Hava Durumu

Sn.Bozbey, sizi Hamam Yokuşu’na bekliyorlar

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2016 04:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 04:34
Köşemizde Nilüfer ilçesindeki temizlik konulu yayınladığım sorunlara Bld. Temizlik İşleri Md. Sn. Nejat Vatansever’in çok duyarlı davrandığına tanığım. Hatta, okurlarımın teşekkür mesajları bile olmuştu Sn.Müdür’e..
Nejat Bey’in bu konuya da önemle eğileceğini umuyor ve kolaylıklar diliyorum. Okurlarımın yakınması şöyle:     

***

“Belediyemizce cazibe merkezi haline getirilmesi için çalışılan doğa güzellikleri içindeki tarihi Misi Köyü’nde Hamam Yokuşu sakinleriyiz.
En büyük sorunumuz çevre temizliği. Çünkü Hamam Yokuşu adeta köyümüzün çöplük alanı gibi. Sorunumuz; kale denilen yere bir kafenin açılması. Bu işletme açıldıktan sonra üç konteynırımız bizlere yetmez oldu.



Öyle ki; kafeden el arabasıyla getirilen ve jumbo denilen çok büyük çöp torbaları konteynırlar dolu olduğundan içine atılamıyor. Kocaman torbalar zaten konteynırlara da giremez. Böyle oluca naylon torbalar konteynırların dış yanına bırakılıyor. İçinden pis sular akıyor. Kediler torbaları parçalıyor. Çöpler dışarı taşıyor. Pis kokan sular sinek üretiyor. Son olarak altı jumbo çöp torbası Hamam Yokuşu’nu çöp toplama yeri yaptı. Koku ve sinekten geçilmiyor.
Bunun önlemi ve yeni konteynırların temini için Nilüfer Bld.’ne üç kez telefon ettik. Hem Zabıta’ya hem Temizlik İşleri’ne. Ama kimse ilgilenmedi.
İlk seferinde ‘kaydettik’ dendi, diğer seferinde de ‘kaydınız görülmüyor’ denildi. Zabıta, Temizlik İşleri’ne onlar da Zabıta’ya havale ediyor. Sonuç, sıfır.
Bizler acilen Hamam Yokuşu’ndaki bu problemin hallini bekliyoruz..         
Geçenlerde Sn. Bld. Bşk.’mız Mustafa Bozbey köyümüze geldi. Gelmeden bir gün önce de temizlik işlerince her taraf yıkandı, süpürüldü, tertemiz oldu. Bu yüzden değerli Bşk.’mızı yine köyümüze ve Hamam Yokuşu’na bekliyoruz.
Çünkü bu çöp ve çevre temizliği meselesi Sn. Bozbey gelemeden çözümlenemez gibi. Saygılarımızla.”
Hamam Yokuşu sakinleri
 

DOSAB iftar çadırı, BUSKİ ve tehlike!..


“DOSAB Bölgesi’nde ramazan ayı nedeniyle kurulan iftar çadırının tam karşısında dört yol ağzına çok yakın noktada ölümcül vakaların olabileceği büyük bir tehlike var.
Bir süre önce burada BUSKİ’ce yapılan kanalizasyon çalışmalarından sonra söz konusu noktada derin bir çukur açıldı ve çukurun üzeri de oldukça geniş ve büyük bir beton blokla kapatıldı. Ancak bu beton blok parçasına gerekli güvenlik önlemleri yapılmadığı için hafta içinde bir TIR araç çarpınca tamamen yerinden oynadı ve açılan derin çukurun üzeri açıkta kaldı.
Burası günün 24 saati yoğun trafik akışı olan bir yer. Her akşam da iftar çadırına yüzlerce insan gelip gidiyor. Ve mecburen bu tehlikeli noktadan geçme zorundalar. 
Bizler çevre sakinleri olarak beton bloku tekrar çukurun üzerine ittirmek için çok uğraştık ama yapamadık. Çünkü çok ağır. Yaptığımız telefon görüşmelerinden de sonuç alamadık.
Beton blok kapağı hadisesi birkaç aracın çukurun içine girmesi veya insanların çukur içine düşüp yaralanması, ölmesi sonucu mu ele alınacak?.
En kısa zamanda ele alınmasını rica ediyoruz.”
Bölge sakinleri
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.