Hava Durumu

Ters yola giren girene

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2016 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 07:16
“Nilüfer ilçesi, Beşevler bölgesi, Konak Mahallesi’nde 15.3.2016 Salı akşamı saat 19:38-19:40 civarında 26 plaka ile başlayan ticari bir araç Bilgin Sokak’tan Beşevler Caddesi’ne doğru ters yola aniden giriş yaptı. 
O anda diğer araç sürücülerini riske atarak trafiği birbirine katıp Karafatma Heykeli’ne kadar gidip İhsaniye yönünde Bilginler Caddesi’ne doğru dönüş yapan araç büyük tehlikeler yarattı.. 



Oysa ‘Bilgin Sokağa Girilmez’ şeklindeki trafik uyarı levhası da vardı. Benzer sıkıntıların yaşanmaması için Bilgin Sokak başlangıcına ve diğer benzer sokaklara ivedilikle ‘Beşevler Caddesi’ne ters yöne dönülmez’ işaret levhaları da konulmalıdır. 
Söz konusu olan ilgili durum, Karafatma Kavşağı’ndaki Mobese kameralarından da incelenebilir.
İyi çalışmalar dilerim..”
B.D

Suriyeliler bizim köylere


“Mustafakemalpaşa ilçemizin Kazanpınar, Doğanalan, Minayva, Kocakoru ve Ağva köylerinden şehir merkezlerine büyük bir göç yaşandı.. 
 Bu yüzden köylerimizde pek çok ev bomboş, kendi kaderine terk edilmiş halde.  Mümbit araziler de aynen bu şekilde. İşlenmiyor, yazık oluyor.
Bugünlerde yaşanan Suriyeli göçmenlerle ilgili meseleler dikkate alınarak bu evlerin devletimizce alınarak göçmenleri buraya yerleştirmesi, yerinde bir çalışma olabilir. 
Onlar da hem ev bark sahibi olurlar, hem de mümbit arazileri ekip biçerek geçimlerini rahatça temin ederler.
Dikkate alınmasını rica ederim.”
İsmail YILMAZ

228. Sokak’tan UEDAŞ’a rica...


“Nilüfer, Altınşehir Mh. 228. Sokak’taki otoparka yakın yerde bulunan iki sokak aydınlatma direğindeki ampuller bir aydan beri yanmıyor. Çevre, geceleri zifiri karanlık içinde..
Sorunumuzu muhtarımıza ve UEDAŞ’a bildirdik. Sonuç alamadık  
Sn. UEDAŞ yetkililerinin acilen sorunumuza eğilmesini ve gerekli onarımın yapılmasını önemle rica ederiz.”
Çevre sakinleri

DSİ, sesimizi duy lütfen!..


“Bizler tarımla geçiniyor, fakat ektiğimizi biçemiyoruz. 
Yenişehir ovasında DSİ toplulaştırma adı altında yapmış olduğu ağır aksak süren çalışmaların ve yine DSİ’nın yaptığı aktarma pompasının çalışmaması sonucunda arazilerimizi sık sık sular basıyor. 
Sel sularını kendi imkanlarımızla tahliye etmeye çalışıyoruz. Bu da bizlere ciddi bir külfet oluşturuyor. Tarım Kredi Kooperatifi’ne kredi borçlarımızı ödeyemez hale geldik. 
Halbuki aktarma pompasının çalışması bir nebze olsa da sorunumuzu çözecek. Bugüne kadar DSİ’ye yaptığımız yazılı ve sözlü başvurularımıza hiçbir olumlu sonuç alamadık. 
Yaşadığımız güçlükleri gazetenizdeki köşeniz aracılığıyla gündeme getirmenizi rica ediydoruz.
DSİ, başvurularımızda aktarma pompasını çalıştırmak için 1 gün 1 görevli gönderiyor. Hepsı bu. DSİ’yi arayıp derdimizi anlatmaktan bıktık usandık. Sorunumuz ne zaman çözülecek ve kim çözecek?. 
Sayın DSİ yetkilileri lütfen sesimizi duyun artık!. 
Saygılarımızla..”
Çevre sakinleri


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.