Hava Durumu

T-2 tramvay hattı çok yavaş ilerliyor

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2017 04:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 04:47

"Erdal Abi, büyük umutlarla ve hızla başlayan İstanbul yolu üzerindeki T-2 tramvay hattı inşaatı bazı noktalarda yoğun olarak çalışılmasına rağmen genel anlamda çok yavaş ilerliyor diye gözlemliyorum.
Cadde yer yer ve aniden daraldığı için sürekli kazalar oluyor, araçlar beton bariyerlere saplanıyor.
Köşenizden sık sık bu konuda okuyucu uyarıları yayınlanıyor ve tramvay hattı duvarları etrafındaki boşluklar asfaltlanarak, bariyerler ve kukalar kaldırılarak caddenin normal haline getirilmesi isteniyor.

Ama süreç çok yavaş ilerliyor. Bazı yerler asfaltlanmış ama özellikle bas-geç yaya geçidi ışıkların olduğu yerler kendi haline terk edilmiş.
Neden cadde bir an önce normal hale getirilmiyor? Neden onca kaza ve trafik sıkışıklığı oluyor, soruna müdahele edilmiyor?..
Yetkililerin artık bu sorunu çözümlemesini rica ederiz.." Hergün bu yolu kullanan bir okur

Hakan Sokak'a neden ilgi yok?

"Nilüfer ilçemizdeki Beşevler bölgesinde bulunan Konak Mahallesi'nde oturuyoruz.
Hemen yakınımızda bulunan Hakan Sokak, Türk Telekom Hizmet Binası önündeki derin çukur aylardır bu şekilde. Çok yoğun trafik akışına sahep olan cadde üzerinde birkaç noktada daha çökmeler var. İşte bu çökmüş yerler her gün biraz daha derinleşip duruyor.
Bunlar neden elden geçirilmiyor, onarılmıyor, bir türlü anlayamıyoruz.
Konu hakkında yardımlarınızı rica ederiz.."
Hakan Sokak sakinleri

Kırçiçeği Parkı gül bahçesi oldu

Bir süre yakınları tarafından Bursa'da misafir edilen emekli inşaat mühendisi Zekai Akyol Bey'den sevindirici bir ileti aldım.
Sn. Akyol, Bursa'dan ayrıldıktan sonra arkadaşlarından Kırçiçeği Parkı'nın son durumunu gösteren fotoğraflar aldığını ve zaten çok güzel olan parka dikilen güllerle parkın çok daha güzelleştiğini söylüyor.
Nilüfer Bld. yetkililerinin bu kadar süratle talebe yanıt vermelerinin bir dünya rekoru olduğunu, kulağına Nilüfer Bld. Bşk. Mustafa Bozbey'in halkın taleplerine olan sıcak ilgisi nedeniyle çok sevildiğine dair duyumlar geldiğini ve bunu bizzat yaşayarak ne kadar doğru olduğunu, Nilüferlilerin böyle bir başkana ve yeşile gönül veren bir belediyeye sahip olmakla ne kadar şanslı olduklarını iletiyor.
Zekai Bey'in görüşlerine katılmamak mümkün değil. Çünkü köşeme sık sık Nilüfer Bld.'nin talepleri karşılamaktaki duyarlılığıyla ilgili teşekkür iletileri de alıyorum.
Darısı Büyükşehir Bld.'ne diyorum. Umarım buradan Büyükşehir Bld.'sinin de duyarlılığı ve halkı ile bütünleşmedeki başarısı hakkında sık sık övgüler yayınlayabilirim.

Bir yıl geçti ama hâlâ ağaç dikecekler

"Gazcılar semtinde bulunan Gazcılar Bedir Camii önündeki kesilen, çürüyen ağaçların yerlerine yenilerinin dikimi için 2016 yılında mart ayı içinde bir dilekçe vermiştik.
Amacımız yeni dikilecek ağaçlarla bölgedeki cadde ve sokakların yeşil Bursamıza yakışır bir hal alması içindi.
Park Bahçeler Şube Müdürlüğü'nden daha sonra dilekçemizde yansıtığımız isteğimizin ağaç dikim mevsiminde ele alınıp gerçekleştirileceği müjdesi verilmişti.. Çok sevinmiştik.
Ama gelin görün; ilgililer kulaklarının üstüne yatıp cadde ve sokaklarımıza bir tek ağaç bile dikmediler. Unuttular mı, vaz mı geçtiler? Gereksiz mi gördüler?
Sayın Büyükşehir Bld.Bşk. Recep Altepe'den ricamız, yeşili ve ağacçı seven bir başkançonrarak bölgemizdeki cadde ve sokaklarda harap olmuş ağaçların yenilenmesi ve yeşile adeta hasret kalan çevre sakinlerimizin huzura kavuşturulmasıdır.
Saygılarımızı sunuyor, konuya eğilmenizi rica ediyoruz.."
Gazcılar Caddesi esnafı

Ihlamur ağaçları Sibel Hanım'dan

Değerli okurlarım,
Bugünlerde köşemizde de sık sık yer verdiğimiz gibi Nilüfer'deki Cephanelik Ormanı'na orduevi inşaatıyla ilgili olarak itirazlar devam ederken, çevre sakinlerinden Cephanelik ormanına komşu olan Cephanelik Sokak üzerine Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler eski Müdüresi Ziraat Mühendisi Sn.Sibel Özer hanım tarafından diktirilen ıhlamurların ağaçlarının büyümekte olduğu, yemyeşil gölgeler vererek tomurcuklandığı ve yakında çiçekler açıp mis gibi kokacaklarına dair çevre sakinlerinden iletiler aldım.
Kadir kıymet bilen okuyucularıma teşekkür ediyor, bu sevinçlerini Sibel Hanım başta olmak üzere Nilüfer Belediyesi'nin halkı ile barışık ve yeşile değer veren çalışan ve yetkililerine iletmek istiyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.