Hava Durumu

Suriyeli mülteciler perişan

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2016 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2016 04:55
“Ülkelerinden kaçıp Türkiye’ye sığınan ve Bursa’ya da gelen Suriyeli mülteciler yaşadığımız anormal ve son derece olumsuz hava koşulları içindeki yaşamlarını perişanlık içinde sürdürmeye çalışıyorlar.
Osmangazi ilçesi, Yunuseli bölgesi Neşet Ertaş Caddesi ile Bursa çevre yolu civarında hafta içinde rastladığım Suriyeli ailelere sayın ilgili makam sahiplerinin gerekli ilgiyi göstermeleri gerekiyor.



Bez parçalarıyla yaptıkları basit birer sığınakta, çamur deryası ve çok soğuk hava koşulları içinde yaşamlarını sürdürmeye güçlükle çalışan aileler küçücük çocuklarıyla yağmur, kar ve dondurucu soğuk altında daha ne kadar bu güç yaşamlarını sürdürmeye çalışacaklar?.



Resmen yüreklerimizi sızlatan ve ağır hava koşullarının yarattığı olumsuz ortamda yaşayan Suriyeli ailelere ait çektiğim bu fotoğraflardan biri Yunuseli bölgesindeki Neşet Ertaş Caddesi, diğeri de Bursa Çevre Yolu civarında..
Gerekli olan ilginin acilen sayın ilgililerce gösterileceğini umuyorum... 
Saygılarımla..”
Yılmaz ERSANLIOĞLU

Musluklardan çamur akıyor

“Panayır Mahallesi, Pırıltı Sokak’ta oturuyoruz. 
“Çeşme musluklarımızdan akan su berbat ötesi şekilde. Yaklaşık bir haftadır musluklarımızdan adeta çamur akıyor. Çay bile demleyemiyorum. Çayların rengi öyle bulanık oluyor ki anlatılamaz.. Demlenen çaylarımızı dökmek zorunda kalıyoruz. 
Geçtiğimiz akşam misafirlerimiz vardı. Maalesef yine çayı çeşme musluğundan gelen suyla demlemiştik. Ama sanki bildiğiniz çamur koydum bardaklara. Çok utandım ve tekrar damacanadan su alıp bir daha demledim.. 



Sevgili Erdal Abi, BUSKİ’nin  ‘Bursa’da bu çeşmeden içilir’ şeklinde bir sloganı var.. Fakat bunu gerçekleştiremiyoruz.. İnanın büyük bir mağduriyet içindeyiz..  Neden çeşmemizden akan sularımızı kullanamıyoruz?. Neden musluklarımızdan adeta çamur akıyor?.
Bir de İstanbul Yolu (yeni Yalova Yolu) ‘yeni cazibe merkezi’ olacak deniyor. Su bile içemediğimiz yerin ne cazibesinden bahsediyoruz?..”
Adının açıklanmasını istemeyen bir hanım okur

Ertuğrul’da pisi pisiler için barınak

“Nilüfer ilçemizdeki Ertuğrul Mahallesi’nde oturan duyarlı vatandaşlardan bazıları anormal şekilde soğukların yaşandığı bugünlerde açıkta kalan, sığınacak bir yer arayan ve aç kalan kedilere kartonlar ve naylon ve parçalarıyla fotoğarafta gördüğünüz şekilde barınaklar yapmışlar. 
Bazı barınakların içine de polar battaniyeler bile koymuşlar. Barınakların önüne yiyecekler de bırakıyorlarmış her gün..



Böylesine duyarlı semt sakinlerinin tamamen kendi imkanlarıyla yaptıkları ve semtimizin pek çok köşesine yerleştirdikleri barınaklar şu an rahatça görülebiliyor.. 
Bu davranıştan çok etkilendim ve çektiğim bazı fotoğrafları köşenize de gönderip paylaşarak tüm hayvanseverlere örnek olmasını dilerim.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Alo, burası Nilüfer...

* “9.12.2016 köşenizde yayınlanan ‘Nilüfer yollarında çukur ve tümsek kalmasın’ başlıklı okur yakınması üzerine Ulaşım Hizmetleri Md.’müz gereken incelemeyi yapmıştır.  Bu bölgede Eğitimciler Cad.’ni Konak Cad.’ne bağlayan Somuncubaba Sokak’ta yol 7 m. genişliğindedir. Sokağın girişinde otopark alanı vardır.. Bölgenin genişletilmesi mevcut imar planlarına göre mümkün değildir.”
* “15.12.2016’ köşenizdeki ‘Belediyenin asfaltı mı bitti?’ başlıklı şikayet üzerine açıklama: 
Altınşehir BursaRay İstasyonu dibindeki yoldaki kazı UEDAŞ’a ait alt yapı çalışmasıdır. Bölgenin bakım onarımı için UEDAŞ uyarılmıştır. Konunun takipçisi olacağız.”
* “Ayrıca köşenizde yayınlanan ‘Beşevler’de düşüren kaldırımlar’ başlıklı yazı üzerine konu Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundadır ve ilgili kuruma bildirilmiştir.”
* ‘Sevgi yolunda gibi yürüyebilmeliyiz’ başlıklı şikayetle ilgili olarak, Nilüfer Bursaray İstasyonu karşısındaki bölgede inşaat çalışması devam etmektedir. İnşaat denetimleri belediyemizin ilgili müdürlükleri tarafından yapılmış olup, söz konusu bölgede çalışmalar tamamlanmadan asfalt çalışması yapılması mümkün değildir. İnşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla bölgede gereken düzenlemeler kurumumuzca yapılacaktır.” 
Nilüfer Bld. Basın Bürosu   

Acil bakım ve onarım

“Demirtaş bucağı yolu üzerindeki eski kent çöplüğü önünden Yeşil Şehir’e giden ve 24 saat ağır bir trafiğin gözlendiği ana cadde çok bakımsız. Yeni Hayvan Pazarı önündeki kesim ise çok derin çukurlarla dolu.
Ayrıca yoldaki trafik şeritleri de belirsiz. Her an bu yolda bir trafik kazası riski içindeyiz.
Bu işlek yolun acilen bakıma ve onarıma ihtiyacı var. Sayın ilgililerin dikkatlerine sunarım.”
Ender ÇETİN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.