Hava Durumu

Sn. Dündar, üç ceviz ağacım kurudu mağdurum

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2015 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 07:46
“Osmangazi ilçesi, Güneybudaklar köyü sakiniyim. Köy girişinde 6000 m2 arazim var. 2009 yılında Osmangazi Bld. tarafından köyün giderleri (kanalizasyon) benden izinsiz olarak sahip olduğum tarlamın içine akıtılmıştı.
Bu nedenle tarlamı kullanamaz hale geldim. Tarlamdaki üç adet ceviz ağacım da kurudu ve tarlayı ekip biçemez hale geldim.
Osmangazi Bld.’ne başvurup yaşadığım durumu izah ettim. Benden tarlanın fotoğraflarını isteyip gereğinin derhal yapılacağını söylediler.
Fotoğrafları çekip verdim. Bir süre sonra tarlama akıtılan gider (kanalizasyon) kaldırılarak köyün çıkışına alındı.
Osmangazi Bld. ayrıca oluşan zararı karşılayacağını söyledi ama bu konuda hiçbir gelişme olmadı.
Tarlamda bu yüzden 2009-2015 tarihleri arasında hiçbir ekim yapamadım. Ayrıca üç adet ceviz ağacım da kurudu gitti..
Mağduriyetimin giderilmesini rica ederim. Saygıyla - Recep GÜL

Trafik sütliman olur

“Özel aracımla seyahat ederken sık sık yaşadığım bir olumsuzluğu yetkililer ile trafikteki denetimlerin artırılması ricasıyla paylaşmak istiyorum. 
Özellikle sabah erken saatlerde trafik yoğunken veya gece yol tenhalaştığında Yeni Yalova Yolu’nda İstanbul yönünde Terminal ve Panayır civarında yarış pistlerindeki gibi birbirleriyle yarışan veya makas atıp trafiği büyük tehlikeye atan sürücülerle hemen her gün karşılaşıyoruz. 
İzmir Caddesi üzerinde Kent Meydanı’ndan Görükle’ye kadar olan kısımda da yarışan veya patlak egzozuyla ortalığı tozu dumana katan sürücüler var. Hatta semt içindeki birçok caddede dahi aşırı sürat yapan sürücüler mevcut. Zaman zaman gazetelerde başka araçların üzerine uçan veya karşı şeride geçen veya kaldırımda yürüyen veya otobüs durağındaki yayaların arasına dalan araçların karıştığı kazalarda ölen vatandaşlarımızın haberlerini okuyor ve üzülüyoruz. 
Trafiği tehlikeye atan sürücülere yönelik birkaç sivil araçlı trafik ekibi kameralı araçlarıyla ana yollarda görevlendirilirse,  tehlikeli araç kullanan sürücülere ceza yazılsa yolların kısa zamanda süt liman olacağını düşünüyorum. Kendini bilmezler yüzünden trafik kazalarının önü maalesef alınamıyor ve masumların da canları yanıyor, masum yavrular yetim kalıyor. 
Yetkililerin birkaç basit düzenleme ve sıklaştırılmış denetleme ile bu sorunu kökünden kazıyabileceklerine inanıyorum. Saygılar.” T.YALÇIN

UEDAŞ’tan açıklama bekliyorum

“Nilüfer, Gümüştepe Mahallesi, Harmanlar Caddesi, Güllük Sokak No:7 sakiniyim. Daha önceleri elektrik faturam 80/90 Tl. civarında geliyordu.
Son gelen fatura ise 210 TL. olarak geldi. Neredeyse üç katı bir fazlalık.. Çok şaşırdık. Halbuki hep aynı cihazlarla ve hep aynı elektriği kullanıyoruz.
Bu nasıl bir iş?. Duyduğumuza göre sözde faturalar zamanında yazılmamış ta yüksek fatura gelmesinin sebebi bundanmış.. Bu biz vatandaşları ilgilendirmez ki..
Fatualarımızda bir yanlışlık mı yapıldı yoksa? Bundan da endişeliyiz doğrusu.
UEDAŞ’tan bu konuda aydınlatıcı cevap bekliyorum..”
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir okur

Alo,burası Büyükşehir

GÜNEŞTEPE

10/12/2014’te yayınladığınız ‘Güneştepe’de sorunlar diz boyu ve bitmiyor’ başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Büyükşehir ve metropollerde şehrin her köşesinden her yere aktarmasız ulaşım hizmeti verilmesi, ana yollarda ve şehir merkezinde ciddi trafik yoğunluğuna neden olmakta ve bu yoğun trafik ancak yüksek kapasiteli raylı sistem yatırımları ile eritilmektedir.  Bursa Ulaşım Ana Planı ile otobüs güzergahlarının Bursaray istasyonları ile entegrasyonu hedeflenmiş ve kentin kuzeybatı, batı ve doğu ana arterinde uzanan Bursaray’a  besleyici otobüs hatlarıyla  erişim sağlanmıştır. İşletimi Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odasına kayıtlı şahıslar tarafından yapılan, B/17-A hattının 26.09.2014 tarih ve 346 sayılı UKOME kararıyla güzergahı değiştirilmiş ve 1.Fatih Cad.’ne hizmet verecek şekilde düzenlenmiştir. Güzergah değişikliğiyle otobüs durakları yerleştirilmiş ve B/17-A hattında hizmet veren toplu taşıma araçları talep edilen güzergahta yapılan düzenlemeye göre hizmet vermeye başlamıştır. 
Büyükşehir Bld.Basın  Halkla ilişkiler Şb. Md.

ENGELLİLER

“6/1/2015 köşenizde yer alan ‘Engelliler ve şoförler’ başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Konu hakkında Zabıta Daire Bşk.’nca şoföre ve araca yasal işlem yapılabilmesi ve gerektiğinde şikayetçinin bilgisine başvurulabilmesi için müşteki olarak açık adres ve TC kimlik no’suyla iletişim bilgilerinin 4449916 Ulaşım Hattı’na iletilmesi gerekiyor. Ayrıca şikayet konusu otobüs hatlarında çalışan araçların ruhsatlandırma ve denetim yetkisi BURULAŞ’ta değildir ve bu nedenle, BURULAŞ’ın herhangi bir cezai işlem uygulama yetkisi de yoktur.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.