Hava Durumu

Tayan’dan Şehit Mehmet kabri için duyarlılık!..

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2014 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 08:41
Değerli okurlarım,17 Eylül tarihli köşemizde bir okurumun Ziraat eski Okulu önündeki İstiklal Savaşı şehidimiz kahraman Mehmet’in kabri ve Tophane’deki Şehitler Anıtı ile ilgili yakınmalarına yer vermiştim.
Yakınmaya pek çok okurumdan üzüntülerini belirten dönüşler oldu.
Milli Eğitim ve Milli Savunma eski Bakanımız Bursa Milletvekili Sn. Turhan Tayan da konuya büyük bir duyarlılık sergiledi.
Sn. Bakanımızın üzüntülerini aktardığı ve ‘konunun takipçisi olacağım’ dediği iletisini aynen köşeme alırken hem Sn.Bakanımıza hem de konuya duyarlılık gösteren ttm okurlarıma teşekkür ediyorum.

Sn.Turhan Tayan şunları yazıyor:
***
“Sayın Erdal Özdür,
Bağımsız, çağdaş, kalkınmış, demokrat, Türkiye Cumhuriyeti’ni seven, insanları seven tecrübeli bir yazar olarak sorunlara gösterdiğiniz duyarlılığı takdirle karşılıyorum. 17 Eylül 2014, Çarşamba günkü yazınızda bir vatandaşın dile getirdiği “Üç Şehit Mehmet Kabri” konusunu okurken hüzünlendim.
Sayın Özdür, şair, ‘Toprak uğrunda ölen varsa vatandır’ der. Bu güzel Anadolu toprağını vatan yapanlar tüm şehitle-rimizdir. Ruhları şad olsun. Bizlere düşen onları unutmamak, saygıda kusur etmemektir. Şehit Mehmet’in kabrinin uğradığı ihmal ve sonunda kaybolması affedilemez. 
Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet ediyorum.
Osmangazi Türbesi yanındaki Bursa’nın kurtuluşunda şehit olan 14 askerin mezarlarının (Şehitliğin) oradan kaldırılmasını anlayabilmiş değilim. Şehitlerimizin kabirleri nerede? İlgililer bilgi vermelidir.
Şimdi bir milletvekili olarak, bir vatandaş olarak ve Milli Savunma eski Bakanı olarak konuyu takip edeceğimi sütununuzda herkese duyurmak isterim.
Sevgi ve saygılarımla.” 
Turhan TAYAN/  Bursa Milletvekili

***

KAPATMAK KOLAY AÇTIRMAK ZOR


“Evrak almak için Çekirge Muhtarlığı’na gittim.. 
Buranın UEDAŞ’tan abone yenileme işlemi olduğunu ve 17 Eylül tarihinde işlemlerini yaptığını ancak 18 Eylül saat 11.15 olmasına rağmen açma işlemlerinin yapılmadığını ben dahil birçok kişi gördük. Hapimiz evrak almak için bekleyip durduk.
UEDAŞ elektrik kapama işini çok kolay yapıyor ama açma işini aynı şekilde yapmıyor. UEDAŞ’ın konuya daha duyarlı olmasını beklerdik.
Bu kadar kişi mağdur olmamalıydı. Saygılarımla”
Mehmet ÜNLÜ

***

HA GÖÇTÜ HA GÖÇECEK


“Geçirdiği yangın sonrası dayanıklılığını yitiren İnebey Caddesi’ndeki bu eski ev, önünden geçenler için tehlike arz etmeye başladı.. 

Geçtiğimiz günlerde çatı kiremitleri birer iki-şer yola saçılan evin bulunduğu İnebey Caddesi’nin, Mithatpaşa İlköğretim Okulu’nun öğrenci ve velilerince yoğun olarak kullanılıyor olması da göz önüne alınarak, ilgililerin büyük tehlike saçan bu eski ev için kısa sürede gerekli önlemleri alacağı kanısındayım.
Saygılarımla.”
Ali ÖNER

***

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR


GÜZELYALI VE SU:“3/9/2014 tarihli köşenizde yer verdiğiniz ‘Su çok tazyikli sifonlar patladı’ başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Bahse konu bölgede içme suyu yer yer basıncın fazla olduğu ve yer yerde basıncın istenen düzeyin altında olduğundan farklı bölgelerden geçici olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla şebeke bağlantı çalışmaları yapılmıştır. 
Mudanya, Güzelyalı ve çevresini içeren bölgenin sorunlarının giderilmesi için ilgili kurumumuz tarafından depo ve isale hattı çalışmalarımız devam etmekte olup, içme suyu deposu ve isale hattının güzergahı için gerekli olan kamulaştırma işlemleri ilgili kurumumuz tarafından yürütülmektedir. 
Kamulaştırma çalışmaları ve irtifak hakkı kurulmasını müteakip çalışmalar tamamlanarak bölgenin sorunları kalıcı olarak çözülmüş olacaktır. “
***
ALTINŞEHİR VE DEMİRLER:“9/9/2014 tarihindeki köşenizde yer verdiğiniz ‘Altınşehir’deki demir uzantılar neyin nesi?’ başlıklı okur yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Söz konusu demirler, elektrik direklerinin ankaj demiri ve altyapı kurumlarına ait havalandırma borularıyla ilgili olduğu anlaşılmıştır. 
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld.Basın  Halkla İlşk.Şb. Md.

***

METRO MARKET'İN DİKKATİNE

“İzmir Yolu üzerindeki Metro Market’te yakın zamana dek dışarıdan elinde paketle gelen müşterilerin paketlerini koyması için kilitli dolaplar vardı. Dolaplar yine var ama hiçbirinin üzerinde anahtar yok. Elinizdekileri müşteri ilişkilerine bakan görevliye bırakıyorsunuz. Market’ten ayrılırken de paketi alıyorsunuz. Ama paket/poşetler diğer müşterilerinkiyle karışabilir.
Ayrıca market önünde taksi durağı vardı. O da yok, taksi de. Metro’nun bu sorunları gidermesi gerekir.”
Nejla ÖZTÜRK
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.