Hava Durumu

Teknik Üniversite için en uygun yer

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2012 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2012 08:40
"Ekte uydu fotoğrafını da yolladığım yer, Hürriyet semtinde Ziraat Okulu, Tarım İl Müdürlüğü ve eski havaalanı olarak bilinen, kullanılmayan ve atıl duran, ayrıca içinde rektörlük binası yapılabilecek, hatta sınıflarına kadar hazır halde bulunan ve ulaşım sorunu bulunmayan şehrin içinde olan bu yer niçin kurulacak olan Teknik Üniversite yeri olarak düşünülmedi?.
Niçin şehirden oldukça uzakta, altyapısı olmayan ve inşaat çalışmalarıyla Bursamız'a, ülkemize astronomik maddi külfetler getirecek olan, ücra yerdeki bölge Teknik Üniversite yeri olarak belirleniyor?
Bunun altında başka düşünceler mi var?..
Bursamız'a, üniversitenin varlığını maddi ve kültürel olarak en iyi şekilde hissettirecek, sadece devlet kurumları arasında devir işlemi ile üniversite alanına çevrilebilecek söz konusu yer tartışmaya açılmıyor?
Bursalı olarak hepimizin görevidir bu.
Lütfen bu konu hakkında kamuoyu oluşturulmak için harekete geçelim.
İyi çalışmalar.." -
Ali KAYA



Mektuplarımız kutuya atılsın

"Osmangazi ilçesi, Ortapazar Caddesi'ndeki Ülkü Apartmanı sakiniyim.
Apartman sakinlerimize çeşitli kuruluşlardan gönderilen ödeme faturaları ve mektup gibi gönderiler posta dağıtıcıları tarafından maalesef apartman kapısı altından atılıyor.
Böyle olunca da gönderilerimiz elimize ulaşmıyor, kayboluyor.
Halbuki apartman kapımızda her komşumuza ait birer mektup kutusu var. Ama dağıtıcılar gönderileri bu kutulara atmıyorlar.
Posta yetkililerinin dikkatlerine sunarım."
Avni ÇAKIR


Nedir bu duyarsızlık?
"Pınarbaşı Mezarlığı önünde dar bir yaya kaldırımını iyice engelleyen bir TELEKOM hat dağıtım kutusu.. Zaten dar bir kaldırım burası ama TELEKOM oraya getirmiş bu dağıtım kutusunu yola dik bir şekilde monte etmiş. Bu hat dağıtım kutusu oraya yan konulsaydı günah mı olurdu acaba?.
Bu ve bunun gibi telefon hat dağıtım kutuları şehrimizin muhtelif yerlerinde aynen böyle.. Daracık kaldırımlarda yanına değil de dikine monte edilmiş durumda..
Acaba ilgili belediye yetkilileri bunları hiç görmüyor ve söz konusu olan kuruluşu uyarmıyor mu?. Bu duyarsızlık nedir ve daha ne kadar devam edecek dersiniz?.
Unutulmasın ki burası bir kabristanın giriş kapısının tam önü. Üstelik dar bir cadde kenarında dar bir kaldırımda ve keskin bir virajda.
Buraya defin için getirilen cenazelerde her zaman kalabalık vatadaşlar da oluyor.
Bu durumlar nasıl göz ardı edilir, anlaşılır gibi değil?.."
Hamza KARAİNCİ 



