Hava Durumu

T-2 hattında güvenlik önlemleri çok yetersiz

Yazının Giriş Tarihi: 07.07.2017 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2017 07:06

"Geçen perşembe gecesi İstanbul yolu T-2 tramvay hattı inşaatı kanalına bir aracın açılan çukura düşerek kaza yapması sonucu iki kişi yaşamını yitirdi...
Kaza sonucu bir aileden anne ve baba hayatını kaybetti, çocukları ise yaralı. Öksuz ve yetim!.. Bu nasıl bir dram?..
Bu inşaat başladığından bu yana o güzergah üzerinde oluşan ilk kaza değil bu.

Gazetenizdeki köşenizde de birkaç vatandaşımızın bu konu ile ilgili uyarılarını hatırlıyorum.
Yapılan çalışma güzergahında yeterli güvenlik önlemleri, yol işaret ve çizgileri kesinlikle yetersiz. Yol çizgileri birbirine girmiş. Ana caddede aniden daralan yerler var. Üç şerit bir anda iki şeride düşüyor.
Uzun bir süredir devam eden bu yol çalışmasında güvenlik uyarı ve işaretleme işlemlerini sağlayacak kurum ve yetkililer işlerini tam olarak yapmamış bir durum mevcut.
Mevcut yolda halen can güvenliği yine yok. Adeta başıboş bırakılmış bir trafik mevcut. Bu güzergahta her seviyede kim sorumluysa işlerini yeterli şekilde ve son derece dikkatle yapmalılar. Artık can ve mal kaybı yaşanmasın. Konuyu gündeme getirip takipçisi olalım. İyi çalışmalar diliyorum.
Saygıyla."

Hürol BOZKURT - Burboya Bursa Boya Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş.

*Lütfen daha ciddi önlemler alınsın

Değerli okurlarım,
Dün sabah erken saatlerde gazetemizin internet sayfasında okuduğum bir kaza haberine çok üzüldüm.. (www.bursahakimiyet.com.tr/haber)
Çünkü iki evladımız İstanbul Yolu (Yeni Yalova Yolu) üzerindeki bir kaza sonucu anne ve babalarının vefatı ile maalesef yetim kalmış.
Okurlarım hemen her konuda Bursamız için adeta çırpınıyor. Büyük bir sorumluluk bilinci ile olası kazaları ve riskleri köşemizden yetkililere duyurmak istiyor, duyuruyoruz.
Yeni Yalova Yolu üzerinde T-2 Tramvay hattı inşaatındaki beton bariyerler için nice uyarıları köşemizde çeşitli tarihlerde yayınlamıştık.
Aradan neredeyse aylar geçti ama hâlâ o yolda beton bariyerler ve riskler mevcut.
Bu iki evladımıza bu durumu nasıl açıklayacağız, o yolda meydana gelen çok sayıda kazanın acısını nasıl hafifleteceğiz?.
Yetkililere inşaat çalışmalarında daha ciddi önlemler almalarını ve çevreyi ışıklandırmalarını, beton bariyerler yerine çelik bariyerler ile güvenlik sağlamalarını rica ediyorum.
O anayoldan geçişte korkulan ve aniden daralan Yeni Yalova Yolu'nun bir an önce güvenli hale getirilmesi gerek. Lütfen, lütfen artık..

E.Ö.

*UEDAŞ'ın dikkatine

"Nilüfer ilçesi, 29 Ekim Mahallesi, Uğur Mumcu Bulvarı Caddesi üzerinde bulunan bazı sokak aydınlatma lambaları uzun zamandır yanmıyor.
Örneğin; aydınlatma direklerinde iki armatür var ama biri yanarken diğer armatür yanmıyor. Cadde aydınlatmaları acilen kontrol edilmeli ve sorunlu direklerdeki elektrik donanımları onarılmalı. Peşin teşekkürlerimizle."

Adının açıklanmasını istemeyen okur

*Eski ve yeni BOİ durakları

"Yıldırım ilçemizde bulunan BOİ duraklarının yarıya yakını yenilendi çok şahane, çok güzel oldu.
Yeni otobüs durakları Antalya'daki gibi klimalı, buz (!) gibi, kışın da sıcak (!) olacakmış diyeceğim ama diyemiyorum!.
Duraklarda su sebili var, buz gibi su içiliyor (!) da diyemiyorum.

Otobüs duraklarının hepsinde araç geçiş saatlerini gösteren elektronik ekranlar var (!) diyeceğim ama diyemiyorum.
Bütün duraklarda elektronik kartlara kontör yükleme makinesi var(!) diyeceğim ama diyemiyorum.
Yani; eski duraklar yerlerinden kaldırılıp sökülürken camları kırılan duraklarla yeni montajlanan duraklar arasında fark yok?.. Varsa nedir?.
Orta camda Bursa Büyükşehir Belediyesi logosu var sadece. Bir de yağmur oluğu yapmışlar hepsi bu.. Eski duraklarda koyu yeşil profilden iskelet vardı. Yenisi gümüş rengi.
Bu arada yenilenen durakların oturma yerleri daha kısa ve dar. Oturduktan iki santim sonra arkada cam başlıyor ve bu yüzden tehlikeli.. Kırılabilir. Oturma bankları sadece iki çelik profille sabitlenmiş.
Neyse, bencil davranmayayım ve o yeni durakların yapımı sayesinde birçok kişi evine ekmek götürecek Bursa ekonomisi hız kazanacak elbet.."

H.B

*Paşabahçe nerede?..

"Şehrimizin en merkezi yerinde olan Zafer Plaza'da eskiden en alt katta Paşabahçe mağazası bulunuyordu.
Daha sonra buradaki işyeri kapandı.
Şehrin en merkezi yerindeki bu mağazaya sık sık dostlarımıza hediye almak için rahatça uğrayıp alışveriş yapabiliyorduk.
Paşabahçe mağazaları üst düzey yöneticilerine şehrin merkezi yerinde ve vatandaşların kolayca ulaşabilecekleri yeni bir satış mağazası açmalarını rica ediyoruz.
Umarım bu isteğim dikkate alınır."

Özgül DİNÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.