Hava Durumu

Sn.Bozbey, lütfen mantar dikin

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2012 04:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2012 04:25
 "Nilüfer Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey'in dikkatlerine sunuyoruz:
Pazar günleri Ataevler'de pazar pazarı var. Çok hareketli, kalabalık oluyor. Komşularımızın çoğu pazara gidip gelirken Ali Rıza Bey Cad.'ni kullanıyor.
Fakat caddenin hemen kenarına yeni yapılan Bak Gör Recidance'ın kendine ait özel kapalı otoparkı ve binaların arkasında da geniş bir açık alan varken recidance sakinleri özel otolarını Kanz, Hoban mağazaları ve bir kırtasiyecinin önündeki kaldırımların üzerine çekiyor. Yaya yolu boylu boyunca tamamen kapanıyor.
Tatil olduğu için bu araçlar tüm gün orada bırakılıyor. İnanın yürümeye yer kalmıyor. Mecburen caddeye iniyoruz. Elimizde pazar fileleri, yüklerle rampayı çıkarken daracık caddede akla karayı seçiyoruz. Araçlar bizleri adeta sıyırarak geçiyor. Çünkü yolun karşısındaki kaldırım kenarları da otoparka dönüyor.
Bu binaların kendine ait özel kapalı otoparkı ve arkasında da geniş bir alan olduğu halde kaldırımların kapatılma duyarsızlığına bir anlam vermek zor.
Bu yüzden recidance kenarındaki geniş kaldırımların kenarlarına beton mantar tabir edilen engellerin konulmasını, böylece yaşanılan zor ve yaşamsal tehlikelerin ortadan kaldırılmasını rica ediyoruz.
Değerli çalışmalarınızda başarılar diler, bu haklı isteğimizin de ivedilikle yerine getirileceğine inanıyoruz. Saygılar sunarız efendim.
- Betül KORAL ve komşuları


Yeşil otobüsler siyah otobüsler

"Bursa'da toplu taşım yapan çoğu yeşil otobüslerin egzozundan simsiyah dumanlar çıkıyor.
Yetkililere bu konu iletildiği halde durum aynen devam ediyor. Bazı otobüslerin arkası, egzozdan çıkan kapkara dumanlarla renk değiştirmiş gibi. Bu gidişle yeşil otobüsler siyah otobüs olacak.. Otobüslerin stop lambaları bile zor görülüyor. Konuya tekrar ciddi şekilde el atılmasını rica ederiz. Saygılarımla.."
M.Ali KESKİN


Kanalizasyonu biz yaptık, yolu siz düzenleyin
"Mehmet Akif Mh.'nde 180 m. uzunluğundaki 582. sokağımızın kanalizasyonlarını biz komşularımızla aramızda para toplayıp kendimiz yaptık.
Yaptığımız çalışmadan sonra kanalizasyon tamamlandı ama bu defa da yolumuz yürünemeyecek kadar çamur deryası içinde. İnanın ayakkabılarımız çamura saplanıp kalıyor. Yolumuzla kendimiz bir türlü baş edemiyoruz.
Bu yüzden yolumuza da Allah rızası için belediyemiz bir el atıversin, düzeltsin, çoluk çocuk çamur deryası içinde yürümek zorunda kalmayalım. Başka bir şey istemiyoruz.
Büyüklerimizin ellerinden saygıyla öperiz."
Murat AYDIN


TEŞEKKÜR PANOSU
Hemen, o gün
"25 Mayıs'ta yayınladığınız tarihi Belediye Binası karşısındaki eğik ve devrilecek şekildeki aydınlatma direği uyarım üzerine hemen o gün bir ekip geldi ve aydınlatma direğini düzeltip sağlamlaştırdı.
Size ve ilgililere teşekkür."
F.D


1-T beklemeden çekip gidiyor
"Bakırcılar Çarşısı esnafıyız. Hasanağa TOKİ'de oturuyoruz. Çarşımız geceleri saat 20.30-21'e kadar açık kalabiliyor. Eve gitmek için metro, oradan da 1/ T hatlı otobüsle yola devam ederken güçlük içindeyiz. Çünkü metronun istasyona gelişini beklemeden bu otobüs 1-2 dakika önce çekip gidiyor. Koşsak da yetişemiyoruz. Oysa, hareket şefliğinde otobüsün gelecek metroyu beklemeden hareket etmeyeceği yazıyor. Dinleyen yok. Bu yüzden yarım saat daha durakta boş yere otobüsü bekliyoruz.
Bunun önlenmesi gerekir. 1/T Tıp Fakültesi'nden kalkış yapsa bu güçlüğü yaşamayız. Ulaşım yetkililerinin ricamızı ele almasını dileriz."
Mustafa TABAN ve arkadaşları


Bir hanım öldü, bir kişi daha mı ölsün?
"UEDAŞ'ın dikkatine:
Bağlarbaşı, Hekim Sk.'a kısa bir süre önce beton elektrik direği dikildi. Ancak direğin tel çekilen uzantıları ile yanındaki evin arasında 1 m.'den az bir mesafe var. Bir çocuk balkondan uzansa elektrik tellerini tutacak. Çok tehlikeli.
Bilindiği gibi iki sokak altımızda oturan bir hanım geçen hafta halı yıkayıp balkona asarken tellere değince öldü gitti. Şimdi aynı tehlike burada da var. Direk dikilirken yaptığımız uyarı hiç dikkate bile alınmadı.
UEDAŞ'ın gerekli önlemi almasını rica ederiz.."
Ercan GÜMÜŞDERE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.