Hava Durumu

Teleferik hakkında detaylı bir öneri

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2014 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 07:34
“Bursa da kent içi ulaşım aracı olarak telli sistemin (teleferik) kent içi ulaşım aracı olarak hizmet vermesiyle ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin  basında çıkan açıklamalarını görmekteyiz.
Bu konuyla ilgili olarak daha önce de haber yapılmıştı.



Teleferik hattının Gökdere ve Setbaşı’na inmesi ve yeni planlanan hatların yararı olacağı muhakaktır.
Hiç kuşkusuz ki bu sistemin çok hızlı ve çarpık büyüyen Bursa için trafik anlamında yeni bir soluk getireceği gerçektir.
Türkiye’de teleferiğin ilk kurulduğu yer olan Bursa için de planlı bir şekilde yapıldığında çok ses getireceğini, ‘Bursa ve teleferik’ kavramının yeniden hafızalara kazınacağına ve Bursa’nın tanınmasına katkıda bulunacağına inanmaktayım.
Benim Büyükşehir Başkanımıza ve projeyi hazırlayan ekibe Bursa’da yaşayan bir birey olarak naçizane önerim şudur:
Gökdere istasyonuna entegre edilmek istenen sistem şu an orada mevcut trafik yüküne zorlama yapacak, kendi araçları ve tur otobüsleriyle gelen konuklar için sıkıntı yaratacaktır.
Bunun yerine Gökdere istasyonunun Atlıspor Kulübü’nün de karşısında bulunan ve belediyenin de planladığı Gökdere Vadisi projesi alanının başına kadar indirilmesi.
Buraya  gerek yurtiçi ve yurtdışı turlarla gelen ziyaretçiler ve araçlar için büyük kolaylık getireceğini düşünmekteyim. Burada yapılaşma ve parklanma için yeterince alan mevcuttur.
Teleferiğin buraya kadar inmesi Gökdere’de yapılması düşünülen projeye de ayrı bir güzellik katacaktır.
Dolayısıyla tur otobüslerinin şehir merkezinde otoparklanma sorunlarını, merkeze girmemeleri de Bursa trafiği için bir rahatlama sağlayacak, baştan yapılacak doğru planlama Bursa’mıza katkı getirecektir.
Saygılarımla.” - Doğan ÇİÇEK

Cıkcık Hamamı’nın suları neden kesik

“Çekirge’de bulunan 1.Murat Camii’nin yanındaki, ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanacağı tarihi Cıkcık Hamamı suları, hamamda tadilat yapıldığından bu yana akmıyor.
Su dağıtım yerinin bulunduğu kısma müdahale edilerek bu su nedense kesilmiştir.
Cami dernek başkanı ve sıcak sular dernek başkanına durum bildirilmesine rağmen konu ile ilgilenilmediğinden aylardan beri sıcak su tamamen kesik..
Cıkcık Hamamı’nda uzun süren tadilat çalışmalarından ve yapılan onca harcamalardan sonra sıcak suyunun kesilmesine bir anlam veremiyoruz.
Sayın ilgililerin bu duruma gerekli müdaheleyi yapmalarını dileriz.”
Cami cemaati 
bir grup okur

Muhtar mesaiye ne zaman başlar?

“Bir mahalle muhtarının mesai saatlerini, cumartesi günü çalışmadıklarını belediye gezilerine gittiklerini bir yayın organında belirtmiş ve bir vatandaşı eleştirmiş.
Oysa mahallelerde muhtara vekalet edecek aza vs. de seçiliyor. Muhtarlara vekalet edecek olanlar nerede? Mahalle azaları, vekiller yoksa usulen mi seçiliyor?
Oturduğum mahallemde (Pınarbaşı) hemen her gün sabahları devamlı olarak saat 08.30-09.00’a kadar kapım çalınıp ‘muhtar nerede ve mesaisi ne zaman başlıyor acaba’ diye soruluyor?. 
Mesaileri saat bildiğim kadarıyla 09.00’da başlar.
Konu ile ilgilenilmesini rica ederim.”
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir okur

Unutuldu mu atlandı mı?

“Nilüfer ilçemizdeki Karafatma Heykeli çevresinde bir süre önce elektrik hatları yeraltına alınmıştı. 
Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonrası bozulan kaldırımlar birer birer tamir edildi. 
Ama yaya geçidindeki kısım unutuldu veya atlandı.
Unutulduysa nasıl unutulur, atlandıysa da neden? 
Beşevler semtinin bu işlek kısmında hem çirkin bir görüntü oluşturuyor hem de burada yürüyen yaşlılar çocuklar bozuk zeminden zarar görebilir, ayaklarını incitebilirler. 
İlgili bölgenin gereken tamirini yetkililerden rica ederiz.
Saygılarımla..”
Necdet YILDIRIM



Çöpler iki yıldır sokağa dökülüyor

“Osmangazi ilçesi, İvazpaşa Mahallesi, Eski Yol Sokak’ta semt sakinleri çöplerini yaklaşık iki yıldan bu yana mecburen sokak ortasına dökmek zorunda kalıyorlar.
Bunun sebebi ise sokak sakinlerimizin kullandığı çöp kutularının belediye tarafından toplatılması.
Bu yüzden sokağımız her gün artan çöplerce pislik içinde. Kediler, köpekler de çöp torbalarını parçalıyor, alt üst ediyor, bu yüzden durum daha da feci hale geliyor. Ayrıca oluşan sineklerden de çok mustaribiz.
Meselenin halli için belediyemize yaptığımız şikayetler nedense hiç ilgili görmedi. Vatandaşlar olarak da, semt muhtarımız da bu meseleye eğildi ve belediyemize başvurdu ama bir türlü sonuç alamıyoruz.
İki yıldır devam eden problemimizi Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar’ın dikkatine sunar, yaşadığımız sorunun ortadan kaldırılması için harekete geçmesini önemle rica ederiz.
Saygılarımızla..”
Hüseyin ÇAĞ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.