Hava Durumu

Tam belediyenin karşısında!.

Yazının Giriş Tarihi: 25.05.2012 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.05.2012 08:57
 "Atatürk Cad.'nde esnafım. Bu fotoğrafı tarihi belediye binası ile Tayyare Kültür Merkezi'nin çok yakınında ve belediye binasının tam karşısındaki sokakta çektim. Aydınlatma lambalarından biri uzun zamandır aynen bu şekilde, oradan geçen birisinin kafasına adeta düşmeyi bekliyor.

Doğrusu merak ediyorum; üç tarafı resmi kurumlarla çevrili bir yerde kimse bunu görmüyor mu?. Bu aydınlatma lambasının önünden her gün yemeğe giderken gelip geçen belediye personeli ve zabıta memurları nasıl görmez? İlla birisi ha devrildi ha devrilecek aydınlatma direğiyle yaralandıktan sonra mı gerekli onarım yapılacak?. UEDAŞ ya da belediye, artık hangi kurum ise bu tehlikeli duruma derhal el atmalıdır. Saygılarımla.."
F.D

Alo, burası Yıldırım

"Gazetenizdeki köşenizde 'Burası Çocuk oyun parkı' başlıklı okur yazısı yayınlandı. Okurunuz Teferrüç Mah. Şenesen Sk.'taki alanın çocuk oyun alanı olarak düzenlenmesini istiyor.
Sosyal donatı alanları, çocuk oyun alanı vb. düzenlemeler, imar planında ilgili mahallelerin yerleşim düzeni ve alanın mülkiyet vasfına göre planlanan projelerdir. Yıldırım Bld. olarak bu konuda mülkiyeti belediyemize ait alanların bu amaçla kullanıma sunulması için çok proje tamamladık, bu çalışmalarımız da sürüyor. Ancak talep edilen bazı alanların özel mülkiyette olması burada sosyal donatı, çocuk oyun alanı vb. projeleri gerçekleştirmemizi engelliyor.
İnceleme sonucu söz konusu adresteki alanın tamamında terklerin tamamlanmadığı saptanmış, çalışma yapmanın mümkün olmadığı görülmüştür.
Size ve okurlarınıza teşekkürler."
Özgen KESKİN
Yıldırım Bld. Bşk.


BOİ durakları fırın gibi!..

BOİ'nin yeni otobüs durakları sanki fırın gibi. Güneşli havalarda durakta beklerken yolcular resmen pişiyor. Çünkü durak çatıları beyaz şeffaf malzeme ile kaplı. Bu durakları yapan firmaya çatıların güneş ışınlarını geçirmeyecek malzeme ile yapması neden önerilmedi. Bu düşüncesizlikten başka bir şey değil.
Kapalı duraklar insanları yağıştan koruduğu gibi aşırı sıcaklarda güneşten de korumalı.
Ayrıca Hürriyet Cad.'nde Tarım Lisesi durağındaki sefer listesi tabelasının üzerindeki cam da içindeki yazılar okunmayacak deredece pislik içinde. Bu kir ve pislik temizlense bile içinde de ya gerekli liste yok, ya da silinmiş gitmiş.
BOİ yöneticilerini duyarlılığa davet ederim."
Adının açıklanmasını istemeyen bir öğrt.


Alo, burası Büyükşehir

ADALAR: "17/4/2012'de köşenizde yayınlanan 'Riskli durum' başlıklı okur uyarısına yanıt: Trafik adaları kavşakta sürücülere şerit disiplini sağlayarak uygun şeride geçmeleri ve trafik düzeni için yapılmaktadır. Trafik adaları üzerinde sürücüleri sağa veya sola yönlendirmek amacıyla gerekli trafik uyarı levhaları vardır. Stat kavşağında yaya geçişleri sinyalize kavşak alanındaki yaya geçitlerinden yapılmaktadır. Kavşaktaki yaya geçidinden 20 m. uzaktaki Stad girişindeki trafik adası üzerindeki levhalar araç ve yaya trafiği için tehlike oluşturmamaktadır."

CUMHURİYET CAD: "26/4/2012'de yayınlanan 'Sabit zabıta noktası gerek' başlıklı okur talebine yanıt:
Ekiplerimizce sorumluluk alanlarında sürekli kontrol yapılmakta saptanan olumsuzluklar ikazlarla giderilmeye çalışılmakta, ikazlara uymayanlar için yasal işlem yapılmaktadır. Cumhuriyet Cad.'nde hafta içi 8-17:30 arasında sabit olarak 4 Zabıta memuru görev yapmakta, ayrıca mobil ve nöbetçi ekipler de katkı sağlamaktadır. Yakınılan caddede 1-26 Nisan 2012 arası 2 gürültü çıkaran kişi engellenmiş, 2 seyyara işlem yapılmış, 27 seyyar satıcının malları müsadere edilmiştir."

SİNYALİZE: "4/5/2012'de 'Sinyalize uyarısı' başlıklı okur uyarısına yanıt:
Yalova Yolu, A.O.Sönmez Meslek Lisesi önündeki sinyalizasyon sistemi sadece yaya talebi olması halinde dedektörlü çalışacak biçimde ayarlanmış olduğundan ve yaya olmayınca sadece anayol trafiğine yeşil yanacak şekilde programlandığından sinyalizasyon sistemini hafta sonlarında flaş (ikaz) konumuna alınması önerisi uygun görülmemektedir."
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlişkiler Şb. Md.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.