Hava Durumu

Tek tesellimiz anılarımız

Yazının Giriş Tarihi: 16.04.2017 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.04.2017 07:06

Mutlu pazarlar.
Değerli okurlarım, bugün öncelikli işimiz sandık başına gidip referandum için oy kullanmak. Aman ihmal etmeyin. Dilerim; sandıklardan ulusumuz için en faydalı sonuç ortaya çıkar.
Evet, bugün ayrı bir heyecan, ayrı bir beklenti içindeyken okurum sayın Coşkun Gönülkırmaz bilgisayar ortamından aldığı bir öyküyü paylaşmak istemiş. Kendisine teşekkür ederim.
Gelin bu güzel öyküyü birlikte okuyalım:
***
"Hastalıkta sağlıkta yanında olacağına söz veriyorsun ama bir gün o hastalanıyor ve sen toplantıda olduğun için yanına gidemiyorsun. Akşam televizyonda bir filme denk gelip kanepede yanına kıvrılmak geliyor içinden ama sabah yedide kalkman lazım. Sabah mırıl mırıl sarılıp biraz daha uyumak istiyorsun ama dokuzda işte olmalısın. Öyle birkaç kez gecikirsen atılırsın. O zaman ev kirasını, kredi taksitini ödeyemezsin, buzdolabına mama koyamazsın ve artık birbirinizi sevmemeye başlarsınız.
Bir insanı sevip birlikte bir hayat kuruyorsun ama onu günde sadece üç saat görebiliyorsun. Çocuğun oluyor, hasta oluyor, elini alnına koyup "geçti bak, yok bir şey" diyemiyorsun. Ona mutlulukla hatırlayacağı çocukluk anıları bırakamıyorsun.
Onun nasıl güzel güldüğünü, nasıl güzel oynadığını, senin adını ilk nasıl söylediğini göremiyorsun. Fırtınalı bir okul çıkışında sürpriz yapıp elinden tutamıyorsun. Bütün günün hastalıkta sağlıkta yanlarında olacağına yemin ettiğin ailenle değil, başkalarının yanında geçiyor.
Hayatımızı sevdiğimiz insanlarla geçiremeyeceksek niye yaşıyoruz? Onlara sarılmak için akşam olmasını bekleyeceksek, akşam sarılmaya çalışırken sadece hayatımızın çözülmesi gereken sorunlarını konuşacaksak, ortak hayatımız sadece problem çözmek haline gelecekse ve biz bu yüzden birbirimizden bıkacaksak niye aile kuruyoruz?


Birlikte yemek yapamadığımız, misler gibi sofralar hazırlayamadığımız, "Sen soğanları doğra, salatayı ben yaparım" demediğimiz insana karı, koca ya da sevgili diyebilir miyiz?
İnsanın bir ailesi yoksa hiçbir şeyi yoktur. Ailenin tanımı da kadın-erkek-çocuk-kardeşler değildir. Dostlar da ailedir. "Haberleşelim" diye kapatılan telefonun ucundaki sesler, bir kahve bile içemediğimiz, alelacele bir araya gelip dağıldığımız, başımıza bir hal gelince aklımızdan, karnımızdan konuştuğumuz insanlar da ailemizdir.
Geçip giden her an bir anı ve mutlu anılar biriktirerek yaşamaktan daha önemli bir şey yok. Her şeyi, herkesi yitirdikten sonra o anlar kalıyor. Geçip giden koca bir hayatın tek tesellisi parmaklarınla toplayabildiğin hatıralar, hepsi o kadar??
Güzel anıların yoksa dünyanın tapusu üzerine olsa ne olur ki?
Ne bütün gün ısıtıp içinde oturamadığımız evlere, ne üzerinde oturup eskitemediğimiz koltuklara sahip olmanın bir anlamı var. Özleyecek bir kokun, kolun kanadın kırıldığında bütün yükünü bırakacağın bir kucağın olmadıktan sonra parayla aldıklarını ne yapacaksın?
Bir gün her şeyini bir anda yitirebilirsin ve geriye sığınacağın anıların kalır. Anılarını biriktirebildiysen gerçekten şanslısındır..."

Yeni kitaplar

'GÜLE GÜLE DÜNYA BEN BURADA KALIYORUM' Ünlü tiyatro sanatçımız ve yazar Müjdat Gezen, yazdığı ve Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından piyasaya çıkarılan yeni kitabı 'Güle Güle Dünya Ben Burada Kalıyorum' isimli eserinde dünden bugüne, çocukluğundan şimdilere çeşitli olaylar ve sanata kadar geniş bir anı kitlesiyle okurlarının bir kez daha karşısında..

Gezen'in kendine özgü rahat anlatımıyla yazdığı kitap bir solukta okunabilecek kalitede.

Pazar neşesi

ÖĞRETMEN TEMEL:Temel öğretmen olmak için hazırlanan sınavlara katılır. Yazılı sınavı başarıyla geçer. Sıra mülakata gelmiştir. Bu sınavı da başarıyla verir. Sınav sonunda komisyon başkanı sorar?:
'Bu mesleği seçmenizde iki önemli nedeni söyleyebilir misiniz?'
Temel hiç düşünmeden 'elbette' der ve ekler:
'Temmuz ve ağustos ayları!.."
(Teşekkürler Necati AKER)

Antalya'dan şampiyonlukla döndüler

Üniversitelerarası spor karşılaşmalarında başarı üstüne başarı elde eden Uludağ Üniversitesi, satrançta da Türkiye Şampiyonu çıkardı.
Hukuk Fakültesi öğrencisi Eyüp Sabri Güder Türkiye Şampiyonu olurken, Tıp Fakültesi öğrencisi Aytolun Gürcan da Türkiye üçüncüsü oldu.

Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramiz Arabacı yönetiminde, Antalya'da düzenlenen etkinlikte Hukuk Fakültesi öğrencisi Eyüp Sabri Güder Türkiye Şampiyonu olurken erkekler takımı, 79 takım arasında averajla 7. oldu.
Kadınlar kategorisinde de 111 sporcu arasında yine çekişmeli geçen 9 turluk mücadeleden sonra Tıp Fakültesi öğrencisi Aytolun Gürcan Türkiye 3.'sü oldu. Kadın takımı da 7. sırada yerini aldı.
Şampiyon ekibin tüm oyuncularını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.