Hava Durumu

Tahtalı Camii’nde sıcak suyla abdest alınıyor!..

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2015 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 07:34
"A rtan rekabet ve maliyet baskısı nedeniyle şirket kültürlerinde güzel uygulamalar ödüllendiriliyor ve bu uygulama şirket genelinde farklı birimlerde yaygınlaştırılıyor. 
Sanayi kesiminde çalıştığım için çevremdeki güzel veye çirkin örneklere duyarsız kalamıyorum. 
Geçenlerde Çalı'dan Ataevler'e doğru ilerlerken Nilüfer'deki Tahtalı Mahallesi'ne uğradım ve oradaki çok güzel ve tertemiz camisini de ziyaret ettim. 
Abdest alınan yerde sıcak su sağlayan elektrikli ısıtıcı konmuş. Ayrıca sıvı sabun da vardı. Fotoğrafını çektim, köşenize gönderiyorum. 



Cami örnek alınması gereken uygulamayı yansıtıyor. 
Keşke özellikle refah seviyesi yüksek Nilüfer'de her camide bu uygulama yaygınlaştırılsa. Kışın sıcak su sağlayan birkaç çeşme ile bağlantısı olan elektrikli ısıtıcı (güneş panelleri ile de desteklenebilir) ve abdest alınan kısımda olması gerek sıvı sabunluklar artık standart olarak her camide bulunmalı. 
Cami tuvaletleri de temiz olmakla birlikte bazı musluklar bozuk olduğu için istenmeyen bazı su kaçakları vardı. Bu da zaten umumi yerlerde sıkça yaşanan bir problem. 
Özetle; belediye nasıl hijyenik gıda işletmelerine 'Beyaz Zambak' ödülü veriyor, Nilüfer’de de hijyenik cami tuvaletleri ve abdestlikleri için 'Beyaz Nilüfer' uygulaması Bursa İl veya Nilüfer İlçe Müftülüğü ile başlamalı. Bu modern uygulama Nilüfer Bld.'ne çok yakışır. Periyodik kontroller ve verilecek teknik destekle, sorunlu musluklar su kaçırmayanlarla değiştirilirken su israfı da önlenir ve çok daha temiz ve örnek tuvaletler oluşturulabilir. 
Dikkate sunarım."  - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Benim güzel mahallem!..

"Soğanlı Semti'nde, İzmir yolundan Gaziakdemir Mahallesi'ne girdiğinizde sizi adeta bir oto sanayi bölgesi karşılar. Test sürüşü yapan otolar, caddede oto yedek parçaları, yağlar, sobalarda yakılan ve kokan lastikler, balkondaki çamaşırınız varsa mis gibi (!) bu kokuyla dolar ve renklenir.
Biraz aşağı inerseniz Osmangazi'nin yeni çöplüğü karşılar sizi. (Tabakhaneler Çöplüğü (!) desek yanlış olmaz). Dericilerin terk ettiği şimdi kaçak hurdacıların mekanı olan eski Tabakhaneler'den söz ediyorum..
Akşam hava kararınca hurdacıların topladığı elektrik kabloları yakılır, böylece mahallemiz lastik dumanı ve kokusundan mahrum (!) kalmaz!. 
İşe yaramaz parçalar sağa sola atılarak peyzaj çalışması (!) yapanlar var; sağ olsunlar. Bu bölgeyi geçip biraz daha gittiğinizde sizi Soğanlı ovası karşılar. Bursa'nın adeta bir açık hava meyhanesi!.
Böyle başıboş mahalleyi başka nerede bulabilirsiniz?. 
Oto tamircisi iseniz, sanayi bölgesine gidip yüksek kiralar ödemeyin. Gaziakdemir adeta bir oto sanayi durumunda. Ucuza bir evin altını kapatın, hurdacıysanız mekanınız mı yok, gelin Tabakhaneler bedava, topla-yak-dağıt git, kimse rahatsız etmez. Osmangazi Bld. Bşk.'mız sayın Mustafa Dündar, bizim buralara gelip bir gezer misiniz?. Bekleriz efendim."
Aziz TURGUT

Uçan çatı ve pide meselesi

"İki ay kadar önce şiddetli lodos fırtınasında birçok kapalı otobüs durağının üst panelleri uçtu. 
Fotodaki BOİ durağı Yıldırım Bld.'nden aşağıya inişte, Akıncıtürk İhsan Dikmen İlköğretim Okulu önünde. Durak üstündeki dört panelden bir tanesi duruyor, diğer üç tanesi uçmuş gitmiş.



Geçenlerde yağmurda ıslanmamak için üç kişi altına sığamadık. Tekrar yağmurlar başlamadan yetkililerin dikkatine sunarım. Peşin teşekkürler.

Bir konuya daha lütfen dikkat:

Geçen hafta Osmangazi Doburca Sosyal Tesisleri'ne arkadaşlarla öğle yemeğine gittik. Hoş, güzel, otantik bir havası var. Yerimize oturup epey bekledik, neden sonra servis yapan arkadaş pide ve içecek siparişi aldı. Yine epey bekledik, neyse servis geldi, lezzeti yerinde, çok güzeldi pideler. Ellerine sağlık. 
Ama içecekler gelmedi. Başladık pideleri atıştırmaya, pideler yarıya geldi, hala içecekler gelmedi. 
Neden sonra uyarınca, getireceklerini söyleyip gittiler. Az sonra da içecekleri iptal ettik. Çünkü pideler ve bizim zamanımız bitmek üzereydi. Tesis çalışanları mı az, yoksa aralarında bir iletişim kopukluğu mu var anlamadık?. Her şey güzel ama serviste olumsuzluk var. Bu güzel ortamda daha özenli çalışılması gerekir." 
Deniz YILDIZ

Bıktıran mesajlar

"Bugün 21.3.2015. Bir derneğin başkanıyım. Cep telefonumdan inanın nefret ettim. Öğleden beri siyasi partilerin vekil aday adaylarından devamlı mesajlar geldi. Rahatsızlıkla uğraşırken inanın bıktım usandım. Şu anda gece ama mesajlar devam ediyor. Cep numaramı nasıl buluyorlar, hayret?. Bugüne dek seçilen vekillerimize sonradan ulaşmak imkansız olurken her gün mesajlarını almak şaşırtıcı. Dileğim; seçilecek tüm vekillerimizin derneklere destek vermeleri."
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir okur

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.