Hava Durumu

Sönmez Medya’nın eğitime büyük bir desteği daha!..

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2015 07:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2015 07:02
Baia Otel salonlarında dün anlamlı bir tören vardı. Bursa’ya eğitim ve sağlık alanlarında büyük katkılar yapan rahmetli Ali Osman Sönmez’den sonra Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve aile bireylerinin verdiği desteklere dün de Sönmez Medya Grubu katıldı.
Bursa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde ve Sönmez Medya koordinasyonunda başlatılan ‘Eğitime Yön Verenler Ödülleri’ için imzalanan protokole göre, eğitim alanında hertür katkıda bulunan, başarılı çalışmalar yapan, örnek projeler hazırlayan, insana topluma, öğrencilere gelecek vizyonu katacak kişi ve kuruluşlarin projeleri 16 dalda değerlendirilip 2015 öğretim yılı sonunda ödüllendirilecek.
Vali Münir Karaloğlu konuşmasında ‘marifet iltifata tabidir. Güzel işler takdir edilmeli. Takdir edirse o güzellikler örnek olur ve artar. Bu proje de eğitimde kaliteyi artıracak’ dedi.
Celal Sönmez de, ‘rahmetli babamız Ali Osman Sönmez Bursa’ya eğitim ve sağlık alanında büyük katkı verdi. Benim de naçizane katkılarım oldu. Oğullarıma da vasiyet ettim. Benden sonra da bu katkılar devam edecek. Kaliteli bir eğitimin yapamayacağı hiçbir şey yoktur, hayırlı olsun’ dedi.

***

HASTA YAYALARIN O RAMPADA VAY HALİNE

“Mudanya Devlet Hastanemiz, Mudanya karayolunun üst taraflarında kalıyor. 
Bu nedenle Bursa Organize Sanayi Bölgesi - Emek tarafından gelen minibüsler ve 1-M hattında çalıştırılan otobüs o yolun hastanenin çok uzağından geçiyor. 
Dönüşte de aynı şekilde Mudanya yolunun üzerinden Bursa yönüne gidiyor. 
Ancak Mudanya Devlet Hastanesi’ne toplu taşıma araçları ile gitmek isteyen hastalar ve hasta yakınları mecburen yolda inip o rampayı yaya olarak çıkmak zorunda kalıyorlar. 

Hastaneye şifa aramaya giden hasta vatandaşların rahasızlığı da bu yüzden o rampayı çıkarken resmen ikiye katlanıyor.
Yazın yakıcı güneş, kış aylarının da yağışlı ve soğuk günleri de dikkate alınmalı tabii. 
Bu yüzden yaşlı ve engelli vatandaşlar eğer denk gelirse o anda yoldan geçmekte olan araç şoförlerine el kaldırıp rica ediyorlar o rampayı aşabilmek için. 
Ben de bu konuda denk geldiğim bir olayı paylaşmak istiyorum. 
Geçit’te oturan ve o yolda tesadüfen karşılaştığım Sabır Kardoğan isimli bir arkadaş gönderdiğim fotoğafta da görüldüğü gibi yürüme engelliydi. 

O rampayı ancak benim yardımımla aşabildi. Helal hoş olsun.
Bu araçların güzergahına Mudanya Devlet Hastanesi eklenmesi çok yerinde bir uygulama olur. Sayın yetkililerin dikkatlerine sunarım.
Saygılarımla.
Yunus ERGUN

***

HEYELANLI YOLDA BÜYÜK TEHLİKE!.


“Yenişehir’den Orhangazi ilçesine giden yolun Bayırköy-Sölöz arası uzun zamandan bu yana oluşan heyelan nederiyle tek şerit olarak kullanılabiliyor.
Bu yol çok hareketli ve TIR gibi uzun ve ağır araçlar da buradan gelip geçiyor. Ama yol zaten epeyce dar olmasından dolayı şimdi daha çok tehlike arzediyor. 
Yolun heyelanlı ve çöken kısmına sadece basit bir şerit çekilmiş ve bir de fasılalı yanan sarı ışıklı lamba konulmuş. Başka hiçbir çalışma yapılmadı ve yapılmıyor.  Gerekli onarım ve iyileştirmelerin yapılması için söz konusu kesimde illa ki bir kaza meydana gelmesi ve insanların canının yanması mı bekleniyor? Onarım ve gerekli çalışma bu acı olaydan sonra mı yapılacak? 
Yoksa ‘burası zaten ara yol. Kimsenin haberi olmaz’ diye vurdumduymazlıktan mı geliniyor?
Bayırköy’den Sölöz’e inen yolun belirli bölümlerinde de meydana gelmiş bulunan heyelan yüzünden bu işlek yol perişan bir halde duruyor. 
Sayın yetkililer sesimizi duyar mı bilemem ama köşenizde yayınlanan uyarı yazımız üzerine bir çare bulunacağına ve kimsenin de canı yanmadan sorunun çözümleneceğini umut ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.”
Mehmet ATEŞ ve bölge sakinleri

***

NİLÜFER'DEN BİR YANIT


“4.3. 2015 köşenizde yayınlanan ‘Bu kadar çukur gelecek nesle miras kalır’ başlıklı okur şikayeti yazısı üzerine gereken inceleme yapılmıştır. 
Bahsi geçen Karafatma Kavşağı ve çevresi ile Beşevler Caddesi tamamen Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundadır. 
Daha önce de tarafımıza gelen şikayetler üzerine konuyu Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerine aktarmamıza rağmen henüz sonuç alınamamıştır.
Bilginize sunarız.” 
Nilüfer Bld. Basın Bürosu 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.