Hava Durumu

Tarihi Kozahan’da üzücü bir manzara!..

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2015 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2015 07:19
“Tarihi hanlar, hamamlar, surlar onarılıyor. Elbet Bursamız’a bu yakışır.. Takdir ediyorum. 
Ama tarihi Bursa’nın dünyaca ünlü İpek Yolu ü-zerindeki önemli bir nokta olan Kozahan’da gördüğüm bir manzara beni hayrete düşürdü.
Fotoğrafını da çekip gazetenizdeki köşenize gönderiyor ve sayın yetkililerin dikkatlerine sunuyorum.
Fotoğraf, her gün yüzlerce yerli-yabancı turistin uğradığı, çayını kahvesini içtiği, sohbet ettiği ve adeta tarihi soluduğu İç Kozahan (Küçük Kozahan).

Burada bulunan tertemiz, mermer şadırvanlı havuz tarihi mekana apayrı bir ambians kazandırıyordu. Yakın zamana kadar suyu akıyor ve şadırvandan süzülen şırıl şırıl suyun sesi insanları dinlendiriyordu.
Hafta içinde Kapalıçarşı’ya gittim. Yorgunluk atmak için buraya uğrayıp bir kahve içmek istedim ama bu manzara ile karşılaştım..
Havuz ve mermer şadırvan resmen kurumuş. Çok üzücü. Orada çay bahçesinde çalışanlara sordum.
Havuzun devridaim cihazı yokmuş. Böyle olunca şadırvandan akan sular boşa akıp gidiyor, heba oluyormuş.
Evet, israf önlenmeli..
Ama tarihi mekana farklı bir anlam kazandıran bu havuz ve şadırvana da suların boşa akıp gitmemesi için bir devridaim cihazı konması gerek.
Tarihi yapıları ihya eden, onaran, avuç dolusu paralar sarfeden Büyükşehir Belediyesi kentin gözde mekanına sular heba olmasın ve aynı sular sistem içinde dönsün dolaşsın diye bir devridaim cihazı takamıyor mu?.
Ana caddelerimiz ve eski Belediye binası önündeki pek çok havuza bu cihazlar takılırken minicik, sevimli, tertemiz mermerle oluşmuş ve üstelik Bursa için çok değerli bir tarihi miras olan Kozahan’daki havuza devridaim cihazı için para bulunamıyor mu?. Doğrusu gerçekten çok üzüldüm..
Öncelikle Bursa’nın tarihi eserlerine değer veren Büyükşehir Bld. Bşk. Sn. Recep Altepe olmak üzere BUSKİ ve bu gibi konuları önemseyen tüm yetkililere sorunun çözümü için ricada bulunuyorum. 
Onlara ‘tarihi bir miras ve üstelik su şehri diye anımsanan kentimizde böylesi küçük, ufak tefek eksiklikler umarım sizleri de rahatsız edebilir ve üzebilir’ diyorum.
Saygılarımla efendim.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir öğretmen

***

TEŞEKKÜR PANOSU

TOZLARDAN KURTULDUK


“İnegöl Belediyemiz’in yeni yaptırdığı mezbahaya ulaşım yolu çok bozuk, çukurlar içindeydi ve buradan gelen geçen araçlar da aşırı şekilde toz bulutları kaldırıyordu.
Buralardan geçerken tamamen toz bulutları içinde kalıyor, toz soluyor aynı zamanda tarım alanlarındaki ürünlerimiz de berbat oluyordu.
Belediyemiz durumu göz önüne alarak yol  üzerinde gerekli düzenlemeleri yaptı ve asfaltlama çalışmalarına geçti.
Belediyemize bizleri bu dertten kurtardığı için çok teşekkür ederiz.”
Çevre sakinleri

*** 

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR


SU FATURASI:“22/4/2015 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde yayınlanan ‘Erdal Abi’ adlı köşenizde yer verdiğiniz ‘Buski’nin dikkatine’ başlıklı ve okurunuz Mesut Deliorman’ın yakınması ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
İlgili Kurumumuz’da su sa-yacı okuma ve buna bağlı su bedeli tahakkuk işlemleri aylık olarak yapılmaktadır. 
Kayıtlarımızda yapılan incelemede; Maksem Caddesi’nde ikamet eden şahıslara ait aboneliklerde, geç okuma ve kademeli ücretlendirme nedeniyle zamlı tarife uygulamasına rastlanmamıştır. 
Su sayaçları, aylık dönemsel bazda okunmakta olup ilgi yakınmaya konu olan su abone numarası belirtilmediğinden, ayrıntıya girilememiştir. 
Okurunuzun abone numarası ya da numaralarını bildirmesi halinde ayrıntılı araştırma yapılabilecektir.”
***
OSMANGAZİ’YE AİT:“4/5/2015 tarihli kö-şenizde yer verdiğiniz, Tophane semti, Ortapazar Caddesi’ndeki yaya kaldırımlarda tehlike yarattığı belirtilen ve  
‘Düşüren, kol kıran mantarlar’ başlıklı okurunuz Faruk Taşdemir’in şikayet yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Söz konusu adresteki yol yapım, bakım, onarım ve kontrol işleri, Osmangazi İlçe Belediye Başkanlığı’nın uhdesinde bulunmaktadır. 
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld. Basın  Halkla İlşk. Şb. Md. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.