Hava Durumu

Sn. Edebali lütfen sesimizi duyunuz!

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2015 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 07:10
“Size sokağımızda yaşadığımız bir sıkıntımızı gazetenizde yayınlayıp sesimizi duyurmanız için yazıyorum.
Yıldırım ilçesi, Piremir Mahallesi, Pakyol Sokak, Metin 1 apartmanı no: 16 ‘da ikamet ediyorum.
Binamızın önündeki asfaltta devamlı surette göçme ve çatlaklar meydana geliyor. 

Bu göçük ve çatlaklar gün geçtikçe büyüyor ve binamızı tehlike altına alıyor.
Bazı bölümlerde asfalt kırılıp toprak kaymaları meydana gelmiş durumda. 
Eğer Yıldırım Belediyesi bu sıkıntımıza önlem almazsa belki de ilerleyen yıllarda binamız toprak kayması nedeniyle yıkılacak, muhtemel can kayıpları da meydana gelebilecekcektir. 
Bu nedenle gerekli olan detaylı incelemeler yapılmasını, gerekli olan istinat duvarı yapılarak can ve mal kaybı yaşanmaması, güvende yaşamamızın sağlanmasını rica ediyoruz..
Size fotoğraflarını da çekip gönderiyorum. 
Umarım sesimize Yıldırım Belediye Başkanı Sn. İsmail Hakkı Edebali gerekli ilgiyi gösterir. Saygılarımızı sunuyoruz..”
Caner CÖMERTEL

***

KİTLENEN TRAFİK İÇİN ÖNLEM GEREK


“Hafta içi her gün Yalova Yolu’nu ve Çevre Yolunu kullanıp Nilüfer’e ulaşmaya çalışan birisi olarak sıkışan trafikten çok mustaribim. 
Özellikle akşam saatlerinde neredeyse çileye dönüşen trafik nedeniyle özel aracımı hemen hemen hiç kullanmıyor, her gün servis aracı ile işimden eve gidip geliyorum. Ne var ki özellikle Soğukkuyu’dan İzmir yoluna çıkış kapatıldığından beri Çevre Yolu’nun İzmir Yolun’a çıkışı tamamen kitleniyor. 
İzmir Yolu ne kadar akıcı da olsa Çekirge yönüne gitmek isteyenler bile Çevre Yolu’ndan çıkış yapamıyor. 
İlave bazı iyileştirmelerle bu çözüm çok daha işler hale gelebilir. Yetkililerin sorunu yerinde incelemelerini rica ediyorum.
Ayrıca, Büyükşehir Bld. çok büyük yatırımları çok kısa sürede hizmete alması ile ünlüydü. Özellikle Stadyum inşaatındaki sürekli gecikmeler bir tarafa artık nispeten daha küçük bütçeli Köprülü Kavşak yatırımları da hedef süre üzerinde gerçekleşebiliyor. 
Örneğin Buttim köprülü kavşağı için 2014 Ekim ayı sonunda gazetenizde yayınlanan bir haberde 3 ayda devreye alınmasının planlandığı söylenmişti. 
Şu an 4 buçuk aya yaklaşmasına rağmen köprü inşaatında sona yaklaşılsa da bağlantı yollarında herhangi bir ilerleme yok. 
Belediyemizin tekrar gururlandığımız kısa sürede açılış yapan performansına geri dönmesi en büyük dileğimizdir. Saygılar.”
Adnan ERÇOBAN

***

MİS GİBİ IHLAMUR KOKULARI


“Bahar mevsiminin başlangıcı olan aylara girmiş bulunmaktayız.
Doğanın canlandığı, etrafın binbir renk ve kokuya büründüğü günler çok yaklaştı. Setbaşı’ndan başlayıp Gökdere boyunca yürüdüğünüz zaman yolun kenarına dikilmiş olan ıhlamur ağaçlarının bulundukları bölgeye o muhteşem kokularını yaymaları, gün içerisinde bunalan sıkılan ruhlara adeta yeni bir nefes ve tazelenme gücü vermekte. 
Bunu o güzergahta oturanlar ve yürüyenler bilir. Benim Bursa’da bulunan tüm belediyelere naçizane önerim; sorumlu oldukları ilçe sınırları içinde bu tür güzergahlara hiç değilse 40-50 metre de bir diğer ağaçlar gibi ıhlamur dikerek mahallemize, ilçemize ve şehrimize ayrı bir hava getirmek için çalışma yapmaları. Bursamız böylece sadece ulu çınarları ile değil belki ıhlamur kokulu şehir olarak da tanınacaktır.”
Doğan ÇİÇEK

***

HATİCE SULTAN'A TABELA LAZIM...


“Çekirge Caddesi’nde bulunan Kükürtlü kaplıcaları bahçesinin yan tarafındaki köşede tarihi bir türbe var.
Bundan birkaç ay öncesine kadar kaldırımda bu türbeyle ilgili açıklayıcı bir tabela vardı. Burası Hatice Sultan Türbesi idi. 
Türbe yakın geçmişte restore edilince buradaki tabela da nedense kaldırıldı. 
Bu yüzden artık orada görülecek bir tarihi eser yokmuş gibi. Halbuki en az 600 yıllık bir türbe burası ve son derece de bakımlı. 
Köşenizden bu eksik tabela meselesini yazarsanız bu önemli eksiklik te tamamlanır ve oradan gelip geçenler de Hatice Sultan Hazretleri’nin ruhuna bir Fatiha okurlar.
Evliyalar şehri Bursamıza da zaten bu yakışır.”
Osman DİLKEN

***

TELEKOM’UN DİKKATİNE!


“Yıldırım ilçesi, Yeşil semti, Sancı Sokak’ta iki ay önce TELEKOM tarafından bir çalışma yapıldı ve asfalt yolumuz yarılıdı. 
Çalışma yapıldıktan sonra oyulan yerler gelişigüzel mıcır dökülerek kapatıldı. Ancak yağışlarla birlikte yarılan yerler tamamen çöktü. Derin çukurlar oluştu.
Bu derin çukurlar da her iki yönden bizleri çok üzüyor.
Derin çukurlara dolan sel suları süzülerek apartmanlarımızın, evlerimizin bodrumlarına dolmaya başladı.
Bir diğeri ise, buradan gelip geçen çok sayıda aracın lastikleri berbat oluyor. Çünkü çalışma yapılması için kesilen asfaltın kenarları adeta bir jilet gibi keskin durumda.
TELEKOM’un konu ile ilgili sayın yöneticilerine durumu aktarıyor ve bir an önce açılan çukurların gerektiği şekilde onarılıp asfalt yapılmasını istiyoruz.”
Ahmet AKDÜNDAR


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.