Hava Durumu

Sn. Altepe Manastır’da denize girmiş mi acaba?

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2014 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2014 08:30
“Bursa Türkiye’nin nüfus olarak en büyük şehirlerinden biri. Büyükşehir Bld. Bşk. bazı konularda kente çağ atlattı. Taşımacılık için denizi arternatif olarak düşündü. Ayrıca İstanbul’a deniz uçağı seferleri başlattı. 
Mudanya’dan İstanbul’a yolcu gemisi seferleri aslında çok güzel bir uygulama. Eminim; Sn. Recep Altepe gençliğinde her Bursalı genç gibi Gemlik’in Manastır mevkisine yüzmeye de gitmiştir. 
O yıllarda Gemlik’ten Manastır denilen bölgeye kayıklarla gidilirdi. Kayıkçı sekiz yolcu buldu mu kayığına taktığı pancar motoru ile pata pata sesleri içinde onları Manastır’a birakır, akşama doğru yine aynı deniz yolundan Gemlik’e getirir ve ufak bir ücret alırdı. 
Bunları yaşamış olan veya yaşamamış olsa bile duymuş olabilen Sn. Recep Altepe bu nostaljik uygulamayı yeniden niye başlatmaz ki?..

Küçük Kumla yazın 110 bin nüfuslu bir mahalle oluyor ve otobüsler yetersiz kalıyor. Yazın tıklım tıklım dolan otobüslerde nefes almak bile sorun oluyor. Zaten otobüsün içi 43/45 dereceye çıkmakta. 
Oysa Gemlik’te zaten ihtiyacı karşılayabilecek kapasitede bir iskele var. Oradan kalkacak tekneler Küçük Kumla, Büyük Kumla, Karacaali, Narlı mevkilerinde oturan yazlıkçılara hizmet verebilir. İskelelere uğrasa bu tekneler yolcu alıp indirerek hizmet verse güzel olmaz mı?. 
Alternatif ulaşımımız deniz yolunda rota sadece İstanbul mu olacak? İsteyen yine karayolundan otobüsle, isteyen denizden gitsin. 
Uygun tekne mi yok? İzzet Kaptanlar, Adil Kaptanlar ve daha nice ismini hatırlayamadığım yolcu tekneleri Marmara turu yerine bu işi yapmayı tercih eder. Yeter ki belediye onay versin. Bursa sahillerinde de bir noktadan başka bir noktaya denizden gidilebilsin.”
H.B

***

SU DEPOSUNA BAZ İSTASYONU


“Çekirge’deki Süleyman Sokak’ın sonunda bulunan Orman Sokak’ın altındaki su deposunun içinde, ağaçların arasında bir baz istasyonu kurulmuş.
Bu depo Çekirge ve Kükürtlü mahallelerindeki vatandaşların kullandığı suların dağıtım yeri. 
Baz istasyonunun yaydığı elektromanyetik dalgalar depodaki sularda bir olumsuzluk yaratabilir ve bu da suyu kullanan vatandaşların sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir..
BUSKİ su depolarına baz istas-yonu kurduracağına; defalarca şikayet etmemize rağmen mahallemizdeki ağzına kadar tıkalı olan ve tam bir yıldır temizlenmeyen yuğmursuyu ızgaralarının içlerini temizletmeli..
Beş dakika yağmur yağsa sokaklardan seller akıyor.
Özetle mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz..”
Semt sakinleri

***

HAMİTLER'DE KALDIRIMLAR


“Osmangazi ilçesi, Hamitler Mh. sakinleri olarak bölgenin güzelleştirilmesi için çaba gösteren belediyemize teşekkürler. 
Şu günlerde Hamidiye Cad. boyunca kaldırımlar yenilenip bazı kesimler de genişletiliyor. 
Fakat kaldırımların yenilenmesi semt sakinlerimizden çok esnafın işine yarıyor.. Çünkü bazı esnaf, işyerlerindeki malları kaldırıma çıkarıp sergiliyor. Yayalara yürümeye yer kalmıyor. 
Bu yüzden insanlar gelip geçen araçların çarpmasına maruz kalıyor, Buna şahidiz.  Özellikle Hamidiye Cad. sonunda Pazartesi Pazarı var. Tam orada pazartesi günleri pazar kurulurken Zabıta ekiplerinin gelip durumu bizzat görmesi gerek. 
Bu konudaki çeşitli uyarılarımıza rağmen Zabıta esnafa bir yaptırım uygulamıyor. 
Gereken ilginin gösterilmesi için acaba birinin kazaya kurban mı gitmesi lazım?.”   
Mah. sakinleri adına Kenan MUTLU

***


KUM VE MICIRLI MERDİVENLER!..

“Çekirge Caddesi üzerinde Kükürtlü Kaplıcası girişi var. Bunun yakınında ise Yeni Kaplıca banyolarına inen bir asfalt yol var. 
Rahmetli Hatice Sultan’ın türbesi çevresinin diğer tarafında mıcır ve beton merdivenler bulunuyor.
Geçenlerde buradaki merdivenlerden inerken gördüm. Basamaklar kum ve mıcır ile kaplıydı. 
Bunları gören ve temizlik yapan kimse yok mu acaba? 
Burası uzunca ve dik bir merdiven. Ancak bu merdivenlere, iniş ve çıkışta vatandaşların yararlanabileceği tutunma demir vs. yapılması hiç düşünülmemiş. Yaşlı ve güçsüz insanlar, özürlü vatandaşlarımız için bu gerçekten de çok önemli.
Basamaklara kumlar nedeniyle çok zor basılıyordu. Her an insanın ayağı kayabilirdi. Basamakların sağ ve so-lunda tutunma yerleri de yok. İlgililerin buna acilen çözüm bulmalarını, mıcır-kum dolu merdivenlerde de gerekli temizliğin yaptırılmasını saygıyla arz ediyorum.”
K.B.

***

TEŞEKKÜR PANOSU

OPET’İN DİKKATİNE


“6 Kasım’da köşemizde yayınlanan OPET’le ilgili bir yakınma üzerine OPET akaryakıt şirketinin merkezindeki halkla ilişkiler birimi aynı gün büyük bir duyarlılık gösterdi ve puanlama konusunda yaşanan olumsuzluğun iletişim hatlarındaki bir arızadan kaynaklanmış olabileceğini belirterek gerekli düzeltmeyi hemen yaptı.
OPET’e olan güvenin devamını sağladıkları ve sergilenen duyarlılık nedeniyle çok teşekkürler..” 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.