Hava Durumu

Suçlu olan trafik ışıkları

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2016 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 07:43
“Gazetenizdeki köşenizde yansıtmak istediğim şikayet Bursa-İzmir Karayolu üzerinde ve Uluabat Köyü çıkışında yer alan süt fabrikası önündeki trafik lambasının yol açtığı trafik sıkışıklığı ile ilgili. 
Yıllardır İzmir yönüne yaptığım seyahatlerde karşılaştığım bu sorun bir türlü çözülmeyince köşenize yazmak gereğini duydum. 
Geçen hafta sonu arabam ile Erdek’ten Bursa yönüne doğru gelirken Mustafakemalpaşa ayrımında trafiğin neredeyse durma noktasına geldiğini gördüm.     
Yanımdakiler bu tıkanıklığı bir trafik kazasına bağlarken ben fabrika önündeki trafik lambasından kaynaklandığını iddia ettim. Yaklaşık bir saat sonra benim haklılığım ortaya çıktı ve suçlu trafik lambası idi. 



Sadece iki kilometrelik yolu bir saatte geçebilmiştik.. Nitekim ışıktan sonra yol açıldı ve trafik rahatça akmaya başladı. 
Kavşak olmayan bir yere sırf bir fabrikanın süt kamyonları çıksın diye konulan bu trafik ışığı sadece yolcuların zaman kaybına yol açmakla kalmıyor aynı zamanda dövizle satın alınan milyonlarca liralık yakıtın da boşa harcanmasına neden oluyor. 
Bazen de seyahatini normal koşullara göre ayarlayan ve İstanbul’a gidecek araç sürücüleri sırf ışıkların yol açtığı tıkanıklık nedeniyle feribotu kaçırıyor. Hele bayramlarda bu ışıktan kaynaklanan trafik sıkışıklığının çekilmez hale geldiğini olayı yaşayan insanlardan duymuştum. 
Bu süt fabrikası çıkışa ışık yerine bir alt ya da üst geçit yapamaz mı? 
Bu soruna kalıcı bir çözüm bulunmasını ilgililerden önemle rica ediyorum. 
Saygılarımla..” 
Prof. Dr. Hazım GÖKÇEN

Dört Mevsim Parkı’na dikkat!


 “Nilüfer’deki Dört Mevsim (Yılmaz Akkılıç) Parkı’na sayın ilçe belediyemiz yöneticilerinin dikkatlerini çekiyorum.
Parkın ortasındaki havuzun kenarlarında bulunan mermerlerin büyük bir bölümü yerlerinden çıkmış, çok çirkin hale gelmiş.. Onarılmazsa diğer mermer parçaları da yerlerinden çıkabilir. 
Bu arada parkın önündeki ahşap isim tabelası da okunmayacak durumda. Yılmaz Akkılıç Parkı yazısının yenilenmesi gerek. Ahşap zemin ise çirkin yazılarla dolu.”
Seda KALKAN

Geceleri uyutmayan bir arıtma tesisi


“Şehirlerarası Otobüs Terminali arkasında bulunan arıtma tesisinden sadece pazar günleri hariç her gün 24 saat devamlı yükselen anormal ve çok yüksek sesler biz çevre köy sakinlerini uyutmuyor.
Hatta bir komşumuzun küçük torunu da geçenlerde bu yüksek ve anormal sesten ürküp ağlayarak uyanmış ve sabaha kadar da uyuyamamış..
BUSKİ’nin bu iş bir el atmasını acilen ve önemle rica ediyoruz.”
Çevre köy sakinleri

Kısa bir tatil..


Değerli okurlarım;
Kısa bir tatil dönemi nedeniyle köşemize bir süre ara veriyorum.
Bu süreçte yaşadığınız olumsuzlukları yine yazıp gönderebilirsiniz. 
Tatil dönüşü sırasıyla bunları tekrar yetkililere yansıtacağım.
 Kurban Bayramınızı ve Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünü bugünden kutluyor, sağlık, sıhhat, mutluluk ve barış dolu günlerde daha nice bayramlara ulaşmanızı diliyorum. Şimdilik hoşça kalın efendim.
ERDAL ÖZDÜR



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.