Hava Durumu

Tarihimizin dönüm noktası: ‘Çanakkale Geçilmez!..’

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2015 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2015 07:48
Türk tarihinin dönüm noktası ve bağımsızlık savaşımızın temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferimiz’in bugün 100. yıldönümünü kutluyoruz.
Başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, canlarını korkusuzca ortaya koyup ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizi sonsuz şükran ve saygıyla anıyorum.
Mekanları cennet olsun..
Bu önemli gün için başta Çanakkale olmak üzere yurdun dört bir yanında törenler düzenlenirken Büyükşehir Bld. Orkestrası da bu gece Çanakkale Zaferimizin 100. yılı nedeniyle ‘Bir Destan Türküsü Çanakkale’ adlı özel anma programı düzenledi. Saat 20’de TKM’de gerçekleştirilecek olan etkinliğin büyük ilgi görmesi bekleniyor.
Bu arada büyük zaferi konu alan bir tiyatro gösterisi de Mudanya’da sergilendi. 
Tiyatro Birikim Oyuncuları’ndan Gürcan Koç’un oyunlaştırıp yönettiği, ‘Dönmeyi Düşünmeyenler’ adlı eser büyük bir heyecanla izlendi.(Fotoğrafta)



Mudanya Bld.’nin düzenlediği Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ndeki oyunu İlçe Bld. Bşk. Yardımcıları Mustafa Ay ve Metin Bağcı’nın yanısıra meclis üyeleri ve çok sayıda izleyici izledi. 
Kahramanlık öyküsü, gündüz-akşam, iki kez oynandı. Duygusal anların yaşandığı gösteride, oyuncular performanslarıyla büyük alkış aldı.
Ve çok anlamlı bir sergi de var. Görmenizi isterim. 
Sınav Koleji öğrencileri Zafer Plaza’da açtıkları sergide Çanakkale Zaferi’ni üç boyutlu ve derinlik kazanmış muhteşem tablolarla yansıtıyorlar. Öğrenciler ve öğretmenlerini kutluyorum. Tabloları seyrederken etkilenmemek mümkün değil..

TEŞEKKÜR PANOSU

Büyükşehir Belediyesi’ne

“Hasretle beklenen bahar aylarının gelmeye başlaması ile birlikte Bursa daha da güzel oluyor ve güzel Bursamız’ı parklar daha da güzelleştiriyor. 
Büyükşehir Belediyemiz’in önceleri girmeye korktuğumuz Beşevler Çamlıca Mahallesi’ndeki oldukça ıssız durumdaki Ormancılar Parkı’nı Çamlıca Parkı olarak yeniden düzenlemesi, buraya şahane bir sosyal tesis kazandırmasıyla semtimiz de en güzel yerlerden biri oldu. Parkımızdan bir fotoğraf çektim ve tüm okurlarınızla paylaşıyorum. 



Çam ağaçlarının altında dere gibi akıp giden çuha çiçeklerinin eşsiz güzelliği altında hafta sonu birçok kişi yürüyüş yaptı. Bu güzel ve tertemiz parkı onu betonlaştırmadan semtimize kazandıran Büyükşehir Belediyemiz’e sonsuz teşekkürler.”
Armağan AYDIN ve semt sakinleri

Alo,burası Büyükşehir

SORUN BİTTİ:- “10/3/2015 köşenizde yer alan ‘Bitip tükenmeyen yol sorunları bıktırıyor’ başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Belirtilen adresteki asfalt onarımı, ilgili kurumumuzun ekipleri tarafından yapılarak sorun giderilmiştir.”
**
AYNI GÜN:- “10/3/2015’te yayınladığınız ‘Su şehri Bursamız’da çeşmelere biraz özen’ başlıklı okur yazısı incelenmiştir.
İlgili adresteki hayrat çeşme arızası, aynı gün Kurumumuz bakım onarım ekipleri tarafından onarılarak sorun giderilmiştir.”
**  
MİRAS:- “4/3/2015 köşenizde yer alan ‘Bu kadar çukur ve göçük yeni nesle miras kalır’ başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Belirtilen adresteki asfalt onarımı, ilgili kurumumuzun ekiplerince yapılarak sorun giderilmiştir.”
**  
TOPLU TAŞIMA:- 25/2/2015’te ‘Ulaşımda yaşanan bir halk otobüsü sorunu’ başlıklı şikayet incelenmiştir.
Yol çalışmaları, aşırı parklanma, yolcu ve trafik yoğunluğu ile hava şartları v.b. olumsuzluklar, araçların programlarına uygun çalışmalarını etkilemektedir. Yoğun kar yağışlı günlerde, kapanan yollar olmuş ve lastik tekerli toplu taşıma araçları bazı hatlarda sefer saatlerine ve güzergahlarına uyamamıştır. 

Şikayet konusu 8/L hattı da Özel Halk Otobüsçüleri Odası’na kayıtlı şahıslarca işletilmektedir. 4449916 nolu Burulaş Ulaşım Hattı tüm hafta saat 7:30-23 arasında hizmet veriyor. Belirli saatlerde çağrı yoğunluğuna bağlı olarak, arayanlar kısa süreli de olsa zaman zaman bekliyor. 

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld. Basın 
Halkla İlşk. Şb. Md. 




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.