Hava Durumu

Soğukkuyu’dan çıkmak büyük bir problem!

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2016 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2016 07:25
 “Hürriyet/Soğukkuyu mıntıkasından İzmir yoluna çıkış kapatılmış ve onun yerine Soğukkuyu’nun arka sokaklarından Mudanya yoluna çok tehlike bir çıkış yolu verilmişti.
Burası gerçekten çok tehlikeli. Çünkü dimdik bir yokuş, çıkış yolunun kenarları da derin bir uçurum gibi. 
Buradan Mudanya yoluna çıkış yapmak isteyen bir araç hem dimdik yokuşta durup Bursa yönünden gelen araçları kontrol etmek, hem de tehlike içinde çıkış yapmak zorunda.



Bursa yönünden gelen araçlar da her zaman çok süratlı. Her an burada bir kaza olabilir.
Büyükşehir Bld. Yunuseli-Alman Kanalı yolunda yeni bir düzenleme yaparken belirtmiş olduğum tehlikeli çıkış noktasında da gerekli güvenliği sağlayan bir düzenleme yapmalıdır.
Çok rica ediyor ve saygılar sunuyorum.”
Esved TARIMCI

Su faturaları hakkında bilgi


4/2/2016’da “İçme suyu çok pahalı” ve 7.2.2016’da ‘Su sarfiyatı faturaları asgari ücretin yarısı’ başlıklarıyla yayınladığım okur yakınmalarına uzun bir açıklama aldım. Özetliyorum:
“Su fiyatları Büyükşehir Bld. Meclisi’nce onaylanıyor. Abonelere, mevzuat gereği su, atıksu ve bakım bedeli, çevre temizlik vergisi, katı atık toplama taşıma bedeli, 3065 sayılı KDV Kanunu’na göre KDV tahakkuk ettiriliyor. Su, atıksu ve  bakım bedelleri Genel Md.’müz gelirlerindendir.  
Katı atık toplama-taşıma bedeli, 17/5/2012’de Büyükşehir Bld. Meclisi’nce belirlendi. Katı atık toplama-taşıma bedeli mevzuat gereği, Kurumumuzca su faturasıyla tahsil edilip belediyelere aktarılıyor. Katı atık Toplama-Taşıma bedeli 2016 yılı uygulaması abone başına aylık 7,93¨ (KDV Hariç)’dir. BUSKİ Tarifeler Yönetmeliğinin Aylık Bakım Bedeli başlıklı 23.1. Maddesi “Her türlü bakım işleri için abonelerden aylık olmak üzere abonenin tabi olduğu su satış ve kullanılmış suların uzaklaştırılması tarifesi(0,5m3) miktarı karşılığı bakım ücreti alınır” şeklinde hüküm ifade etmektedir. Abonelerimize bakım bedeli bu düzenleme çerçevesinde yansıtılıp tahsil edilmiyor. Abonelerden sayaç yenileme hizmeti ücreti alınmıyor. 
Mevzuata uygun düşmeyen bir uygulamamız yoktur. Sağlıklı çevre ve yaşam için, su kaynaklarını koruyup halkımıza uygun maliyetli, kesintisiz, içilebilir nitelikte su temini BUSKİ’nin yönetim politikasıdır. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld. Basın-Halkla İlşk. Şb. Md.

İmdat  Gencer’e teşekkürler


“Gazetenizdeki köşenizde 18 Şubat’ta yayınlanan ‘Oya ağaçları yenilendi’ yazısı üzerine açıklama gereği duyduk. 
Öncelikle Nilüfer Belediyesi ve Park Bahçeler Müdürlüğü adına size ve sayın okurunuz İmdat Gencer’e hassasiyetiniz için teşekkür ederiz. 
Doğa ve çevre bilinciyle hareket eden Nilüfer Belediyesi olarak yeşil alanlarımız ve 235 parkımızla Türkiye’de öncü belediyeler arasındayız. Tüm parklarımız ve yeşil alanlarımıza gereken hassasiyeti göstererek halkımıza nefes alabilecekleri ortamlar oluşturma gayretindeyiz. 
Yazıda bahsi geçen ve Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan Bölge Parkı’ndaki sorunun çözümüyle ilgili de kurum olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. 
Nilüfer Bld. Basın Bürosu 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.