Hava Durumu

Sn. Başkan Mustafa Bozbey’in dikkatine

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2015 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2015 07:36
Nilüfer ilçesi, Altınşehir Mah. Muhtarı Celal Boyoğlu’ndan gelen uzun bir mail’de ilginç bazı ‘iddialar’ yer alıyor.
Özetleyerek köşeme alıyorum.
Ancak vurgulamak istediğim bir nokta var: Ağaca, yeşile ve çevre güzelliklerine aşırı derecede duyarlılık gösterilen Nilüfer’de bu konuda bir yanlış anlama olduğu kanısındayım.  
Sayın Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den bir yanıt gelirse konuyu detaylarıyla öğrenebileceğiz tabii.. 
***
“10.4. 2015’te eşimin sağlık problemi nedeniyle özel bir hastanedeyken gelen bir telefonla sarsıldım.
22.3.2015’te Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi’nce yapılan plan değişikliği ile semtimizdeki çocuk parkımızın özel bir kurumuna verilmesine mahalle komitesi ve mahalle halkı ile yapılan plan değişikliğine tepki vermiştik.
Ancak Nilüfer Belediye Başkanımız biz semt sakinlerini adeta yok sayarak ve daha da ileri giderek, özel kuruma kendi kullandıracağı bir park için protokol yapmış gibi duyumlar alıyoruz..

Zira söz konusu özel kurum daha önce de Belediye ile protokol yaparak oluşturduğu iki  parkı duvarla çevirip kendi sınırları içine almıştı.
Bu parkların da belediyeye devrolup olmayacağı belli değil.
Altınşehir’de yaşananlardan dolayı semt sakini halkımız çok tepkili. Maalesef yapılan yanlışlardan sonra bizzat Belediye elemanlarınca sökülen ağaçlar büyük hayal kırıklığı yarattı.
Bu arada Nilüfer Belediyemiz’e ait ilgili ekipler sıradan ağaçları değil bir süre önce kendi ellerimizle kahraman şehitlerimizin adına dikip onların manevi varlıklarına armağan ettiğimiz ağaçlarımızı sökmeye başladı.
Nilüfer’de böylesi duyumlar olduğunda inanmak istemeyip imkansız diye düşünür ve kesin karşı çıkardık. 
Ancak bu yaşadıklarımız duyduklarımızın gerisinde kalınca hata yaptığımızı, kendi özeleştirimizi de vermemiz gerektiğini anladık.
Altınşehir bölgemizde yıllar önce semt sakini halkımız ve çeşitli yardım dernekleriyle şehit ve gazi aileleri ile dikilen ağaçları söken zihniyete şaşırıyor ve gerçekten de çok üzülüyoruz..
Altınşehir Mahallesi Muhtarı olarak bu duruma kayıtsız kalmayı kendime hiç yakıştıramadım. 
Yaşamış bulunduğumuz durumu Nilüfer ilçesi ve Altınşehirli sakinlerimizin yüksek takdirlerine saygıyla sunuyor, gerekli duyarlılığın gösterileceğine inanıyor ve rica ediyorum..”
Nilüfer- Altınşehir Mahallesi Muhtarı Celal BOYOĞLU

***

ARMUTLU'YA İSTANBUL BİLETİ...


“İDO ve BUDO’nun uygulanmakta olan deniz ulaşımı rotasında Bursa ile Armutlu ilçesi arasında çalışan deniz otobüsü seferleri var. 
Doğrusu güzel bir hizmet.. Çok kısa süre içinde rahat, güvenli ve konforlu bir yolculukla karşıya geçilip Armutlu ilçesine ulaşılabiliyor.  
Fakat; internet kanalıyla veya ilgili gişelerden Armutlu’ya deniz seferleriyle ulaşabilmek için bilet almak istediğinizde size İstanbul ücreti kesiliyor. 
Oysa, Armutlu’da inecek olan yolculara Armutlu bileti kesilse daha anlamlı ve daha iyi olmaz mı?.. 
Sayın ilgililer bu konuda eğer ‘gerekli kontrolleri yapamayız’ diyorlarsa, belli koltuklara daha düşük ücretli Armutlu biletleri kesilir ve bu biletler de Armutlu’da inecek olan yolculara satılır.. Bu sıkıntıya çözüm var yani. 
Dikkatlere sunar, gerekli iyileştirmenin yapılmasını rica ederim. 
Saygılarımla..”
Özgür ER

***

KARAGÖZ'E BEKLERİZ


“Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği-UNİMA Türkiye Bursa Şubesi’nin Büyükşehir Belediyesi Karagöz Müzesi’nde sergilediği Karagöz gösterileri her çarşamba günü devam ediyor. Tüm halkımızı bekliyoruz. Saygılarımızla.”
Ufuk DURMAZ  Bşk. UNİMA Türkiye  Bursa Şb. adına

***  

GÜNDÜZ YANAN LAMBALAR!..


“Yaz saatine geçilmesinden dolayı sokak lambalarının yanıp sönme zamanının ayarlanması gerekmektedir.

Beşevler Caddesi’nde sabah ve akşam aydınlık olan saatlerde sokak  lambaları halen yanıyor. Fotoğraf 11.04.2015’te gündüz saatlerinde çekilmiştir. Enerji tasarrufu açısından ilgililerin dikkatine sunarım.”
Berkan AKKOYUNLU

***

‘ŞEMSİYELİ KIZ’ İÇİN BİR AÇIKLAMA


“Şemsiyeli Kız’da sanki bir tuzak var, dikkat!’ başlığıyla 9 Nisan 2015’te gazetenizdeki köşenizde yayınladığınız okur uyarı yazısına istinaden bahse konu heykel ile ilgili bölgede ağır tonajlı iş araçlarının çalışması dolayısıyla mermerler kırılmış ve bununla ilgili havuz tamir-bakım onarım çalışması projelendirilmiştir.
Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyoruz.
Z.KAYA 




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.