilecek bu iş gözden kaçıp unutulmuş olabilir. 
Uzun yaz gecelerinde parkımızı daha güvenli kılacak ve çocuklarımızın gece de buradan yararlanmasını sağlayacak ‘Led Park Aydınlatmaları’ ivedilikle tamamlanırsa çok memnun oluruz. Saygılar.”
Çevre Sakinleri

***


DOĞA CANLANIYOR YORGUNLUK ARTIYOR

İnsanı halsiz, bitkin kılan kış aylarıyla oluşan olumsuz etkiler ve bunun üzerine bahar yorgunluğunun eklenmesi, insan bedenine daha fazla isteksiz ve uyuşukluk getiriyor.
Psikiyatrist Dr.R.Sabri Yurdakul baharı dinç ve sağlıklı bir şekilde yaşamak için uyarılar sunuyor. Dikkate almakta yarar var:
***
“İnsanın moral durumunun, psikolojik enerjisinin tabiatın değişimlerinden etkilendiği yüzyıllardır ortada. Bu bazen az, bazen daha yoğun ortaya çıkıyor. Örneğin ayın değişimleri bile insanı etkilediği gibi, soğuk iklimli Kuzey ülkelerinde Danimarka, İsveç, Norveç gibi ülkelerdeki insanlarda depresyon ve bunun sonucu intiharlara bile sık rastlanıyor. 
Bunun nedeni aylarca güneşi direkt olarak görmemeleri ve havaların kapalı olmasının insanları mutsuz etmesi. Mevsim farklılıklarının daha az yaşandığı ülkelerin tersine yazı, baharı, kışı daha kesin yaşayan ülkemizde bahar geçişleri gerek bedensel, gerekse ruhsal olarak etkisini daha çok gösteriyor. Yeni mevsime alışma süreci daha zor oluyor. 
Güneşi görüp enerji dolu olması beklenen insanlar yorgun, enerjisiz ve isteksiz olabiliyor. Akşam erkenden uykuları geldiği gibi sabah uyanamamakta ve işlerine konsantre olmakta zorluk çekebiliyorlar. Duygusal dalgalanmalar da bu dönemde gözlenebiliyor. Kişi kendini bazen mutsuz ve sıkıntılı da hissedebilir. Bu dönemde alıngan olup çabuk sinirlenip ani tepkiler verebiliyor.’ 
Bahar yorgunluğu bir ay:
Dr. Yurdakul; bahar yorgunluğunun çoğu kez bir ayda geçtiğine, bunu kısaltmak için kişilerin uyku düzenine dikkat etmelerine değinirken  “erken yatıp, erken kalkmanın, spor ve açık havada yürüyüşün bu dönemi atlatmaya yardımcı olacağı unutulmayıp tembellikten kaçınılmalı. Buna rağmen uyuşukluk devam ediyorsa, sorunun bahar yorgunluğu dışında bir nedenle ilişkisinin anlaşılması için doktora başvurmakta fayda var. Çünkü kansızlık olmak üzere birçok hastalıkta da yorgunluk yaşanabilmekte” diye ekliyor.
Bahar mevsiminde bahar güzellikli günler. 

***

YENİ KİTAPLAR

VAHAP DAĞKILIÇ’TAN ŞİİRLER: 

Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlişkiler Şb. çalışanı arkadaşımız Vahap Dağkılıç ‘Kar Yağıyor Düşlerime. Üşüyeceksin Diye Korkuyorum’ adlı şiir kitabıyla okurlarına bir kez daha ‘merhaba’ diyor.
Kısa süreçte altıncı baskısını yapan kitap şiirseverlerin büyük beğenisini topluyor. Dağkılıç’ın kitabını seçkin kitabevlerinde bulabilirsiniz.
GİTMEK GEREK BAZEN:

Özgür Aras son kitabı ‘Gitmek Gerek Bazen’ ile acı aşklarla yoğrulsa da kalplerin bir gün iyileşebileceğine dair cesaret yüklü bir aşk hikâyesi anlatıyor. Çünkü gerçek aşklar ancak kırık kalplerde filizlenir.
Akıcı bir dille yazılan ‘Gitmek Gerek Bazen’ Sayfa6 Yayınları tarafından yayınlanıp piyasaya verildi.

***

GÜZEL SÖZLER

 “Tanrının en değerli armağanı olan hayat, çok defa hemşirenin ellerine terk edilmiştir.”Florence NİGHTİNGALE
 “İtibar kazanmak yirmi yıl alır ama o itibarı silmek için beş dakika yeter. Bunu unutmazsanız, başka türlü davranırsınız.” Warren BUFFETT
(Teşekkürler Ecz.Güzin UNGAN/ Bodrum)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.