Alo, burası Büyükşehir
ULAŞIM ÜCRETLERİ:- "23/1/2012 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde yayınlanan 'Erdal Abi' adlı köşenizde yer verdiğiniz 'BURULAŞ'ın dikkatine' başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Bursaray ve otobüsler ile ilgili 29/07/2011 tarih ve 333 sayılı UKOME kararı ile
belirlenen Aylık Abonman Bukart ücret tarifeleri indirimli 65 TL, tam 95 TL’dir. 5/8/2011 tarihinde uygulamaya alınan fiyat tarifeleri gereği, Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde 7, 9, 12 nolu tarife dışında kalan tüm toplu taşım araçlarında geçerlidir."
*
KÖPRÜ KORKULUKLARI:-
"7/12/2011'de yayınladığınız 'Görüntü güzel ama tehlike var' başlıklı yazınız ilgili birimlerce incelenmiştir.
Söz konusu köprüde kırılan ahşap korkuluklar hazırlanmakta olup en kısa sürede montajı yapılacaktır."
*
HAVALAR İYİLEŞİNCE:- "16/1/2012'de yayınladığınız 'İnşallah sıra onlara da gelir' başlıklı okur şikayet yazısı incelenmiştir.
Yerinde yapılan kontroller neticesinde ilgili İlçe Belediye ile derhal iletişime geçilerek, Çekirge mahallesi, Çekirge Caddesi otobüs durağı önündeki çukurun, Osmangazi Belediyesi uhdesinde olduğu ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerekli hazırlıkların tamamlandığı ve hava durumunun imalat için müsait olmasıyla birlikte mağduriyetin ivedilikle giderileceği bildirilmiştir.
*
KEDİLER DÜŞMEYECEK:- "14/1/2012'de köşenizde yer verdiğiniz 'Kediyi zor kurtardık' başlıklı okur uyarı yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Söz konusu rögar kapağının etrafına oluşan boşluğa ilgili ekiplerimiz tarafından beton dökülerek sorun giderilmiştir.
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld. Basın
ve Halkla İlşk.Şb.Md.

Yolda 30 santim derin bir çukur
"Yıldırım ilçesi, Anadolu Mahallesi Cami Sokak (Sarı Caminin altı olarak da bilinir) No:18'deki evimizin tam önünde 3-4 yıl önce doğalgaz hat çalışması yapıldı. Yerler kazıldı sonra kapatıldı. Ama iyi ve kaliteli bir işçilik olmadığı için bu noktada şimdi çökme ile 30 santim derinliğinde geniş bir çukur oluştu. Yıldırım Belediyesi'ne durumu bildirdik ama hiç ilgilenilmedi. Ayrıca sokağımızda biriken sel suları yüzünden evlerimizin duvarları, kapılar rutubet içinde kalıyor. Yıllardan beri bu devam ettiği için kapı ve duvarlarda çürümeler başladı.
Artık bu soruna lütfen bir el atılsın ve bu dertten kurtulalım. Çok rica ediyoruz.."
Arif TÜLÜMEN



Adak direği gibi

"Anadolu Lisesi önündeki yaya kaldırımlarının kenarında bulunan demir korkulukların bir süre önce hızlı bir sürücü tarafından adeta sağlamlığı (!) denenmiş ve korkuluklar yerle bir olmuştu. Bu durum sayfanızda fotoğrafıyla çıkmıştı. Epey bir süre sonra korkuluklar nihayet yenilendi. Teşekkürler..
Ancak bu çalışmayı yapanlar üzerinde Büyükşehir baskılı naylon şeritleri adak direğindeki bezler gibi bırakıp gitmişler.
Çevre kirliliğine karşıyız diyen Sayın Belediye yetkililerini uyarmayı görev bilirim."                           Tamer UZKAN



Sarı otobüsler ve Fidansoy'a
"Demirtaş Nahiyesi sakinleri olarak yıllar yılı bölgemizde toplu taşım amacıyla çok eski otobüsler çalıştırılıyordu.
Sonunda bizler de yeni, pırıl pırıl, sarı otobüslerimize kavuştuk. Demirtaş'tan kalkıp şehre giden yeni otobüslerle daha rahat seyahat ediyoruz.
Bu nedenle BURULAŞ Genel Müdürü Sayın Levent Fidansoy ile tüm BOİ mensuplarına teşekkür ederiz. Sağ olsunlar.."
Hayrettin TEZEL





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.