Hava Durumu

Teknolojiden tekrar nostaljiye!..

Yazının Giriş Tarihi: 23.07.2012 10:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.07.2012 10:32

Geçen 27 Haziran’da köşemizde yayınlanan fotoğraflı bir uyarı yazısında okurum Sn. Tuğrul S. kentin en önemli ana caddesi Beşikçiler’de bir sokak çeşmesinin oldukça garip haldeki musluğuna dikkat çekmişti..
Nostaljik yapıdaki bir musluğun kopan veya kopartılan aksamındaki sorunu gidermek için ilave bir uzun boru eklenmiş ve üzerine de basit bir musluk konmuştu.
Özenle yapılmış mermer çeşme güzel, pırıl pırıl tertemiz ama musluğun bu halini ‘nostaljiyle teknolojinin harmanlanışı’ olarak yorumlayan okurumdan geçenlerde yeni bir fotoğraf ve teşekkür mesajı daha geldi..
Yayınlanan ilk yazı ve fotoğraf üzerine BUSKİ kentin turistik bölgesindeki bu çeşmenin musluğundaki garipliği ortadan kaldırmış ve yerine tarihi görünümlü, çeşmeye yakışır yeni bir  ‘nostaljik musluk’ takmış.
Okurum BUSKİ’ye teşekkür ediyor..
Biz de gösterilen duyarlılığa tabii.
Ayrıca bu mübarek günlerde ve kavurucu sıcaklarda kentte su sıkıntıları yaşatmadıkları ve bu gibi detayları da  önemseyen başta BUSKİ Genel Md.Sn.İsmail Hakkı Çetinavcı ve tüm çalışma arkadaşlarına ‘su gibi aziz olun’ diyorum. (Fotoğraflarda çeşmenin eski ve yeni hali görülyor).

 

Bıktıran elektrik kesintileri

“Osmangazi, Akpınar Mah. Armağan Sk. sakiniyiz. Sorunumuz, her gün yaşadığımız
elektrik kesintileri. Bunun sebebi nedir?. Buna yine aşırı yüklenme denmesin.
Çünkü sabahın çok erken saatlerinde bile elektriklerimiz kesiliyor.. En az bir saatlik rötarla geliyor.. Kesintiler kış aylarında da oluyor.. Rüzgar biraz hızlı esse veya şiddetli yağmurlarda elektrik kesintisi bitmiyor. Hangi çağda yaşıyoruz?.
Sorun elektrik trafolarında ise bunun çaresine bakılsın. Bizim mahallemizin dışında pek kesintiler yok, duymuyoruz.
Soruna artık kalıcı bir çare üretilmesini önemle rica ediyoruz.”
Çevre sakinleri adına Bülent ÖZTÜRK

 

Şişme yatak

“BİM’in Kanalboyu Şb.’nden şişme yatak aldım. Bir süre sonra yatak kendiliğinden indi. Hava kaçırıyor. Elimdeki fişle başvurdum. Slip gerekli dediler. Hesap ekstremle gittim. İlgili harcamayı gösterdim ama kabul etmediler. Bana garanti belgesi de vermediler. Bu ürünü şimdi ben nasıl tamir ettireceğim?.”         

Ahmet GÖKBAYRAK

 

Alo, burası Osmangazi

FARUK TAŞDEMİR’E:- “26.6.2012 ‘Konteynır kapakları’ başlıklı yazınızda, okurunuz Faruk Taşdemir’in Ortapazar Cd.’nde konteynır kapaklarının sürekli açık olduğuna dair şikayeti yeraldı.
Bunun üzerine gerekli araştırmayı Temizlik İşl. Md.müz gerçekleştirmiş ve söz konusu konteynır kapakları kullanılabilir hale getirilmiştir. Ayrıca ilgili personel de uyarılmıştır.”
***
FAZLI ŞAHİN’E:- “20.6.2012 köşenizde ‘Şehrin girişinde bir garip Ovaakça’ başlıklı ve Fazlı Şahin imzalı yakınmada Ovaakça Mh.’nin asfaltlama konusunda gereken ilgiyi görmediği belirtilmiştir.
Fen İşleri Md.müzün araştırmasına göre Ovaakça Bld. kapatılıp Bld.’miz bünyesine katılması sonrası Ovaakça Mh.’ne 2009-2012 yıllarında yaklaşık 1.300.000,00 TL harcanıp 2.375 ton asfalt yama çalışması ve 7.188 ton asfalt kaplama çalışması yapılmıştır. Planlı asfalt çalışmalarımız programlarımız doğrultusunda devam etmektedir.”
***
ÇAVUŞ VE AYDIN’A:- “7.6. 2012’de ‘Osmangazi, bu yol çok berbat’ ve ‘Yol delik deşik, rögar da düşük’ başlıklarıyla yayınlanan okurlarınız Abdullah Çavuş ve Oğuz Can Aydın’ın şikayetlerinde Tarihi Okçular Çarşısı Okul Sk.’ın delik deşik olduğu ve ayrıca Çeltik Köy Mh. virajında da tehlikeler olduğu belirtilmişti.
Gerekli çalışmalar derhal yapılmış ve olası tehlikeler ortadan kaldırılmlıştır.”  
***
MİNE ÖZDEN’E:- “25.6.2012 köşenizde yayınlanan ‘Çeltik Köy’de tehlikeli viraj’ başlıklı yazıda, okurunuz Mine Özden yoldaki çukurların tehlike oluşturduğuna değinmiştir.
Fen İşleri Md. belirtilen noktada BUSKİ’nin yaptığı kazı sonrası oluşan tehlikeyi asfalt onarımıyla hemen gidermiştir.  
Duyarlı okurlarınıza teşekkür eder, esenlikler dilerim.”
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld.Bşk.
 

TEŞEKKÜR PANOSU

Geri dönüşüm geri döndü!
“17 Temmuz’da köşenizde yayınlanan yakınmamda Namazgah semtinde geri dönüşümlü atıkların toplanmadığını belirtmiş ve ilgililerin dikkatini çekmek istemiştim. Bu uyarımız üzerine Yıldırım Belediyesi tekrar yararlanılabilecek geri dönüşümlü atıkların toplatılmasına başladı. İlgili birimdeki görevli çevre mühendisi ve çalışanlarına teşekkür ederim.”
Aysel TÜFEK Emk. Öğrt.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.